Članska ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je na zaostali tekmi četrtega kroga državnega prvenstva prvič zaigrala pod vodstvom novega trenerja Marjana Rajbarja. Beltinčanke so napolnile mrežo Krima.

Aktualne državne prvakinje na domačem igrišču v Bratoncih niso imele težav z mlado ekipo Krima. Ljubljančanke so se domov vrnile s 26 žogami v svoji mreži. Pomurke so se veselile najvišje zmage sezone.

Nasprotnice so prvič klonile že ob koncu uvodne minute, ko se je ligaškega prvenca veselila Živa Rakovec. Zatem smo bili priča pravemu festivalu zadetkov in domače nadvlade.

S sedmimi goli je bila najučinkovitejša igralka dvoboja Špela Kolbl, gol manj od kapetanke sta dosegli Sara Makovec in Lucija Kos.

Ob avtogolu Ljubljančank je dvakrat zadela Kaja Korošec, v polno pa so merile še Kim Juršnik, Noelle Vilčnik in Ines Sok.

Novi strateg zadovoljen s predstavo

»Dekleta so odigrala zelo dobro in v skladu z dogovorom. Res pa je, da je bil nasprotnik precej slabši in dejansko ni uspel priti preko polovice igrišča. 

Veseli me, da so naša dekleta superiorno odigrala celotno tekmo,« je po visoki zmagi dejal Marjan Rajbar.

Novi strateg Pomurk je celotno ekipo prvič vodil na četrtkovem treningu, ko so se ekipi priključile tudi reprezentantke. Po uvodni preizkušnji je pohvalil zavzetost celotne ekipe.

Kot pravi, je vodenje osemkratnih državnih prvakinj prevzel z jasno ambicijo, da klub popelje do nove lovorike.

Derbi že čez dva tedna

Beltinčanke bodo novo zmago napadle že jutri, ko bodo gostovale na Ptuju, že čez dva tedna pa se bodo v derbiju udarile z Olimpijo.

Rajbar se je ob prevzemu nove službe že lotil analize osrednjega tekmeca za vrh lestvice državnega prvenstva:

»Dvakrat sem si že pogledal posnetek poletne pokalne tekme z Olimpijo. Ustvaril sem si že določeno sliko, na tem pa bom delal tudi v bodoče.«

Našel je nov izziv

Prekaljeni strateg je bil zadovoljen z igro svoje ekipe, kot slabost pa je izpostavil to, da liga ne premore več izenačenih klubov, saj bi tako Pomurke odigrale več zahtevnejših tekem.

Ob tem hvali tudi disciplino nogometašic, ki je večja kot pri moških kolegih, kot dodaja, pa se je z novimi varovankami odlično ujel.

Rajbar v pomurskem nogometu ni neznanka, v preteklosti je deloval tako pri Muri kot Nafti, vodil pa je članske ekipe Odrancev, Križevcev, Tromejnika, Turnišča, Čarde, Bakovcev in drugih klubov.

Kaj ga je premamilo, da se je po 25 letih trenerskega udejstvovanja odločil za vstop v ženski nogomet?

»Težava pomurske lige je v tem, da nogometaši premorejo premalo resnosti. Nimam interesa, da po toliko letih trenerskega staža vodim treninge s šestimi igralci. Potreboval sem spremembo in na srečo je prišlo do dogovora. 

Dekleta so na treningih prisotna v velikem številu, kar je glavni povod, da sem se lotil te zgodbe. Kakorkoli pa, gre za prvo ligo, kar tudi zame predstavlja določen izziv, ki me veseli,« razkriva Rajbar.

Naslednik Sandija Bauerja ob tem dodaja, da bo v igro vključeval tudi mlajše igralke, saj klub razpolaga z nadarjeno generacijo 2005.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

26 golov na tekmi...in tau ju je zenski nogomet. Bledarija nej pa nogomet!

ja rejsan je

Ne ven točno, ale mijslen ka je Krim nouva ekijpa v lige.
Ja, ženske nogomet je še precek v povojaj in se pač ne čüdemo. Ekijp nega, sakšna nouva prijde v prvo ligo.
Kak be Kükeč fčasek po nastanke dau v našo prvo ligo, pa da špila proute Olimpeje, Kopre, Mure... Pač realnost!

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Starejše novice