FOTO: BRous/ŽNK Pomurje Beltinci
Nogometašice Pomurja še dober teden loči do pričetka kvalifikacijskega turnirja UEFA Lige prvakinj. Državne prvakinje bodo v evropske spopade krenile okrepljene s štirimi novinkami.

Nogometašice Pomurja je okrepila Kim Juršnik, ki je prišla iz Maribora in bo žuto-plavi dres nosila tudi po koncu Lige prvakinj. Na drugi strani so se iz beograjske Sloge za tekme v Ligi prvakinj k Pomurju preselile Ljiljana Gardijan, Ivana Erac in Tijana Janković. 

"Že pred tedni smo dejali, da smo si postavili visoke cilje. Želimo si prvega mesta, zato smo zagotovili pripravljalne dvoboje s kakovostnimi nasprotniki. To je bil najboljši pokazatelj, kje nam je mesto in kje so še težave. Za dosego ciljo smo ekipo okrepili s štirimi novinkami, ki so dodana vrednost in ocenjujemo, da smo z njimi še nekoliko močnejši kot v lanski sezoni. Verjamem, da lahko izpolnimo postavljene cilje," je ob predstavitvi novink dejal Branko Gros.

Predsednik kluba se je s svojimi sodelavci že dodobra prepričal v znanje Kim Juršnik, ki je po prihodu med rumeno-modre hitro pokazala, da si želi napredka. To je vsega sedemnajstletna napadalka, v minuli sezoni prva strelka Maribora, poudarila tudi ob predstavitvi.

"Marsikdo bi rekel, da so razlogi za selitev v Pomurji povezani z ligo prvakinj, vendar se za menjavo kluba nisem odločila zgolj zaradi tega. Želim si razvoja na osebni ravni, torej v znanju nogometa. V Pomurju je konkurenca večja kot v Mariboru, sem borka in želim biti boljša, to pa lahko dosežem s pomočjo te ekipe".

Dodali izkušeno vratarko, ki je za Pomurja že igrala

Gardijanova je v Pomurju igrala že pred leti. O primerjavi takratne in zdajšnje ekipe, še ne more povedati veliko, prepričana pa je, da bodo svoje delo opravil tako, kot je treba.

"V Pomurje se vračam, da pomagam ekipi. Rada se spominjam prve epizode v Sloveniji. V preteklosti sem večkrat dejala, da mi je bilo tukaj najbolj lepo," pravi nova vratarka žuto-plavih. Tridesetletnica ima bogate izkušnje, saj je v UEFA Ligi prvakinj branila vrata srbskega Spartaka, hrvaškega Osijeka in albanske Vlaznie, v prvem delu sezone 2015/16 pa je za Pomurje zbrala 15 nastopov, tri tudi v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj.

Izkušenj ne manjka niti Ivani Erac. Leta 1991 rojena branilka je bila pred leti kapetanka Crvene zvezde, zdaj je to vlogo opravljala tudi pri Slogi, v preteklosti pa je nastopala tudi za člansko izbrano vrsto. 

"Zahvaljujem se Pomurju, saj mi je omogočilo, da v svoji karieri okusim še nogomet stopnico višje in ekipi pomagam do preboja med najboljših 32 ekip Evrope. Nadejam se, da bo klub z našo pomočjo osvojil prvo mesto v kvalifikacijski skupini," je pričakovanja razkrila osrednja branilka, ki se bo prvič preizkusila v UEFA Ligi prvakinj.

Na mednarodnem klubskem nivoju se bo premierno predstavila tudi Tijana Janković. Ravno tako osrednja branilka je, tako kot Ljiljana Gardijan, članica srbske reprezentance, Pomurje pa bo njen prvi klub izven meja domovine. 

"Tudi sama se zahvaljujem vodstvu kluba, ki si me je želelo v svoji sredini. O mojem novem klubu sem slišala veliko lepega. Naš cilj je preboj v šestnajstino finala UEFA Lige prvakinj, verjamem, da ima ekipa dovolj kakovosti za napredovanje," pravi temnolasa nogometašica.

Pomurke bodo kvalifikacijski turnir UEFA Lige prvakinj med 7. in 13. avgustom gostile v Beltincih in Murski Soboti. Na prvi tekmi se bodo v sredo, ob 20.45, v soboški Fazaneriji udarile s Cardiffom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice