V Svetem Martinu na Muri je potekal mednarodni disk golf turnir, in sicer drugi v sklopu treh turnirjev "Frosty hills series 2019".

Udeležilo se ga je 26 igralk in igralcev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije, od tega šestnajst igralcev v moški diviziji in deset igralk v ženski. 

V moški diviziji se je prve zmage veselil Zack Bevelacqua, član Disc golf kluba Pomurje, ki je v snežnih razmerah na igrišču v drugi rundi turnirja odigral kar sedem "birdie-jev" in postavil rekord igrišča z rezultatom -7. 

To je bil tudi njegov osebni rekord z ratingom 1017 po lestvici profesionalne disk golf zveze. S tem rezultatom je postavil tudi nov slovenski rekord, ki si ga je pred tem lastil Boštjan Babič iz Šempetra pri Gorici. Ta je leta 2015 na Mudbowl turnirju v Avstriji dosegel rating 1008. 

Bevelacqua je v skupnem seštevku turnirjev "Frosty hills series 2019" trenutno na drugem mestu, 16. februarja pa se bo boril za ohranitev stopničk. 

Kot zanimivost dodajmo, da je najvišjo točkovano rundo v zgodovini disk golfa dosegel Paul Mcbeth z ratingom runde 1132. Slednji je trenutno vodilni igralec po lestvici PDGA z ratingom 1049. 

Prvega turnirja "Frosty hills series 2019", ki je potekal 5. januarja v Svetem Martinu na Hrvaškem se je udeležila tudi štirikratna svetovna prvakinja Paige Ashton Pierce, ki je zmagala v ženski diviziji, v moški pa je na prvem turnirju slavil Stanislaus Amann iz Avstrije.

Omenimo, da je na turnirju sodelovalo več članov Disc golf kluba Pomurje, Andrej Slavič in Andreja Bernjak sta se na omenjenem turnirju uvrstila na sredino tekmovalnega seznama.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice