Oslabljena ekipa Pomurja je bila brez možnosti za zmago v Hrpeljah pri Jadranu 2009. Domačini so bili boljši z rezultatom 41:29 (20:12).

Pomurje je na gostovanje na primorsko odšlo samo z desetimi igralci. Poleg tega so bili nekateri igralci še poškodovani.

Pomurje je povedlo v 3. minuti in to je bilo edino vodstvo gostov. Pri rezultatu 2:2 je bilo zadnjič izenačeno. Domači so v 8. minuti povedli s 5:2. Ob minuti odmora trenerja Potočnjaka v 16. minuti je bilo še znosnih 10:6, ko so gostje opravičili vlogo favorita, ter naredili delni izid 4:0, ter v 20. minuti povedli s 14:6.

Do konca prvega polčasa so domači še nekoliko povišali prednost. Končni izid polčasa je bil 20.12.

Hitra igra Jadrana nikakor ni ustrezala zdesetkani ekipi Pomurja. Tudi v drugem polčasu so domači s hitro igro polnili mrežo gostov iz Murske Sobote, tako so že v 38. minuti povedli za 10 (26.16).

Ko se je v 47. minuti (31:22) že zdelo, da bodo rokometaši Pomurja umilili poraz so domači naredili delni izid 5:0 in v 52. minuti povedli s 36:22. Do konca tekme so gostje vseeno uspeli nekoliko omiliti poraz, ki pa je na koncu vseeno znašal visokih 41:29.

Številne poškodbe med Pomurci

Pri Pomurju Gregorec z 11 zadetki sam ni mogel premagati odlične ekipe Jadrana. Zavodnik je namreč zaradi poškodbe igral le nekaj minut, zato je tudi njegova statistika prazna. V drugem polčasu se je poškodoval še Raj, ki ga je moral nadomestiti že prej poškodovan Gorjup, ki je dobil močan udarec v mišico.

Pomurje ostaja na predzadnjem mestu, medtem, ko Jadran s tretjim mestom in 8 točkami drži priključek pri vrhu lestvice.

Za RK Pomurje so igrali:

Gregor Gregorec 11, Kreft Robi 5, Hedl Jernej 5, Gorjup Denis 4, Kozelj Vasja 3, Raj Primož 1, Hameršak Klemen 5 obramb, Kous Marko 5 obramb, Zavodnik Luka in Aleš Pintarič.

Poškodbe so v ekipi Pomurja prišle ob nepravem času. V soboto je namreč pomurski rokometni derbi. Tekma bo 28. novembra 2015 ob 19:00 v Radencih.

Tagi

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kopipejst (nepreverjen)

Tak je kda novinar samo prepiše prvotni članek.. Brez obrambe pa uspeh proti ekipi Jadrana ne more pričakovati uspeha? Ka je to? :D

Starejše novice