FOTO: Jure Banfi
Gostovanje v Rennesu je pozabljeno, misli so znova usmerjene v domače obveznosti, iz soboškega tabora sporočajo pred jutrišnjim obračunom z Domžalčani.

Nogometaši Mure zgoščen spored preizkušenj zaključujejo s tekmo proti Domžalam, ki bo zadnja pred novembrskim reprezentančnim premorom. Bodo Sobočani prekinili zmagovalni post?

Črno-beli so v evropskem spopadu z Rennesom pokazali borbeno in spodbudno predstavo, ki pa jo bo potrebno v nedeljo ponoviti še na domači fronti.

Ob 20.15 v Fazaneriji gostujejo Domžalčani, ki so dobili obračun konec avgusta. Prekmurska mreža se je ob Kamniški Bistrici zatresla kar štirikrat.

Muraši bodo po petih tekmah brez zmage in po tem, ko so pred dobrim tednom klonili v Celju, napadli pozitiven rezultat, poudarja Ante Šimundža:

»Vedno je tako, da ni razlike glede časa reprezentančnega premora. Pomembno je, da iščemo pozitiven rezultat in bomo delovali kot ekipa. V vsakem primeru si želimo biti čimboljši.«

Utrujenost prisotna, a ni presenetljiva

Soboška četa je v Bretaniji dala vse od sebe, a to ni bilo dovolj za zgodovinsko točko v skupinskem delu tekmovanju. Kakšne posledice je dvoboj z Rennesom pustil na fizičnem področju?

»Utrujenost je po tako naporni tekmi nekaj normalnega, to je prisotno po vsaki tekmi. Fantje se dobro regenerirajo, večjih težav pa ni,« odgovarja Šimundža.

Strateg Mure je v Franciji pogrešal Mihaela Klepača in Jana Gorenca, ki je izpustil že gostovanje v Celju. Mimogrede, Mura je na osmih ligaških gostovanjih slavila zgolj v Mariboru. Po poškodbi sta izven pogona tudi Žiga Škoflek in Luka Bobičanec, ki jeseni ne bo več igral.

Čeprav številne rotacije na zadnjih ligaških preizkušnjah niso prinesle želenega rezultata, Šimundža napoveduje, da bo tudi jutri potrebno opraviti nekaj zamenjav:

»Zagotovo se bo nekaj rotacij zgodilo, veliko pa bo odvisnega od počutja fantov. Danes in jutri imamo še trening, tako da bomo videli, kako in kaj.«

Paziti na prekinitve

»Veliko bo odvisno od tega, v kakšnem mentalnem stanju bomo. Upam, da na fizičnem področju ne bo velikih težav. Pomembno je, da bomo delovali kot ekipa,« svojim varovancem sporoča Štajerec.

Ob pregledu preteklih obračunov ne moremo mimo dejstva, da se je več kot polovica tekem končala z delitvijo točk. Takšnih je bilo kar sedem od 13 medsebojnih tekem po povratku Mure med prvoligaše.

Prekmurci so s štirimi zmagami uspešnejši, Domžalčani pa so na šestih tekmah v Fazaneriji slavili zgolj enkrat, lani junija je dvoboj odločil Arnel Jakupović.

»Domžale so zelo nevarne iz prekinitev. Imajo izkušeno ekipo na čelu s Senijadom Ibričićem, ki zna narekovati ritem igre. Imajo še nekaj zelo nevarnih posameznikov, prekinitve pa so nevarno orožje, s katerim so izjemno nevarni,« na tekmeca opozarja trener Mure.

Ekipi Mure in Domžal bosta zaprli 16. krog Prve lige Telemach. S kakšno popotnico bodo Sobočani zakorakali v reprezentančni premor?

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kiti (nepreverjen)

Na tekmo se lahko gre?

A (nepreverjen)

Lejko ideš samo PCT moreš meti.

In reply to by Kiti (nepreverjen)

Odimo (nepreverjen)

Po pozitiven rezultat odijo ze zadnjiva dva meseca…. Pa nikak do njega 😂😂😂

SRKA (nepreverjen)

Imam letno karto, če sedaj izgubijo ne gram več na tekmo.

sgd (nepreverjen)

Zdaj de pa gladka zmaga 3 proti 0.

SPET DOBITE PO… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Gonite se vsi v kompletu nekam, spet boste dobili po p............ pojma nimate o nogometu, francozi so V ČISTO VSEH ELEMENTIH BILI DODTI DOSTI BOLJŠI. Sprašujem se kaj Murini igralci počnejo na treningih, alo trenirajo vaterpolo ? Pa kako mora izgledati travnata površina na igrišču ste si tudi ogledali res ste Mura ena velika sramota kar se tiče igre in njive na kateri igrate. Francozi so za Maribor rekli da je njiva, kaj bi šele rekli če bi videli teren v M. Soboti zato se muraši nikoli več ne silite v Evropo ker delate samo sramoto.

Mura je pri Ledavi (nepreverjen)

Kaj bi ti hotel? Če primerjaš našo državo s Francijo... do kakšnega rezultata bi prišel?
Ja, če primerjaš nekega našega šprinterja in Bolta, ko je bil še aktiven bi tudi rekel, čemu naš trenira? Naj potem vsi šprinterji na svetu nehajo trenirati zaradi Bolta, ker je pač hitrejši? Naj se neha igrati nogomet v Soboti, ker so Francozi, Angleži in tudi Nizozemci boljši? Primerjaj proračune klubov, primerjaj število prebivalcev Sobote in okolice in domovanja pri ostalih sodelujočih klubih? Primerjaj nenazadnje tudi stadione. Tottenhamov je stal več, kakor je denarja v vsej svoji zgodovini potrošila Mura, če ne celo več.
Ne, nogometaši vsaj meni niso delali nobene sramote? Če si slabši, se pač braniš in "ugrizneš", ko je prilika. Pa je na žalost nismo imeli. Nič hudega, fantom kapo dol, kot bi rekel Katanec, tebi pa pač nogometa ni potrebno spremljati, če ti ni všeč zaradi razlogov, katere si navedel.
Kajti, nam navijačem delaš sramoto!

In reply to by SPET DOBITE PO… (nepreverjen)

njiva

Ti si tele eno noro,znaš.Pa ka bi tij sploj rad?Vse tekme v Evropi je Mura odšpilala dobro in po svojih najboljših zmožnostih.Ka se pa tiče primerjave stadiona,igrišča in igralcev,kak navajaš,pa nega primerjave niti v celoj Sloveniji.Taka ne bluzi,zemi si sveto pismo pa čitaj in se navči pisati.Sramota si tij,ka pišeš takšne komentare.

In reply to by SPET DOBITE PO… (nepreverjen)

rr (nepreverjen)

Sramota si ti za svojo druzino pa za ves teke zabito!!!

In reply to by SPET DOBITE PO… (nepreverjen)

Mura je pri Ledavi (nepreverjen)

No, sicer nisem pristaš, da se takoj nekomu izrečejo žalitve, čeprav je res napisal precej čudnih!
So se pa pojavili razni zapisi, pa tudi po radiu je bilo, morda gre za "mokre sanje", da je zadnji čas, da se v Soboti zgradi spodoben stadion! Kajti to, kar imamo je za slovenske razmere kar, ne kar ampak zelo v redu, ampak za naprej?
Nov stadion (na istem mestu ali drugje?) ali res prenova sedanjega? Če se najde denar, če bo imel klub ambicije je meni vseeno, kje bo stal stadion in kakšen bo. Samo, da bo zadovoljeval vsaj pogoje 4. ranga UEFA standardov! To, da igramo v Mariboru sta praktično dva minusa za Muro: nekako milo rečeno ni popoln domačin, pa tudi gledalcev je v Mariboru bistveno manj, kakor bi jih bilo v Soboti. Žal!

In reply to by rr (nepreverjen)

Muraa pfuj (nepreverjen)

Pfuj mujra,spet bo nulaaaaa

rr (nepreverjen)

Ka pfuj mura bi rad fafo gnoj...

In reply to by Muraa pfuj (nepreverjen)

njiva

Mura je pri Ledavi:Nikoga san ges nej mel namena žaliti,ampak prešti,ka je (Spet dobite po..),tele eno napisalo.

rr (nepreverjen)

njiva nej san ges to tebi napiso..

rr (nepreverjen)

Of mura pfuj je dosaden,,

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice