Pomurski kolesarji vnovič na preizkušnji, rezultati tudi tokrat niso izostali.

Minulo soboto se je na asfaltirani krožni progi Biatlon športnega centra na Rudnem polju na Pokljuki odvijala dirka za slovenski pokal za VN Občine Gorje

Dirka je potekala na krožni progi, dolgi 1060 metrov, sicer namenjeni treningu biatloncev in tekačem na smučeh, ki v poletnem času trenirajo z rolkami in tako utrjujejo ter popestrijo svoj trening v času pred zimsko sezono.

Lepo urejen center je sicer kot nalašč za lažji gorski pohod v bližnje hribe in je skupaj s centrom na Planici vsekakor vreden ogleda. Centra sta velika pridobitev za naše mlade in vrhunske športnike različnih disciplin. Namenjena namreč nista le zimskim športom, temveč jih lahko za svoje treninge koristijo tudi drugi športniki, nenazadnje tudi mladi in vrhunski kolesarji.

Luka Jablanovec tudi tokrat ni razočaral

V dirki dečkov A je Luka Jablanovec (KK Tropovci)  v dolžini 16 km zopet zasedel odlično drugo mesto, pri čemer ga je v ciljnem spustu in sprintu znova prelisičil njegov prijatelj in največji tekmec Jaka Špoljar iz KK Adria Mobil. Tretje mesto je medtem zasedel Nino Polovič, prav tako iz ekipe Adria Mobil.

Kljub temu je Luka skozi vso dirko skoraj sam narekoval tempo in ritem dirke ter vnovič dokazal, da se pridno uči in postaja izvrsten tekmovalec, predvsem v starejših kategorijah.

Uspešen tudi Žiga Horvat

Žiga Horvat iz Dankovec član KK Adria Mobil iz Novega mesta je tekmoval v kategoriji U23/elite, v kateri se je na isti progi na start podalo 23 članov, ki so premagovali 35 krogov po sistemu kriterija. 

Vsak peti krog se je točkoval, in sicer so štirje najboljši v sprintu dobili določeno število točk, zmagal pa je tisti, ki jih je nabral največ. 

V tej dirki je zmago slavil Izidor Penko iz Roga Ljubljana pred Gašperjem Katrašnikom iz KK Adria Mobila in Tadejem Pogačarjem iz Roga Ljubljana. Žiga Horvat pa je tokrat zasedel odlično 5 mesto.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice