Članska ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je pred dnevi pričela priprave na novo sezono. Osemkratne državne prvakinje prvi vrhunec čaka že avgusta, ko bodo vnovič gostile kvalifikacijski turnir UEFA Lige prvakinj.

Evropska nogometna zveza je letos prenovila tekmovalni sistem, povečala pa tudi finančne nagrade. Pomurke želijo ponoviti lanskoletni uspeh, ko so zaigrale med dvaintrideseterico najboljših evropskih klubov. Prva ovira na tej poti bo latvijski Rigas, z zmago pa bi se rumeno-modre prebile v finale kvalifikacij. Drugi polfinalni par tvorita ukrajinski WFC Kharkiv in bolgarska NSA Sofia.

Prva afriška igralka v zgodovini kluba

Treningom Beltinčank se je že pred dnevi pridružila Eva Vamberger, sredi tega tedna pa je z ekipo prvič vadila Priscilla Hagan. Ganska reprezentantka je prva afriška igralka v zgodovini kluba. Pomurju bo pomagala v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj, s čimer bo uresničila nekajletne sanje.

»Že nekaj časa sem si močno želela zaigrati v ligi prvakinj. Zadnja tri, štiri leta sem trdo delala, da bi dobila priložnost zaigrati v tem tekmovanju. Zaradi tega sem se tudi precej selila, saj sem se želela izpostaviti. Verjamem, da lahko še bolj opozorim nase, če bom zaigrala v ligi prvakinj,« pravi 25-letna napadalka.

Želi pomagati ekipi in soigralkam

Hitra Afričanka želi ekipi pomagati do dobrega rezultata:

»To, da sem postala igralka Pomurja, je zame dobra priložnost, a želim pomagati tudi ekipi in soigralkam. Skupaj se bomo borile, prepričana pa sem, da lahko v kvalifikacijah ustvarimo dober rezultat. To je tudi moj cilj.«

Robustna igralka se v Evropi dokazuje že vse od leta 2015, pohvali se lahko z izkušnjami iz Češke, Švice, Romunije, Turčije in Poljske, kjer je nazadnje igrala za Lotos Gdansk. V napadu Pomurja bo zapolnila luknjo po odhodu Nine Kajzba, ki bo kariero nadaljevala v tujini.

Ob najboljši strelki minule sezone sta se v tem tednu od Pomurja poslovili še Neli Hofman in Sara Nemet. Za zdaj še ni znano, kje bosta nadaljevali nogometno pot.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

vi ste fuknjeni!

Debeli fuknjenec (nepreverjen)

Jes pa najbole.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Yuuhh (nepreverjen)

Koncno ena v ton klubi ka izgledne kak zenska.

uuu (nepreverjen)

Ker same ne zmorejo.

Afrika napreduje (nepreverjen)

so bili pridni misijonarji

In reply to by uuu (nepreverjen)

Starejše novice