FOTO: Uradna facebook stran kluba
Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci je pred tedni potrdil sedmi naslov državnih prvakinj in prekinil dveletno vladavino Olimpije.

Pomurski nogomet bo imel tako poleti dva predstavnika v evropskih bojih, Muro in ŽNK Pomurje. Medtem ko bodo Muraši zaigrali v UEFA Evropski ligi, so si rumeno-modre s slavjem v državnem prvenstvu izborile nastop v kvalifikacijah za UEFA Ligo prvakinj.

Ekipa trenerke Nuše Ladinek žreb, ki bo v Nyonu potekal 21. junija, pričakuje v drugem kakovostnem bobnu, iz švicarskega Nyona pa je včeraj zvečer priromala nova dobra vest. S sedeža Evropske nogometne zveze so sporočili, da bodo Pomurke gostiteljice ene od desetih kvalifikacijskih skupin UEFA Lige prvakinj. 

Na levi breg reke Mure se po treh letih vrača tudi liga prvakinj, v klubu pa bodo več podrobnosti o kvalifikacijskem turnirju, kakor tudi o igralskih okrepitvah, razkrili že v prihodnjih dneh. 

Kvalifikacije za vstop med 32 najboljših evropskih klubov bodo potekale med 7. in 13. avgustom, med elito se prebijejo zgolj zmagovalke skupin. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Starejše novice