Južnokorejski Changwon bo v prvi polovici septembra gostil najboljše strelce na svetu z zračnimi, malokalibrskimi in velikokalibrskim orožjem ter puško Šibrenico.

Na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji bo nastopilo več kot 1800 tekmovalcev iz 90 držav. Med slovenskimi tekmovalci največ možnosti pripisujejo Boštjanu Mačku, ki je na nedavnem evropskem prvenstvu osvojil zlato kolajno v trapu. 

Kot poroča STA, se je Maček tako na najlepši način vrnil v mednarodno elito, potem ko je zaradi poškodbe kolena izpustil tekmovalno leto 2017.

 
Med 12 Slovenci kar štirje Prekmurci

Boštjan Maček in Jasmina Maček iz SD Štefan Kovač bosta nastopila v trapu tako posamezno kot tudi skupinsko, saj je ekipna tekma v trapu tudi nova olimpijska disciplina. 

Na prvenstvo pa odhajata tudi Dušan Ziško in SD Kolman Flisar Tišina ter Robert Markoja, ki zastopa strelsko društvo iz Turnišča, oba pa bosta s puško poskušala doseči čim boljši rezultat. Na prvenstvu se bodo sicer delile tudi prve kvote za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020.

Trenerja v Changwonu bosta Polona Sladič in Nikolaj Mejaš, medtem ko bo Andreja Vlah vodja celotne slovenske reprezentance, še dodajajo na STA.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bridki (nepreverjen)

Ajmo naši. Privoščim Boštjanu naslov svetovnega prvaka.

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Upam, da boste z lova kaj prinesli.

Starejše novice