*Fotografija je simbolična
Preden so črno-beli lahko odpotovali v Talin so morali prestati testiranje za koronavirus. Rezultat? Vsi razen enega negativni.

Mura se bo v četrtek ob 16.30 po slovenskem času pomerila z estonskim Nõmme Kalju FC. Muraši bodo s čarterskim letom na pot krenili danes z mariborskega letališča. Vse skupaj pa je bilo še do nedavnega pod velikim vprašajem, saj se je v zakulisju včeraj dogajala prava drama. Muraši so namreč v skladu s protokolom UEFE morali opraviti testiranje na koronavirus in vse do včeraj popoldne so nestrpno pričakovali rezultate. Nato pa šok. Pri enemu izmed članov prve ekipe je bila potrjena okužba s koronavirusom. 

V klubu je zavladal strah, saj bi ob dosedanji praksi Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je vselej ob pojavu okužbe odredil karanteno za celotno ekipo, evropski dvoboj padel v vodo in črno-beli bi kvalifikacije zaključili še preden bi jih začeli. Toda NIJZ je tokrat presenetil. 

V karanteni dva nogometaša, NIJZ tokrat bolj življenjski

Karantena je bila tako odrejena zgolj za pozitivnega nogometaša in še enega izmed Murašev, ki je bil z njim v zadnjih dneh v najtesnejših stikih. To pomeni, da je NIJZ ubral strategijo, ki jo že nekaj časa zagovarjajo nogometni klubi, saj v primeru karantene celotne ekipe odpadejo tekme, klubom se pa godi tako športna kot finančna škoda. Spomnimo, Muraši so si z uvrstitvijo v prvi krog kvalifikacij že zagotovili 240 tisočakov, ob morebitni zmagi nad estonskim klubom Nomme Kalju, pa bi na klubski račun romalo še dodatnih 260 tisoč evrov. 

Seveda v primeru, da bi NIJZ ravnal, kot je doslej ob pojavu okužb pri slovenskih prvoligaših (Olimpija, Domžale, Aluminij) bi Muraši danes ostali doma v karanteni. Evropski nogometni zvezi (Uefi) pa drugega ne bi preostalo kot, da tekmo registririra s 3:0 za Estonce, kot je ravnala nazadnje pri Slovanu iz Bratislave in ekipi Prištine, ki ob pozitivnih testih nista mogli igrati na evropskih gostovanjih.  

Novico so potrdili tudi na Murini spletni strani, klub pa javnost naproša za spoštovanje zasebnosti okuženega.

Okužba tudi pri Estoncih

V taboru Mure se je sicer zgodilo nekaj, kar ni pričakoval nihče, a v tem trenutku je najpomembneje, da lahko vendarle nadaljujejo evropsko pot, kar jim je zagotovo odleglo. Nogometaša v karanteni sta sicer zaradi karantene izgubljena za dvoboj v drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije proti Taboru, a tekme se bodo vsaj lahko odigrale.

Ekipa Mure se tako ob 8. uri z mariborskega letališča s čarterskim poletom odpravlja v Talin, kjer bo danes popoldne opravila uradni trening pred jutrišnjo tekmo 1. kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo z Nomme Kalju.

Zanimivo, včeraj so tudi iz tabora Murinega evropskega nasprotnika sporočili, da so v ekipi potrdili okužbo pri članu prve enajsterice. Ni kaj, koronavirus bo očitno še nekaj časa zaznamoval vsakdanjik tudi v nogometu. 

Komentarji (36)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AAAAAAAA (nepreverjen)

Se pač dogaja, či načik nej de se vidlo keri je po postavi pred tekmo. Samo naj še nede keri.

KORUPCIJA (nepreverjen)

Kako je lahko ekipa Mure, nogometaš katere je okužen in je imel stik najmanj z vsemi nogometaši, brez karantene odpotovala na tekmo ? Olimpija, Domžale in Aluminij pa so morali z celo ekipo v karanteno. Kako in zakaj in kdo je imel prste zraven, da se je zavestno odstopilo od predpisanega pravila NIJZ. TO RAZISKUJEMO.

norules (nepreverjen)

Zato ka je zdaj že vsen jasno ka je tej prehlad okoli keroga se dela takšna panika en navaden prdec od virusa. Samo še verniki določene stranke in pa totalno zabiti ljudje vrvlete ka je taou nekši bavbav od keroga mo vsi umrli. Tej bebasta in po večini kontradiktorna pravila so itak spisana samo za vas maloumne.

In reply to by KORUPCIJA (nepreverjen)

ZA norules (nepreverjen)

Daj pametnjakovič, daj se okužiti in nam dokaži, da je to samo prehlad, saj ti to ne bo težko in te ni strah pa od straha lapaš norije.

In reply to by norules (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Ne seri. Če bi poznal vsaj en primer, bi razmišljal drugače. Moj stanovski kolega je bil štiri tedne na respiratorju, shujšal do skoraj neprepoznavnosti. Zaradi preležanin bo moral na presaditev kože. Tako da ne izmišljuj si, ker nimaš pojma.

In reply to by norules (nepreverjen)

Gost1424 (nepreverjen)

Moj kuža Floki tudi. Bluziči, plačanci da širite paniko.

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

F33 (nepreverjen)

presaditev kože hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ide boge.

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

F33!
Kaj je tebi primitivcu zdaj smešno? Z nedokončano osnovno šolo tega zagotovo ne moreš razumeti. Tega vas na kauču in ob šanku niso naučili...

In reply to by F33 (nepreverjen)

zdravstveni de… (nepreverjen)

Ne laži! Nišče je nej biu še 4 tedne na respiratori, niti v Sloveniji nit ge koli drugje. Ta s presaditvijo kože pa itak zmaga. :)

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Vaše ime (nepreverjen)

V štirih tednih je dobil prelažnine?!!Daj ne bluzi111

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

deputa (nepreverjen)

Dečko,če nemas pojma ne guči nekaj na pamet. Seveda ka lejko dobis dekubitus,zdaj pa neveš ka je tau ;) preleženina.. Lejko je daubo,če je kakšni ka je bole močen,pa če je resan samo ležo..

In reply to by Vaše ime (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Se zgodi.Odgovorno je vodstvo in igralci..vedo se pravila.naj se pazijo...dost denarja je na kocki....dobro se je izslo

AAAAAAAA (nepreverjen)

12 Ka je što krijf se zgodij, najboukše ka mo si notri zaprejti, da mo pa šli v bauto pa v skafandraj. Virus je biu pa de kak sakši drujgi.

In reply to by 12 (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Zakone in pravoia si nisem sam pisal.Sam tudi ne morem sedaj cez mejo al prej sem cakal kot nor..za koji k..ali...taksni so casi...gripa gor dol..se treba pazit a tudi druge.dobro da se tekme igrajo in da nekak zivljenje gre naprej

In reply to by AAAAAAAA (nepreverjen)

zdravstveni de… (nepreverjen)

V Sloveniji nemamo niti enoga zakona keri bi kaj koli omejeval ali predpisoval in bi ga sprejeli zaradi toga korona virusa. Vse so samo nekši odloki keri nemajo niti repa niti glave in so več ali menje vse kontradiktorni in skrejgani z logiko. Ali narod li še dale vrvle kak mi vsi pocrkali, če nemo nosili mask, si razkuževali rok in se držali nekše distance. Bravo narod, politikon vas je uspelo dobro strenejrati.

In reply to by 12 (nepreverjen)

MUUUUuuuuuraaaa (nepreverjen)

Pa neje z članske ekipe

gost123411357 (nepreverjen)

Pajdo pravi, ka se je igralec okužu na otvoritvi v McDonaldsu.

Radar22 (nepreverjen)

Jezos... Zdaj te kaksna beyba tude more ite se testejrat...

Prekmurec3 (nepreverjen)

Bobičanec de Muri jako falil. Škoda...

Bojan1 (nepreverjen)

Problem je, ka do pred tekmo meli še 1xtest in verjetno je, ka do še keroga najšli, pa nede smel špilati, če sploh tekma bo. Bobi se je družo z večimi iz Mure...

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

Znanstvenik123 (nepreverjen)

Tudi nasprotna ekipa ma enoga okuženoga!

Neki12345 (nepreverjen)

Bobicanec ima Covid

čarni vrag (nepreverjen)

Igralec se je malo prehlado zaradi klime, zdaj pa ga je tej brezvezni nevalidirani test na keron piše, da je samo za študijsko uporabo proglaso za okuženoga. Zaboga s ten teston lejko samo ugotoviš, če človek ma vsabi določemo gensko zaporedje. Če je ta gen sposoben za razmnoževanje pa ne vemo. Testiranje s takšnimi testi je navaden kriminal.

Čegevara (nepreverjen)

Ti si bogme budalo. Pozitiven je bil na testiranju UEFA, keroga izvaja Synlab - ena izmed vodilnih firm na področju diagnostike v Evropi. Poleg toga je bil pozitiven testirani še enkrat in je znova bil test pozitiven.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Vsi tisti, ki verjamete meni, oglejte dnevnik na POPTV z dnem 10.7. Se pa opravičujem, je bil v umetni komi tri tedne.Izgubil skoraj 20 kg mišične mase. Zaradi preležanin pa bo koral na plastično operacijo da mu bodo presadili kožo.

A J A J A J (nepreverjen)

Jes ti ne vrvlen, še menje pa medijan keri so na Tv-ji. It's big biznjis maj frijend. Vrvli sebi pa liden okoli sebe. Boš se bougše počuto.

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Laci (nepreverjen)

To nemreš vrvati, eni še kda te sami na respiratori te kričali ka virus ne obstaja. Evo tudi ges poznan z prve rokej cloveka ka je mrau, pa je bil pred normalnoga zdravja, srednjih let. Zdaj pa če vsi lažemo, pa cejli svet laže, ali pa je z tebov neka narobe

In reply to by A J A J A J (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

MARKA SEIFRIDA poznam osebo. In poznam tudi situacijo. Ne bluzi da je vse izmišljeno.

A J A J A J (nepreverjen)

Izmišljeno je nej, je pa planerano :)

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Adijo Estonija (nepreverjen)

Škoda za Bobija......sicer bi tu del krivde pripisal upravi. Znali so ka de Hrvaška na rdečem seznamu, da je tam situacija resna. Zakaj niso mogli dati igralcev nekaj časa v kakšen apartma in v karanteno pred evropsko tekmo???

TEKME NE BO (nepreverjen)

Na spletni strani UEFA piše, da zaradi okuženosti nogometašev Mure TEKME V ESTONIJI NE BO registrirana 0 :3
Mura se balkanskih poslov v Evropi pač ne more iti.

Laci (nepreverjen)

Daj ne seri neka brezveze

In reply to by TEKME NE BO (nepreverjen)

G23 (nepreverjen)
Laci (nepreverjen)

Pa ka ti misliš ka smo rejsan tak naivni? Hahaha

In reply to by G23 (nepreverjen)

Landini

Če bodo hoteli športi, lige preživeti, bodo morali ubrati tako strategijo. Pozitivni takoj v izolacijo, ostali naj delajo naprej. Drugače se jim ne obeta nič dobrega.

Mura 2020 (nepreverjen)

Bobija so namerno okužili !
Lejko pa je tudi istina ka se boji pelati z avionom, in je tak boukše za Bobija.
On de van pa pokazo nazaj, ka je pa najbole zvejsti Murin igralec z igro v nadaljevanju domače lige ! Mura, če do špilali pa itak ide naprej !!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice