Foto: Jure Banfi
Amar Beganović ni več nogometaš soboške Mure. Bočni branilec se po letu in pol med črno-belimi v zameno za odškodnino in del zneska naslednjega prestopa vrača v domovino, oblekel bo dres Sarajeva.

Mura se bo, kot smo na Sobotainfo pisali že pred dnevi, v sezono 2023/24 podala brez Amarja Beganovića.

Triindvajsetletni bočni branilec zaključuje leto in pol dolgo zgodbo v Fazaneriji. Nekdanji kapetan Slobode iz Tuzle se vrača v rodno domovino, v prihodnje bo igral za Sarajevo, s katerim je sklenil triletno pogodbo.

Klub s Koševa je za dosedanjega nogometaša Mure plačal odškodnino, govori se o znesku okoli sto tisoč evrov. Pri bosansko-hercegovskem prvoligašu so potrdili, da Sobočanom pripada tudi del zneska prihodnjega prestopa.

»Amarju se zahvaljujem za njegov doprinos v letu in pol, ki ga je prebil pri nas. Pokazal je veliko mero profesionalizma in požrtvovalnosti. 

V zadnjih dneh je na naš naslov prišla ponudba, ki je zadovoljila tako klub, kot igralca, zato bo svojo kariero nadaljeval v Sarajevu. Želim mu veliko uspeha, vrata Fazanerije pa zanj ostajajo odprta,« je ob prestopu Beganovića dejal Denis Rajbar.

Muri želi povratek med najboljše

»Zahvaljujem se vsem v klubu, od uprave, osebja, trenerjev pa do mojih soigralcev. Za menoj je res lepo obdobje v Muri, hvaležen sem za vsako minuto, ki sem jo preživel v 'čarno-bejlon' na treningu in na tekmi. 

Velika zahvala navijaški skupini Black Gringos, ki nas je podpirala v dobrem in slabem. Klubu želim vse najboljše in želim, da se Mura vrne tja, kamor spada, saj si to vsi v klubu in okoli njega zaslužijo. Verjamem, da se bo to tudi zgodilo,« se je Beganović poslovil od Fazanerije.

Beganović je za Muro v vseh tekmovanjih odigral 53 tekem, ob dveh asistencah pa je dosegel tri zadetke. V Sarajevu bo združil moči z nekaj starimi znanci Prve lige Telemach, saj dres kluba že nosijo Ilija Martinović, Ivan Borna Jelić Balta, Daniel Avramovski in Almedin Ziljkić.

Muro so ob Beganoviću po koncu sezone že zapustili Mirlind Daku, Martin Šroler in Nejc Vidmar.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice