Slabi dve uri je tokrat v Murski Soboti trajal prekmursko-štajerski derbi, ki so ga po odločilnem tretjem nizu na koncu dobili borbenejši in srčnejši Mariborčani.

Panvita Pomgrad: Pečnik 4, Vori, Pulko 20, Beravs 4, Flisar 12, Volovlek 1, Bogožalec 25, Bedrač 3, Marovt 3, Novak in Ratkai (oba libero).

Maribor: Mori, Planinšič 4, Mulec 7, Detela 17, Koblar, Možič 19, Donik 4, Uremovič 7, Kovačič, Virtič, Herman 6, Košenina in Križman (oba libero).  

Panvita Pomgrad – Maribor  1:3  

Izidi nizov: 25:21, 19:25, 27:29 in 19:25   

Panvita Pomgrad je pričela odločno in predvsem po zaslugi raznovrstnejšega napada ter neprebojnega bloka dobila uvodni niz. Mariborčani so očitno v tem obdobju še iskali idealno šesterko za enakovreden boj s tekmecem in po menjavi sprejemalcev Žiga Donik – Aljaž Herman so se računi gostujočemu trenerju Sebastijanu Škorcu izšli.

Herman je namreč ostal na parketu v drugem nizu, kar je stabiliziralo mariborsko igro, in po izenačenju na 12.točki so zatem igrali samo še Mariborčani. Pri Panviti Pomgrad se je namreč odsotnost poškodovanega sprejemalca, Jakoba Rojnika namesto katerega je proti Mariboru igral Mitja Pečnik, preveč poznala. Domači trener, Dejan Fujs je slednjega v drugem nizu pri izidu 15:20 zamenjal z Luko Volovlekom, še pred tem je namesto blokerja Žana Bedrača vstopil Maj Marovt, a menjave Panviti Pomgradu niso prinesle pričakovanega učinka. Po zapravljenem začetnemu udarcu Zlatka Pulka so Mariborčani izid v nizih izenačili na 1:1.

Prava drama pa se je nato dogajala v očitno odločilnem tretjem nizu. Tekmeca sta bila namreč v glavnem izenačena, pri čemer so predvsem po zaslugi boljšega bloka vmes največ za dve točki vodili odbojkarji Panvite Pomgrada Po številnih čudnih odločitvah ljubljanskega sodniškega dvojca Perčič/Milojevič in dveh rumenih kartonih za Panvito Pomgrad pa je po neodločenih 23:23 sledila dramatična končnica. Prvo zaključno žogo za tretji niz so si pri 23:24 priigrali Mariborčani, ki so na koncu po zapravljenih dveh domačih napadih Pulka izkoristili svojo tretjo zaključno žogo za zmago v nizih z 1:2.

Zadnji, četrti niz pa je bil zatem samo še formalnost. Borbeni Mariborčani so se povsem sprostili in vodili praktično vseskozi. Odbojkarji Panvite Pomgrada so se jim uspeli približati na vsega dve točki razlike šele pri izidu 16:18, a so takrat na sceno ob razigranem Roku Možiču, ki je moral na klop, odgovornost prevzeli preostali. Korektor Jernej Detela pa je nato v četrtem nizu zaključil tekmo v gostujočo korist za sedmo zmago Mariborčanov v sezoni. Jesenski izkupiček Panvite Pomgrada so v letos izjemno izenačenem prvenstvu vsega tri zmage in sedem porazov.  

»V tej tekmi smo bili oslabljeni, že drugo tekmo smo brez sprejemalca Rojnika, pa tudi lažja poškodba Volovleka med tednom se je poznala saj tokrat nanj resno nismo mogli računati. Z naše strani smo glede na razmere pokazali še dobro igro,  čeprav se nam tokrat ni izšlo. V prelomnih trenutkih so svoje odigrale tudi čudne sodniške odločitve in to ravno v trenutku, ko se je tekma lomila. Smo pa v odločilnem tretjem nizu naredili tudi sami preveč neumnih napak, kar nas je nato stalo niza in na koncu tudi boljšega rezultata od poraza s 3:1. Z ekipo, ki je bila danes na razpolago smo pokazali praktično svoj maximum, čeprav mimo sodniških odločitev pa žal tokrat res ne moremo,« je po tekmi povedal Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada.

»Zavedali smo se, da nas v Murski Soboti čaka težka tekma. Vedeli smo, da ne bo Rojnika in tudi zato smo šli v to tekmo na polno. Sobočani so se dobro borili, potrebovali smo kar nekaj časa, da smo jih uspeli streti in po moje smo pravi obraz pokazali šele v zadnjem nizu. V tretjem nizu pa smo bili pač srečnejši in tudi zaradi tega nesemo pomembne tri točke domov v Maribor. Ti mladi fantje za zdaj kažejo fenomenalne predstave, sicer mi imamo zagotovo še nekaj rezerve in ne glede na to bomo delali vztrajno še naprej, da bi bili na lestvici čim višje,« pravi Sebastijan Škorc, trener Maribora.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
navijač (nepreverjen)

biti 8 na lestvici od 10 je katastrofa za Panvito.

volimtevolimtene (nepreverjen)

škoda

bridki (nepreverjen)

Za ene je čas ka odidejo

boberček (nepreverjen)

Tu bi trbelo povedati bobu bob

statusqou (nepreverjen)

Tu so ze vsi obupali...

trenerko (nepreverjen)

Tota za trenerja, on bi gor zdigno ekipo!

praznadvorana (nepreverjen)

Domačih gledalcov pa čiduze menje...

viola (nepreverjen)

Na tekmi bilo kak ce bi spilali v Mariboru.

gostje (nepreverjen)

Se malo pa de tak kak ce bi vse tekme igrali v gosteh.

grenkaistina (nepreverjen)

Ta slabo je nej bilo se nikdar. Tekme se gibijo in nikomi nista. Lekar nji je vseeno, ce spadnejo tudi v treco ligo.

Uki (nepreverjen)

Pavlovic pa pokazo sto je najboljsi odbojkas v MS. Kda nede vec ovire v Panviti pa pride nazaj. Ka postavi odbojko tan ge je bila nekda.

Starejše novice