Jutri naš čaka derbi 12. kroga, v katerem se bosta v Fazaneriji pomerili Mura in Olimpija. Prvo letošnje srečanje se je končalo brez zadetkov in z delitvijo točk.

Reprezentančne pavze je konec, ta konec tedna bodo ponovno zaživeli prvoligaške zelenice. Tekma kroga bo odigrana v Murski Soboti, kjer bo Mura gostila Olimpijo.

"Verjamem, da je ta reprezentančna pavza prišla prav, da smo se uspeli spočiti in smo dobro pripravljeni na nadaljevanje prvenstva, kjer se želimo prikazati v čim boljši luči," je uvodoma povedal Tomi Horvat, ki se je pred kratkim vrnil iz reprezentančne akcije mlade reprezentance do 21. leta starosti.

"Imeli smo dva tedna treningov, ki bi jih morali narediti med zadnjo pavzo, pa smo takrat morali v karanteno. S tem smo se sprijaznili in to sprejeli. Smo pa zdaj obnovili principe in osvežili ekipo. Verjamem, da smo naredili dobro delo," meni Šimundža.

Liga je letos izjemno izenačena, zato je vsaka tekma in vsaka točka še toliko bolj pomembna. 

"Razlike so letos med vsemi ekipami zelo majhne. Lestvica je bolj kozmetične narave. Pričakujemo trdo tekmo, v kateri bomo morali biti izjemno osredotočeni in na zelo visokem tekmovalnem nivoju. Dejstvo je, da igramo doma, da poznamo naše igrišče. V vsakem primeru si želimo poln izkupiček, ampak bomo morali biti na visokem nivoju," pred tekmo pravi trener Ante Šimundža.
 

Mura in Olimpija z najboljšima obrambama

Mura je v zadnjih štirih tekmah enkrat zmagala in trikrat remizirala, slast zmage pa je okusila na eni od zadnjih šestih tekem. Toda iz te "rezultatske" krize se bodo vrnili še močnejši, je prepričan Horvat.

"Vedno želimo biti tekmovalni, tudi, ko ne igramo najboljše. Vedno si želimo priti vsaj do točke, če ne že do zmage, nobeno tekmo nočemo izgubiti. Res je, prišlo je nekaj tekem, ko nismo prišli do zmage, ampak verjamem, da se bomo iz tega vrnili še močnejši in boljši. Je pa res, da bi lahko imeli kakšno točko več," pravi Horvat.

Mura in Olimpija sta ekipi, ki ju letos krasi najboljša obramba v ligi. 

"Smo tisti, ki delamo ogromno na obrambi. Dejstvo je, da si želimo biti vedno boljši v tem segmentu in delati korak naprej. Mislim pa, da moramo še ogromno delati, da bi po koncu sezone lahko bili z obrambnim delom in s številom prejetih zadetkov zadovoljni," pravi Šimundža.

V taboru črno-belih pa imajo v zadnjih tednih obilico težav s poškodbami nogometašev. Skorajda ne mine teden ali dva, da ne bi prišlo do nove poškodbe. Veseli, da bosta za tekmo verjetno nared Jan Gorenc in Matic Maruško.

"Poškodbe so letos res naša stalnica. Nekdo se pozdravi, drugi se poškuduje. Imamo kar nekaj težav, jutri zagotovo ne bodo nared za igro Klemen Šturm, ki ima tudi kartone, Dragan Lovrić in Alen Kozar," zaključuje Šimundža.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kark Marx (nepreverjen)

San velki nogometni navdušenec pa navijač Mure. Žal so pa trenutno nej časi za nogomet. Živejmo kak v taborišči, notri smo zaprejti kaj živali, narod je v depresiji, najhüjše nas pa še čaka. Že osen punih mejsecov smo v primeži fašistične klike štera zlorabla epidemijo za izživlanje nad narodon. Namesto ka bi uvedla hitre teste za vse zaooslene pa stanovalce DSO-jov, tak kak Nemci pa Avstrijci, se Janša rajši soravla nad narod oa nas maltretejra. Slovenija je edijna država na svejti, štera ma obvezne masje na orouston pa štera je državljane zaprla v občine pa v stanovanja., pa itak mamo največ mrtvih na svejti. Janša nas je zadužo za 8 milijard evrov, kleti mo vsi brez slüjžbe pa brez sredstev. Kak se naj zdaj veselijmo tekme Mure na praznoj fazaneriji. Dečki žal mi je, nej ste vij nika krijvi ali neman več prave volej.

lokostrelec.. (nepreverjen)

navijac Mure ne bi nikoli rekel, da ni cas za nogomet, ampka da bi raje cas za strankarsko politiko. Ti si najvecju navdusenec nad strankarsko politiko in aktivist skrajne stranke nestrpnih goflacev.

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

989 (nepreverjen)

Upam da ne pride cas ko bos moral gledati na prezivetje pa ne na tekme ker kriza bo strašna.

In reply to by lokostrelec.. (nepreverjen)

black panter

karči tij si navijač mure,to je sramota ka ma mura takšnoga navijača,tij si eno velko levičarsko komunajzersko tele,šteromi so 70. let prali mozeg

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

sintesajzer (nepreverjen)

Skrajni čas je ka si najdeš nekše hobije. Nišče te ne držij v stanovanje lejko ideš sakše den okole občine.. če ignorejraš medije je čista nič nej narobe, samo zgleda ka tebi več nega pomočij ka so te že v oprale.

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

black panter

ja, pa mura de zmagala,gladko 2:0

znj (nepreverjen)

karl max sen ti že napisa ka ležeš z vsem kaj napišeš nisi samo obsedeni in zaljubljeni v janšo in vlado si tudi lažnivec

oldgringos (nepreverjen)

Tudi mi vsi si želimo zmago, pa čeprav na prazni Fazaneriji ! Bomo tekmo spremljali preko TV !

In reply to by znj (nepreverjen)

Mura 2020 (nepreverjen)

NK Mura vutro moremo zmagati, boriti se od začetka do konca tekme, vsi za ednoga-eden z vse !
Previdno igralci šteri te špilali ne nasedati sodnikom za kartone ali za nepotrebnega rdečega !

Ostalo mo vutro, ka še ne vijdin postave, Šimundža pamet v glavo za postavo in z dvignjeno glavo naprej...

..... (nepreverjen)

Idemo Mura na zmago ,ka se tijče sodnijka odlično Jug za menej najboukši sodnijk, keri soudi tou ka vijdi nej pa po imeni ekipe .

Kacin in jansa (nepreverjen)

Mira je tako 2 ligaska kot jansa in njegova elita...se pravi katastrofa

six nine (nepreverjen)

stare ta pogača

HAH mura najjača

six nine (nepreverjen)

stare ta pogača

HAH mura najjača

.. (nepreverjen)

Mura zmaga 3: 0 pa je pa na prvon mesti. Ma mo z 1: 0 glij tak zadovolen.

vodka (nepreverjen)

Bole kak Olimpije me je strah Juga.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice