Foto: Nogometna šola Mura, Facebook
FIFA je tudi uradno potrdila prestop Žige Lacija iz Nogometne šole Mura v atenski AEK.

Nogometna šola Mura in AEK Atene sta pred dnevi uskladila vse pogoje za prestop Žige Lacija. Igralec je z atenskim velikanom podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti. Prestop z najvišjo odškodnino v zgodovini kluba je bil danes po potrditvi FIFE uradno zaključen, mladi branilec pa registriran za nov klub.

Sedemnajstleni nogometaš je bil član Mure od sredine sezone 2016/2017, ko je prišel iz Turnišča. Predlani poleti je kot najmlajši nogometaš v zgodovini kluba podpisal profesionalno pogodbo, v članskem moštvu Mura pa je debitiral že kot kadet v lanski sezoni.

»V Žigo in njegov talent smo zaupali vse od njegovega prihoda v nogometno šolo, ki je za nas ključnega pomena. Težko je doma zadržati najboljše igralce, čeprav bi si to želeli.

Po drugi strani pa je to dokaz, da Murina nogometna šola res dobro dela. Ponosni smo, da je Mura postala ena izmed glavnih valilnic talentov v državi, kar dokazuje število reprezentantov v selekcijah od U15 do U21. Zdaj smo stopili še stopničko višje. Prodali smo prvega reprezentanta v velik klub.

Žigi želimo vso srečo v nadaljnji karieri in verjamemo, da se bo z veseljem vračal na Fazanerijo,« je ob prestopu povedal predsednik Nogometne šole Mura Robert Kuzmič.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarčil (nepreverjen)

jugo ne traje dugo !!!

Gorgonjela (nepreverjen)

Za kelko?

KUZMIČ SREČNO (nepreverjen)

Kaj če bi mi tomi Kuzmiči zaželeli srečno, čim dale vstran od Mure. Moral je oditi veliki talent, biser Prekmurskega nogometa, kaj bo te sedel na klopi Bosanci pa do špilali, velik krivec tudi Šimundža. Dečko je gor zrasel pri Muri v zadnjih letih te se pa tako vodstvo kluba norčuje iz njega. Govoril sem z njim, ni bila njegova želja oditi ampak na koncu je bil v to prisiljen. Kuzmič napravo si napako, tvoja želja pohlep za denarjem je bila prevelika, ne boste imeli koristi od tega denarja. Uničili ste fantu kariero v tujini bo propadel, ker je še premlad in pre pošten za to nogometno mafijo.

df (nepreverjen)

DF gučal si tij san seuf. Vzemi tableto in idi lezat.

In reply to by KUZMIČ SREČNO (nepreverjen)

Ruski vlagatelj (nepreverjen)

Kuzmic, eno vprasanje za tebe, koliko so do sedaj ce sploh so vlozili tvoji RUSKI VLAGATELJI (kot si obljubljal in zatrjeval pred prihodom v Muro) v nogometni klub Mura? Zakaj sedaj prodaja mladega dobrega igralca, ce je pa v ozadju "ruski kapital"???? Tukaj nekaj zelo zelo...

Ruski vlagatelj (nepreverjen)

Kuzmic, eno vprasanje za tebe, koliko so do sedaj ce sploh so vlozili tvoji RUSKI VLAGATELJI (kot si obljubljal in zatrjeval pred prihodom v Muro) v nogometni klub Mura? Zakaj sedaj prodaja mladega dobrega igralca, ce je pa v ozadju "ruski kapital"???? Tukaj nekaj zelo zelo...

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Hejnjate filozofejrati, Laci je začo dobivati minutažo, či je pa nestrpen pa naj njemi je srečno.

njiva

Kuzmič Srečno —- ne seri pa ne piši neresnice,de što mislo ka je to istia.Malomi je malo preveč v glavo stopilo in je mislo,ka je zaj na konji in je začo izsiljevati prestop in posojsili iti v tujino.Zato si je zaj san zajebo kariero,zato ka tan nede dobo prilike in de šel špilat v nižje lige in na posojo.Škoda takent je bil in pri Muri bi špilo in napredoval sigurno.

