Pomurje je imelo na dirki, kjer je bilo potrebno premagati več kot osem tisoč kilometrov, svojega predstavnika.

Pomurec Matej Novak je uspešno prestal preizkušnjo Gibraltar Race 2018. Amatersko motoristično offroad dirko, na kateri je sodelovalo 85 udeležencev iz vse Evrope, je v svojem razredu zaključil na 12. mestu, v skupnem seštevku pa je bil 25.

Dirka je trajala kar šestnajst dni in je potekala v osmih državah, etape pa so se končale v petnajstih različnih mestih, med drugim tudi v Ljubljani. Pot je tekmovalce sicer vodila tudi skozi Beltince, kjer je Matej opravil kratek postanek.

Pot skozi osem držav

Začetek dirke je bil v romunskem Brasovu, od koder so se podali proti Voineasi. Tretji dan so bili tekmovalci v mestu Baja na Madžarskem, četrti dan pa so, kot omenjeno, končali v Ljubljani. Peti dan jih je pot vodila do kraja Dolcè v Italiji in potem naprej do Pralegata. Tekmovalci so naslednje tri dni prebili v Franciji, v mestih Le Malzieu-Ville in Lourdes.

Za tem so se odpravili proti Španiji v Villafranco in Cantalejo, dvanajsti dan pa so bili v mestu Penamacor na Portugalskem. Potem je bila ponovno na vrsti Španija in mesta Almagro, Seron in Torrox. Po šestnajstih dneh pa so tekmovalci prispeli do končne točke v Gibraltarju.

Seveda pa s tem njegova pot še ni končana, čaka ga namreč še precej dolga pot domov. S pomočjo fotogalerije in videoposnetkov pa lahko del poti doživite tudi sami.

Foto: osebni arhiv

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

sivacelica

Čestitke. Gotovo ni bilo lahko.

Čarabuksi (nepreverjen)

Bravo Matej???

Školnik (nepreverjen)

Vsaka čast Matej.

faca (nepreverjen)

Za tou moraš meti jajca.Bravo MATEJ.

Starejše novice