Pred nami je 25. krog v tretji slovenski nogometni ligi vzhod, kjer imamo troboj za dve drugoligaški vstopnici in troboj za obstanek v ligi.

Vodilna Nafta gostuje v Martjancih pri Čardi, ki zaseda sedmo mesto na lestvici. Za Lendavčane je tokratno srečanje še toliko bolj pomembno, saj bi si v primeru zmage že zagotovili napredovanje v drugo ligo. Čarda je Nafti na prvem srečanju v Lendavi povzročala kar nekaj težav, na koncu pa je vodilna ekipa prvenstva slavila s 3 : 2. Mura, ki je v polfinalu pokala MNZ Murska Sobota premagala Križevce, se bo na "kraj zločina" izpred dveh dni vrnila že v nedeljo. Črno-beli gostujejo pri zadnji ekipi prvenstva in vse razen zmage Mure bi bilo več kot presenečenje. Križevci so na prvem letošnjem srečanju na Fazaneriji ob polčasu celo vodili z 1 : 0, na koncu pa so muraši slavili s 4 : 1.

Odranci, ki nadaljujejo svoj zmagovalni niz bodo tokrat doma gostili Turnišče. Tekma bo izjemno pomembna za obe ekipi, saj si domači želijo priti na mesti, ki vodita v drugo ligo, na drugi strani pa so si "Varašanci" z nepričakovanim porazom proti Križevcem dodobra zakomplicirali življenje v borbi za obstanek. Gostje bodo imeli v Odrancih priložnost, da se domačim oddolžijo za poraz na prvem letošnjem srečanju. Beltinci bodo po porazu z Gradom rane celili v gosteh pri Rakičanu, ki je v prejšnjem krogu prejel "petardo" od Nafte. Nobena od ekip nima imperativa zmage, tako da se gledalci lahko nadejajo zanimivega nogometnega obračuna. Ljutomer tokrat odhaja v goste k Polani, ki si je z dobrimi igrami v zadnjem času bržkone že zagotovila obstanek v ligi. Prleki so v prvem letošnjem srečanju slavili kar z 8 : 2, morda pa nas tudi tokrat čaka nova goliada.

Na Goričkem, natančenje pri Gradu bodo gledalci priča "goričkemu el-clasicu" med Gradom in Tromejnikom. Za domače je srečanje tokrat še veliko bolj pomembno, saj nujno potrebujejo točke za obstanek v ligi. V zadnjem krogu se bodo pomerili s Turniščem, zato je zanje pozitiven izid še toliko bolj pomemben. Prvi letošnji dvoboj  v Kuzmi je s 3 : 1 dobila ekipa Grada, ki se podobnemu izidu nadeja tudi tokrat. Bogojina, ki je v prejšnjem krogu doživela pravo katastrofo na Fazaneriji tokrat doma gosti Hotizo. Gostje v zadnjem času niso več tako zanesljivi kot so bili še pred nekaj tedni, kar daje upanje domačim, ki morajo v borbi za obstanek priti vsaj do kakšne točke.

Smiljan Kuhar

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost 21 (nepreverjen)

..Grad je tekmo že kupiiiiiil,kok v Beltincih.......ni kaj!!

trololo (nepreverjen)

Za pau gajbe pijve prej...

In reply to by Gost 21 (nepreverjen)

Starejše novice