KUZMIČ SREČNO (nepreverjen)

Njiva, zdaj pa te imam pun kufer pa tvojega pisanja, Laci mi je sorodnik in verjetno vem iz prve roke kaj se je dogajalo, ti pa samo verjemi tvojemu Kuzmiči in pokvarjenimi Šimudži boš videl kama bosta pripeljala Muro, še 4 v ograček ligo. Prejšnjo Muro pa še tako vlačijo po sodišču zaradi protizakonitih dejanj - denarja.

In reply to by njiva

Gozdiček (nepreverjen)

Ka si je zajebo kariero? Ti se hecas? 😂😂😂 Ka vse na toj sobotainfo prestes...komaj cakan den kda de prestopo v bokso ligo za masne pare, pa kda de odspilo prvo tekmo za clansko repko.

Pogejte se hejteri!!! Žiga srečno ❤️

In reply to by njiva

Gostbg19 (nepreverjen)

Pri Lacije je tak. Dečko bi ostal, vendar je videl, da ga po domače povedano zajebavajo. Zato je šel drugam. Ne da bi si želel, ampak enostavno je videl, da mu eno govorijo v klubu, delajo pa čisto drugače. Vodstvu kluba pa ne zamerim, ker nobeden od njih ni bil nikoli nogometaš in se v te zadeve absolutno ne razumejo čisto nič. 300.000 eur ni noben bav, bav.., ker mesečno imajo 100.000 eur za plače in ostale zadeve za plačat. Še bi morali vedeti, da je Laci bil kratek čas pri Muri in njega ni naredila Murina šola. Škoda Lacija.

oblekaš (nepreverjen)

Točno tak. Žiga je gor zraso v Turniški nogometni šoli in je k Muri prišo v U15. Tak ka so murini fušari nika nej doprinesli k njegovomi znanji.

In reply to by Gostbg19 (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Denar za place in ostale stroske je treba zagotovit.Ne pade z neba.Vsaka cast vodstvu da uspeva.Je pa seveda treba tudi kaj prodat in zavrtet.Da pa bi mogoce lahko bilo boljse bi in vedno je lahko....srecno se naprej

In reply to by Gostbg19 (nepreverjen)

njiva

Napiso san to ka je prišlo oz. san čul na svoje vuja z kluba,ka je dečko po vsej sili hotel oditi iz kluba,zakaj ne vem?
Veliko nan bi leko pomagal,ka je nej slab igralec in še zelo mlad in bi še samo napredoval.

vodka (nepreverjen)

Prehitro ste prodali in ni res, da bi si on želel tja iti ampak ste ga na silo prodali samo, da denar dobite namesto, da bi njegovo igro dvignili na še višji nivo in ga še dražje prodali.

Bad-boy (nepreverjen)

Enjajte ze srati g. Kuzmica in vse ostale ka pojma nemate ka je v ozadji. Btw. Zigo je njegov stari silo ka naj ide v Aek!!! Telko o ton vij pametnjakovici eni keri vse znate!!!

Batman (nepreverjen)

Mešate jabolka in hruške. Žiga je nej bil zadovoljen s statusom in si je sam našel nov klub. Zgornji komentator gost bg19 ti je lepo napisal. Laciju so v klubu govorili eno, delali pa nekaj čisto drugega. Zato je sam hotel iti, ker se je s strani vodstva kluba počutil v njihovih obljubah izigranega.

In reply to by Bad-boy (nepreverjen)

aek (nepreverjen)

Vsi strokovnjaki nogometa...zakoj pa nebi uspel??? Seveda ka lahko uspe pa tudi bo..Normalno ka Mura prodala igrlaca ker prinas vsi klubi samo tak lahko prezivijo, rezultati v evropi so nej tak dobri ka bi ziveli od toga al pa vedno punih stadionov, normalno pa tudi ka je Žiga odišel, mladi je, talent ma, treniral de še sigurno boljse pa boljsi pogoji tak ka upamo da bo srečen pa dosta dobrih tekem...V vsakon primeri se taksi klub ne zavrne...bilo kak bo...Žiga srečno

12 (nepreverjen)

Srecno.cas bo pokazal kako in kaj

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice