Blaža Čeh, organizatorka igre pri ŽKK Cinkarna Celje
Kolegi na TV Idea so v četrtek v oddaji Aktualno gostili organizatorko igre pri ŽKK Cinkarna Celje, Blažo Čeh.

Blaža Čeh, je v treh letih odkar igra v Celju požela veliko uspehov. Iz ŽKK Pomurje je sicer že kot pionirka pred leti prestopila v ŽKK Cinkarno Celje. 

»Mislim da sem v Pomurju pokazala dobre igre in da so to v Celju opazili,« je povedala, in podrobneje opisala vzdušje in delovanje Celjskega kluba.

»Celjski klub je zelo dobro organiziran, treningi so vsak dan ob istih terminih in tudi dvorana je na razpolago cel dan. V Pomurju pa je bil naš termin v dvorani točno določen, tako da nismo mogli prej vstopiti ali ostati dlje. Tudi samo vzdušje je v Celju zelo dobro, s soigralkami smo dobro povezane in mislim da to kažejo tudi na igrišču.«

V treh letih je v Celju prišla do osvojitve treh naslovov državne in pokalne prvakinje Slovenije ter treh uvrstitev na zaključne turnirje mednarodne WABA lige. V mlajših kategorijah je v dresu Cinkarne osvojila dva mladinska naslova državne prvakinje, naslov prvakinj Slovenije med kadetinjami, v sezoni 2019/2020 pa tudi naslov kadetskih prvakinj Jadranske lige. 

Glavni razlog za te uspehe je gotovo vztrajnost »In da poleg ekipnega napredka delamo tudi posamično. Veliko je tudi odpovedovanja, saj imamo manj prostega časa in še tisto malo kar ga imamo, ga namenimo košarki ali šoli. Večinoma pa tudi to, da se z ekipo dobro razumemo in delamo trdo,« je povedala organizatorka igre pri Celju.

Že v lanskem letu je bila prvi organizator igre Celja in proglašena kot igralka ki je najbolj napredovala. Sama je o tem povedala:

»Mesto organizatorja je mesto z največjo odgovornostjo. Sama menim da sem kar precej napredovala, saj sem dobila tudi veliko minut na tekmah. Veliko pa je prispevala tudi analiza tekem, s katero sem popravila dosti napak. «

Kolegom na TV idea, pa je zaupala tudi svoje načrte za prihodnost.
»Zaenkrat ostajam v Celju, drugače pa čez nekaj let razmišljam tudi o tujini letošnji sezoni pa želimo osvojiti pokal v Slovenski ligi, ter uvrstitev v finale Jadranske lige in da osvojimo medaljo.«

Gledalke in gledalce je ob koncu še povabila, da si ogledajo tekmo proti Bodočnosti, ki bo v torek ob 18.00 odigrana v Celju, če si pa tekme ne morete ogledati v živo, je na voljo tudi prenos tekme preko YouTube strani WABA lige.
 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost124 (nepreverjen)

Bravo Blaža

Starejše novice