Nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki napadajo deseti naslov državnih prvakinj, so prvenstvo odprle z visoko zmago na derbiju z Olimpijo. Beltinčanke so Olimpijo pred kvalifikacijami UEFA Lige prvakinj odpihnile z 0:4.

Beltinčanke so s štirimi žogami v mrežo Olimpije dokazale, da so poleti delale bolje in več od današnjih gostiteljic. Ljubljančanke so bile skozi vseh 90 minut v podrejeni vlogi.

Zmajčice, ki jih je prvič vodil novi trener Matej Bajde, so v celotnem srečanju zapretile zgolj enkrat, v uvodu drugega polčasa, ko pa je Manja Rogan streljala preko vrat. Na drugi strani je popolno blamažo zeleno-belih preprečila Sara Nemet. Prekmurka se je predvsem v prvem polčasu izkazala z nekaj posredovanji.

Domača vratarka je morala kljub vsemu štirikrat po žogo v svojo mrežo, ki jo je načela Špela Kolbl, tik pred odmorom pa je prednost podvojila Špela Rozmarič. Vprašanje o zmagovalkah sta v nadaljevanju enostranskega dvoboja potrdili Sara Makovec in Noelle Vilčnik, Pomurke pa so z visoko zmago poskrbele za dober uvod v kvalifikacije UEFA Lige prvakinj.

Beltinčanke, ki so se jim poleti pridružile Saki Yoshida, Lara Klopčič ter povratnice Luana Zajmi, Neli Hofman in Evelina Kos, ki pa danes ni imela pravice nastopa, bodo že v četrtek v soboški Fazaneriji izzvale irski Shelbourne. V nadaljevanje tekmovanje se bodo prebile zgolj zmagovalke štiričlanske kvalifikacijske skupine.

ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA - ŽNK NONA POMURJE BELTINCI 0:4 (0:2)

Strelki: Špela Kolbl (20’), Špela Rozmarič (43’), Sara Makovec (69’), Noelle Vilčnik (80’).
Olimpija: Sara Nemet, Barbara Kralj (46’ Neva Kumalić), Vanja Duronjić (72’ Debora Stella), Urška Bratuša (46’ Lana Čolić), Manja Rogan, Ana Milović, Anja Prša, Zala Vindišar, Izabela Križaj, Daša Dolenšek, Tatiana Georgiou (80’ Ema Erman). Trener: Matej Bajde.
Pomurje: Iva Kocijan, Tija Šoštarič Karič (73’ Živa Rakovec), Maja Dimitrijević, Špela Rozmarič, Lara Klopčič, Kaja Korošec, Kaja Horvat (82’ Luana Zajmi), Lucija Kos (82’ Zala Balažic), Sara Makovec, Špela Kolbl (82’ Neli Hofman), Saki Yoshida (70’ Noelle Vilčnik). Trener: Zlatko Gabor.

V prvem polčasu prevlada Pomurk

Pomurke so v Šiški hitro prevzele pobudo, najprej je po predložku Tije Šoštarič Karič poskušala Saki Yoshida, v sedmi minuti pa je po kotu z glavo streljala še Maja Dimitrijević, Sara Nemet pa je bila na pravem mestu. Sodnica Vanja Janković je hitro posegla tudi po rumenih kartonih. V deseti minuti je po prodoru Izabele Križaj porumenela Tija Šoštarič Karič, le nekaj sekund kasneje pa še Lucija Kos.

Pomurke so po krajšem obdobju raztrgane igre vnovič prevzele pobudo in v 20. minuti tudi povedle. Kaja Korošec je s podajo v prostor zaposlila Saro Makovec, ta je iz gola zvabila Saro Nemet, nato pa na oddaljenejši vratnici našla Špelo Kolbl, ki je zatresla nebranjeno mrežo. Le dve minuti kasneje je Olimpijo reševala Sara Nemet, ki je po nesporazumu Saki Yoshide in Sare Makovec odbila strel. 

V 24. minuti je z 20 metrov nevarno zapretila Špela Kolbl, le nekaj sekund zatem je Saki Yoshida streljala z roba kazenskega prostora in iztržila kot. V 26. minuti je bila znova nevarna Špela Kolbl, strel nekdanje soigralke pa je ukrotila Sara Nemet. Prekmurka v golu Olimpije je ob ofenzivi Beltinčank odbila še dva nevarna predložka, ne bomo pa zgrešili, če zapišemo, da je bila najboljša posameznica v vrstah gostiteljic.

V kazenskem prostoru Olimpije je bilo znova vroče v 39. minuti, ko je Špela Kolbl poslala predložek z leve, Sara Makovec pa je žogo nastavila Kaji Korošec, ki pa ji je veselje preprečila Daša Dolenšek. V 42. minuti se je vnovič izkazala Sara Nemet. Domača vratarka je v kot izbila strel Špele Kolbl, ki je po prodoru z vrha kazenskega prostora poskušala s slabšo levico. Prav po kotu so Beltinčanke zadele še drugič. Žoga se je po predložku odbila od Lare Klopčič, z bližine pa jo je v mrežo pospravila Špela Rozmarič.

V nadaljevanju še dva zadetka

Olimpija je v drugi polčas vstopila z dvema novinkama na zelenici, Matej Bajde je v igro poslal Nevo Kumalić in novinko Lano Čolić, kljub temu pa so imele Beltinčanke že v drugi minuti priložnost za povišanje vodstva. Tija Šoštarič Karič je z dolgo podajo v ogenj poslala Špelo Kolbl, ki je bila prehitra za Anjo Prša, diagonalni udarec pa je poletel mimo leve vratnice. V 49. minuti so do prvega udarca prišle tudi Ljubljančanke, a je Manja Rogan po podaji Ane Milović streljala preko vrat. 

V 56. minuti je po grobem naletu nad Saro Makovec porumenela Neva Kumalić, Vanja Janković pa je kmalu zatem rumeni karton pokazala tudi Sari Makovec. V 62. minuti je Olimpijo znova reševala Sara Nemet, ki je pravočasno zapustila svoja vrata in Kaji Korošec preprečila zaključni udarec. V 66. minuti se je priložnost ponudila Sari Makovec, ki pa je z glavo po predložku z desne streljala mimo desne vratnice gola Olimpije.

Sara Nemet je v 69. minuti odbila strel Kaje Korošec, prav ona pa je nato žogo poslala na desno stran kazenskega prostora, po slabem posredovanju Vanje Duronjić pa je Sara Makovec z močnim udarcem zadela pod prečnik za vodstvo z 0:3. V 71. minuti je ročno zavoro potegnila Zala Vindišar, ki si je za prekinitev protinapada Špele Kolbl prislužila rumeno opozorilo, ki ga je šest minut kasneje videla tudi Špela Rozmarič. 

V 79. minuti je bila pri žogi Špela Kolbl, ki je že premagala Saro Nemet, nato pa je gol z izbijanjem s črte preprečila Zala Vindišar. Se je pa domača mreža četrtič tresla minuto kasneje, ko je po podaji Špele Kolbl zadela še Noelle Vilčnik in postavila končni izid dvoboja. Pred koncem tekme velja omeniti še poskus Špele Rozmarič, ki pa je po kotu streljala mimo ljubljanskih vrat.

Dobra predstava na derbiju - Beltinčanke so sprožile kar 25 strelov - je odlična napoved za prihajajoči kvalifikacijski turnir UEFA Lige prvakinj. Pomurke se bodo v četrtek v Fazaneriji udarile z irskimi prvakinjami.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)
realnooo (nepreverjen)

koga briga!

. (nepreverjen)

realnooo ti bumbar eden tebej briga vačik ne bi komentejro.

In reply to by realnooo (nepreverjen)

pomurc (nepreverjen)

Lepo so jih šolale danes Prekmurke. Ekipa je boljša kak lani, ne vem pa, kaj to pomeni za evropske tekme.

Magnolija (nepreverjen)

Čestitke Bratonske dekline, super ste!!!👍

žutoplavi (nepreverjen)

V tem trenutku je Olimpija res uboga, tako da ta tekma ne more služit za merilo pripravljenosti Pomurja za Evropo.

Starejše novice