Koprska Bonifika je včeraj gostila tradicionalni, že sedmi Festival športa mladih, ki je hkrati tudi sklepno dejanje osnovnošolskih športnih programov.

Na tokratnem festivalu je aktivno sodelovala tudi Košarkarska zveza Slovenije, ki je v sodelovanju z Zavodom za šport RS Planica in partnerjem Petrolom na zunanjih košarkarskih igriščih športnega parka izvedla promocijsko državno prvenstvo v košarki 3x3.

Turnirja se je udeležilo po osem dekliških in fantovskih ekip – finalistov košarkarskega superšolarja za starejše dečke in deklice. Zmage so se veselile učenke OŠ Antona Globočnika Postojna in učenci OŠ I Murska Sobota, ki so v velikem finalu s 3:1 ugnali vrstnike iz OŠ Franc Rozman Stane Ljubljana. 

Najboljše štiri ekipe v vsaki kategoriji so prejele praktična darila podjetja Petrol ter Košarkarske zveze Slovenije, prikazane igre mladih športnikov in športnic pa so dober obet pred začetkom 13. sezone Samsung DP košarke 3x3

Učenci

  • Skupina B

OŠ I MS : OŠ Antona Ukmarja Koper – 7:3
OŠ I MS : OŠ Anice Černejeve Makole – 6:4
OŠ I MS  : OŠ Milojke Štrukelj N. Gorica – 9:7
 
Polfinale:
OŠ I MS : OŠ Žiri – 8:3
 
Finale:
OŠ I MS : OŠ Franc Rozman Stane LJ – 3:1
 
Vrstni Red:
1.   OŠ I Murska Sobota
2.   OŠ Franc Rozman Stane Ljubljana
3.   OŠ Antona Ukmarja Koper
4.   OŠ Žiri
 
Za ekipo OŠ I Murska Sobota so sicer igrali Luka Pojbič Kovačič, Tine Lalovič, Matic Lalovič, Domen Ziško in Gal Dokl pod vodstvom trenerja/mentorja Petra Juteršnika.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pax (nepreverjen)

Bravo dečki! Bravo Pero!

pancho villa (nepreverjen)

Pridružujen se čestitkam. Pa vsa čast ravnateljici ka ma posluh za šport.

Starejše novice