V preteklih dneh je potekalo svetovno univerzitetno prvenstvo v različnih športnih disciplinah, med tekmovalci smo tudi Pomurci imeli svoje predstavnike.

V mestu Biala Podlaska na Poljskem je od 20. do 23. septembra potekalo Svetovno univerzitetno prvenstvo v olimpijskem dviganju uteži. Med 200 udeleženci iz 27 držav, ki so se pomerili v disciplinah poteg in sunek je bil Jure Škedelj iz Martjanec, sicer študent Medicinske fakultete v Ljubljani, ki je dvigoval uteži v kategoriji do 105 kg in na koncu iztržil 9. mesto.

Jure Škedelj je v disciplini poteg dosegel 131 kg in si prislužil 9. mesto, v disciplini sunek pa je s 155 kg končal na 10. mestu, kar je zadoščalo za 9. mesto v skupnem seštevku. Nastop triindvajsetletnega študenta medicine je bil v prvem delu tekmovanja odličen. Uspešen je bil pri vseh treh poizkusih 121 kg, 126 kg in 131 kg, tako da je izboljšal svoj osebni rezultat za 5 odstotkov, kar je bil cilj, ki sta si ga zastavila s trenerjem. V disciplini sunek je bil zelo suveren na teži 155 kg, pri teži 160 pa je storil napako. Tudi v tretjem poskusu, ko je želel popravljati osebni rekord na 165 kg, ni bil uspešen.

V mestu Aracaju v Braziliji pa se je končalo Svetovno univerzitetno prvenstvo v šahu 2018, na katerem se je pomerila študentska šahovska smetana iz 13 držav. Tekmovanja, ki je potekalo od 12. do 19. septembra 2018 se je v moški konkurenci udeležilo 26 igralcev, v ženski pa 24 igralk. Med tekmovalci sta bila tudi brat in sestra Jernej in Barbara Skuhala. Prvi obiskuje Visoko šolo Ptuj, Barbara pa Višjo strokovno šolo Ekonomska šola Murska Sobota. Barbara je končala na 10. mestu, Jernej pa na 21.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BigMac (nepreverjen)

Haha ja glih je 9 mesto "uspeh" eh

Starejše novice