FOTO: Peter Dominko
Nogometašice Pomurja zaključujejo drugi teden priprav na nadaljevanje sezone. Vodilna ekipa državnega prvenstva je potrdila prvo novinko, na treningih pa sta se ji pridružili hrvaški reprezentantki.

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci se vse od 8. januarja pripravlja na spomladanski del sezone in branjenje vodilne pozicije v državnem prvenstvu.

Vrste osemkratih državnih prvakinj so pozimi zapustile tri igralke. Lana Golob se je preselila v Neapelj, Helena Božić pa je postala igralka finskega Aland Uniteda. Z Beltinčankami se je razšla tudi Eva Vamberger.

Vodstvo vodilnega kluba SŽNL bo v zimskem prestopnem obdobju, ki je odprto do 15. februarja, ekipi priključilo nekaj novink, prvo so potrdili v večernih četrtkovih urah.

Pomurkam se je pridružila vratarka Melania Pasar, ki pa se bo ekipi priključila maja, po študijskih obveznost na Univerzi Kansas, s katero tekmuje v študentski ligi NCAA.

Dvaindvajsetletna Portorožanka, ki v ZDA študira kineziologijo, že ima nekaj izkušenj s članskim nogometom, med vratnicama Ankaran Hrvatinov in Radomelj je zbrala 78 nastopov.

Na pripravah članici hrvaške izbrane vrste

Že v kratkem bi lahko klub potrdil še kakšen prihod, saj se trenerju Marjanu Rajbarju na treningih dokazujeta tudi reprezentantki Hrvaške. Gre za Janjo Čanjevac in Ivano Kirilenko, ki sta doslej igrali za Split.

Napadalka Ivana Kirilenko je pred dnevi že zadela na tekmi s selekcijo Mure do 14 let, Janja Čanjevac pa se je pripravam Pomurk priključila včeraj. Kot je za Sobotainfo dejala po uvodnem treningu, so prvi občutki dobri, v ekipi pa vlada pozitivno vzdušje.

Nekaj igralk Pomurja že pozna, saj so se Beltinčanke v zadnjem obdobju nekajkrat pomerile s Splitom, v dresu katerega je Janja igrala vse od leta 2018 in z njim osvojila dva naslova državnih prvakinj: 

»Poznam precej deklet, s Splitom smo večkrat igrale proti Pomurju. Spominjam se, da smo eno tekmo dobile, enkrat izgubile. Gre za zanimivo ekipo, ki je slovenski prvak. To je tudi letošnji cilj, tukaj sem, da pomagam ekipi, kolikor lahko.«

Stopnička naprej v karieri

»Trenutno je tako, skušam igrati tukaj in pomagati ekipi pri osvojitvi prvega mesta. To je edini status, če bom zadovoljila pričakovanja, bom ostala v Sloveniji, ki je lepa stopnička dalje v moji karieri,« sporoča enaindvajsetletnica.

Sedemkratna reprezentantka svoje države priznava, da slovenske lige ne pozna najbolje, ve pa, da se Pomurje za vrh lestvice bori z ljubljansko Olimpijo.

Izenačenih dvobojev za vrh lestvice je vajena že iz domovine, Splitčanke se za naslov državnih prvakinj že nekaj let borijo z Osijekom. Takšnih derbijev je vajena:

»Slovenske lige nisem spremljala veliko, kot mi je znano, se s Pomurjem za naslov prvakinj bori Olimpija. Cilj je, da jih premagamo in osvojimo prvenstvo. Gre za podobno rivalstvo kot na Hrvaškem, kjer se za prvo mesto borita Split in Osijek.«

Sokrajanka dveh hrvaških reprezentantov

Novinka na treningih Pomurja prihaja iz Nedeljanca, kraja iz neposredne bližine Varaždina, ki je od Beltincev oddaljen dobro uro vožnje. 

Kraj z okrog 1.500 prebivalci velja za pravo valilnico reprezentantov, Janja pa odlično pozna Marka Roga in Daria Melnjaka

Prvega so v preteklosti povezovali z Zavrčem, nekaj let zatem pa je iz Dinama za več kot 13 milijonov evrov prestopil v Napoli, drugi pa je že igral v Sloveniji, saj je bil član Domžal. Oba sta že oblekla dres s šahovnico.

»Imela sem priložnost, da sem se v tej fazi priprav pripravljala z Markom. Trenutno je poškodovan, v fazi okrevanja, vendar je velika podpora. 

Podobno velja tudi za Daria Melnjaka, ki pravtako prihaja iz Nedeljanca, trenutno pa igra za Hajduk. Oba sta velika podpora, vesta, da sem se v tem prestopnem roku pridružila Pomurju,« še pravi Janja.

Pomurke v naslednjih tednih čaka tudi nekaj mednarodnih preizkušenj, Beltinčanke se bodo merile s praško Sparto in Sankt Pöltenom Mateje Zver.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Olimpijec X (nepreverjen)

Te pa spilajo z U 15 ekipo Beltinci (v bistvu so 14 letni dečki) pa zgubijo, mislim ka San dobro čül 3 : 0 .
Pa to je te zdaj ka?Nogomet .Pa ne me basat.

xyx (nepreverjen)

Tudi zaradi tvojega komentara Olimpijec, sem šel gnes na tekmo poglednot kak špilajo tej dikline. Špilale so z Veržejom U 15. Pa nej me basat, tak kak ti praviš, 15 letnim dečkom so skrile žogo in jim v enem polčasu dale 6 ali 7 golov. pa to je zdaj ka? Nogomet. Pa ne me basat. Pa nej telko delat primerjave med moškim in ženskim. Pitaj se kak bi skoz prišle odbojkašice ali rokometašicem proti fantovskim ekipam U15. Proti muri pa rezultat tudi nejsi dobro čűl.

Starejše novice