FOTO: Facebook (Ocean Orchids CyclingTeam)
V soboto, 13. julija je bil start dirke Slo24Ultra, na kateri so se tekmovalci lahko pomerili v 6, 12 in 24-urni vožnji.

Preizkušnja je bila namenjena solo tekmovalcem in tekmovalkam, sodelovala je tudi ena dvočlanska ekipa. Dirka je potekala je pod okriljem Svetovne ultra-kolesarske zveze in je letos štela za Evropsko prvenstvo te zveze. 

Na dirki so sodelovali tudi Mitja Špilak, Patrik Drvarič, Boštjan Horvat, Leja Bakan in Kristina Bećirović, člani ekipe Ocean Orchids Cycling Team, ki so sodelovali na 6-urni preizkušnji, barve je na 12-urni preizkušnji branila Darja Horvat. Tudi na 24-urni preizkušnji je imela ekipa Ocean Orchids Cycling Team svoje predstavnike, in sicer so barve kluba branili Matej Antolin, Andrej Cör, Matija Kovačević in Ksenija Oletić, medtek ko sta dobrovniški klub v 24 ur dvojice zastopala Bojan Kučan Murek in Dejan Mašič.

Zmaga v 12-urni preizkušnji se je odločala med tremi tekmovalci, in sicer so se boj podali Erik Rosenstein, (Erik Team), je zmagal v sprintu pred David Rihtarič (Riki Team) in Boris Praznik (JB Team), vsi 462km, povprečna hitrost 38,6km/h.

V ženski 12-urni preizkušnji je zmagala Maja Marukić iz hrvaškega BK Dinamo s prevoženimi 429 kilometri pred branilko naslova Darjo Horvat iz Ocean Orchids Cycling Team. Tretje mesto je pripadlo Saši Bohinc iz JB Team. V kategoriji nad 50 let je zmagala Romana Čuček iz KD Špica Ptuj.

Zmagovalec prevozil 902 kilometrov

V 24-urni preizkušnji je slavil Stanko Verstovšek, pred trikratnim zmagovalcem Slo24Ultra, Alojz Poglavcem iz KD Lojz Lokomotiva. Zmagovalec je prevozil 902 kilometrov s povprečno hitrostjo 37,4 kilometra na uro. Tretje mesto je pripadlo avstrijcu Stefanu Wagnerju iz Steff Ultracycling Team. 

V kategoriji nad 50 let je zmaga pripadla Borutu Dvorniku iz kluba Dolenjska balanca, pred Brankom Kovačič iz Team Branko Kovačič, tretji je bil Romain Possing. 

V ženski konkurenci je v 24-urni preizkušnji zmagala Villa Ziortza iz Španije s prevoženimi 770 kilometri in povprečno hitrostjo 31,7 kilometrov na uro. 

Prevlada Ocean Orchids Cycling Team

V 6-urni preizkušnji je zmagal Tadej Blatnik iz ekipe Infiniti pred Damjanom Horvatom iz KK Lendava in Patrikom Drvaričem iz Ocean Orchids Cycling Team. Zmagovalec je prevozil 242km. 

Med ženskami je zmagala Kristina Bečirović iz Ocean Orchids Cycling Team s prevoženimi 198 kilometri pred Lejo Bakan iz Ocean Orchids Cycling Team in Petro Grum iz ekipe Infiniti. Med 24-ur dvojicami sta zmagala Bojan Kučan in Dejan Mašič iz Ocean Orchids Cycling Team.

Naskok na magičnih 1000 kilometrov

To ni bil le maraton, ampak 24-urno kolesarsko doživetje, predvsem pa odkrivanje psihičnih in fizičnih meja zmogljivosti vsakega udeleženca. Vsi udeleženci brez izjeme so bili izjemno zadovoljni z organizacijo in ob zaključku so že spraševali po datumu maratona v letu 2020.

Organizacijski odbor na čelu z županom Dobrovnika Marjanom Kardinarjem in slovenskim ultra-kolesarjem Marko Balohom se je zavezal, da bodo naredili vse v svojih močeh za jubilejno peto izvedbo maratona naslednje leto na še višjem nivoju in s številčnejšo mednarodno udeležbo. Veseli bi bili predvsem večjega števila sodelujočih ekip, kar bi doprineslo k večjemu spektaklu. Govori se celo o naskoku na magičnih 1.000 kilometrov prevoženih v 24 urah.

FOTO: Facebook (Ocean Orchids CyclingTeam)

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice