VIR: NK Odranci
NK Odranci, NK Črenšovci in NK Bistrica združujejo selekcije klubov od selekcije U13 do U19. Predsednik murskosoboške nogometne zveze Danilo Kacijan potezo pozdravlja pod pogojem, da je povezovanje dobronamerno.

Predsedniki Marjan Marič (NK Odranci), Dominik Pintarič (NK Črenšovci) in Iztok Maučec (NK Bistrica) so se zaradi težav s sestavo kadra pri mlajših kategorijah odločili, da se mlajše selekcije vseh treh klubov s sezono 2021/2022 združijo.

"S tem se zagotovi številčne in konkurenčnejše selekcije, ki bodo lahko nemoteno tekmovale na nivojih MNZ-jev in v prihodnje morebiti tudi na višjih nivojih, ter izpolnjevanje vseh tekmovalnih pravilnikov panožnih zvez," so zapisali na družbenem omrežju. Minulo soboto so dosegli tudi dogovor z novim koordinatorjev enotnih selekcij, funkcijo bo prevzel Boštjan Graj. 

Članski ekipi Odrancev in Črenšovcev sicer nastopata v Pomurski nogometni ligi pod okriljem MNZ Murska Sobota, Bistrica pa nastopa v 1. MNL ligi lendavske medobčinske nogometne zveze.

Razdelitev selekcij po klubih

Kot pravi predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan, gre za primer dobre prakse, če je sodelovanje na pravi osnovi in si selekcije med sabo razdelijo. 

"Slabo bi bilo v primeru, da bo samo en klub imel pod sabo vse selekcije. Če bomo že pri U13 delovali po principu, da lahko igrajo samo najboljši, ostali pa ne bodo mogli priti zraven, bomo izgubili še tisto malo, kar imamo," opozarja prvi mož soboške medobčinske zveze.

Po njegovih besedah je osnova, da imajo otroci voljo in željo po igranju nogometa: "Če dva kluba ne moreta skupaj spraviti U13 selekcije, pa v roku par let pri nas nogometa ne bomo več igrali," še poudarja Kacijan.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost54 (nepreverjen)

pametno, prinas na goričkon bi se pa pogeli med seuf pa mamo še menje mladine. zemte si za vzgled

Beltincar (nepreverjen)

So se združili tudi v Beltincih z Muro. Graj pripeljal svojo deco iz Mure, ki so dobri, boljši od domačih Beltinskih. Domači odšli drugam. Ker se ta boljši tuji niso izkazali, je šlo vse k vragu. Zaj pa bi imeli zopet domače. Graj se pa seli iz gnezda v gnezdo. Ni dobra izbira koordinatorja.

Gost10 (nepreverjen)

Spoštovani, to preprosto ni res. Tedanja kadetska ekipa se je z zadnjega mesta na lestvici po prihodu murašev konkretno dvignila in bila do prekinitve prvenstva na 4. mestu. Se torej ti igralci niso izkazali? Rezultati pravijo drugače. Za 2. ligo vsi domači enostavno niso bili konkurenčni (niso bili v stalnem procesu treniranja, niso imeli za sabo šole nogometa, drugačen odnod do treninga itn.). Seveda je treba spodbujati domače, ampak če za Beltince igrajo Turniščani, Bistričani, Sobočani ... to so tako rekoč domači igralci. Pričakovati, da bi za Beltince igrali smo igralci iz njene občine, je enostavno iluzorno.

In reply to by Beltincar (nepreverjen)

ZDRUŽITE ČLANS… (nepreverjen)

ZDRUŽITE ČLANSKE EKIPE NORCI Sramota je da vsej deci ki bi radi igrali nogomet, to ne omogočite, zdaj de jih spet dosti ven spadnolo ka ne bodo mogli igrati in trenirati, seveda naj po vašem sedijo za računalniki in delajo druge pizdarije. Vsem klubom so ta deca ogromen višek in tega nočejo imeti. KAJ PA ČE BI ZDRUŽILI ČLANSKE EKIPE deco pa pustili kdo ima voljo naj špila in trenira tega se norci ne boste spomnili, kojega vraga vsaka vas mora imeti člansko ekipo in na to potroši vse pejneze za deco pa ne ostane. Vsi se v ta nogomet mešate ki pojma nimate, nekdanji propadli vaški nogometaši - sram naj vas bo JA KDO PA STE VI DA SI DOVOLITE O TEM ODLOČATI , koliko vem nobeden ta klub NI V PRIVATNI LASTI torej v imenu koga se mangupirate. DOKLER BOSTE DENAR DOBIVALI OD OBČIN, NZS IN DRŽAVLJANOV BO O TEM ODLOČAL NEKDO DRUG. KAR NEKAJ NAS JE IN PIŠEMO PROTEST NA NZS, KOJI K.......... JE NEKI KACJAN DA BI O TEM ODLOČAL RAVNO ON JE VEČEN IN TA KI JE ZAJEBAL PREKMURSKI NOGOMET. Ne bo šlo tak tovariši.

Mladih nega (nepreverjen)

Tudi kje drugje bodo to morali storiti... bi šlo NK Grad, Kuzma, Rogaševci pa Serdica.... pa Cankova in Tišina? Pa Borejci in Pušča? pa markasti klubi? Pa Šalovci Hodoš...?

Rtzz (nepreverjen)

Delitev EUR je problem.

In reply to by Mladih nega (nepreverjen)

grobar (nepreverjen)

tu je dosti vprašanj,kak bi se tej združeni klubi imenovali,ge bi špilali itd,itd,ka nemo zdaj vse naštevo. Procedura,ka ti pamet stane.Za gasilstvo isto.Zakoj mora vsaka ves na razdalji 2 km,meti GD.Samo velki strošek.

Starejše novice