Mladinska selekcija vijoličastih je skupinski del UEFA Mladinske lige prvakov odprla s skalpom moskovskega Spartaka. Odločilni zadetek prispeval prekmurec Tomi Horvat.

Nogometaši Maribora in moskovskega Spartaka bodo ob 20.45 začeli dvoboj 1. kroga lige prvakov, že v popoldanskih urah pa sta se v mladinski ligi prvakov pomerila podmladka obeh klubov. V Lendavi so bili boljši Mariborčani, ki so zmagali z 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel Tomi Horvat, sicer nogometaš, ki prihaja iz Turnišča.

V 50. minuti srečanja je tako Horvat, »desetica« Maribora, iz 20 metrov zadel v levi kot nemočnega Maksimenka. Prekmurec je dobro formo potrdil še na mednarodnem nivoju, saj je s sedmimi zadetki najboljši strelec mladinskega prvenstva, z dvema goloma pa je pred dnevi odločil tudi derbi z Olimpijo, poroča Nogometna zveza Slovenije. Horvat je svojo kariero sicer začel v mlajših selekcijah Mure, nato pa se je preselil v Maribor, kjer je pred njim očitno svetla prihodnost.

NK MARIBOR: Cajnko, Hodžić, Pirtovšek, Koblar, Kolmanič, Žugelj, Ogrinec, Tomi Horvat, Matko (61' Grajfoner), Nick Hanik Horvat, Štor. Klop: Stopajnik, Grajfoner, Štusej, Verhovčak, Gorza, Kukovec, Šlamberger. Trener: Muamer Vugdalić.

FC SPARTAK MOSKVA: Leonid, Voropaev, Volodkin, Petrunin, Ignatov, Rudenko, Orekhov, Lopatin, Bakaev (57' Mazurov), Rasskazov, Maksimenko. Klop: Ivanov, Patcev, Gorbulin, Kalachevskii, Mazurov, Poplevchenkov, Aktisov. Trener: Aleksei Lunin.

Strelec: 1:0 Tomi Horvat (50)

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

batina (nepreverjen)

Baje da bo zvečer tudi špilo...

Starejše novice