Slika je simbolična.
Na Hrvaškem poročajo o smrti Petra Nadoveze. Legenda Hajduka, ki je v trenerski karieri delovala tudi na klopi Beltincev, Olimpije in Mure, se je po bolezni poslovila v 81. letu starosti.

Pred nekaj tedni so se na Hrvaškem poslovili od Miroslava »Ćira« Blaževića, danes pa je za večno zaspala še ena nogometna legenda.

Petar Nadoveza je veljal za pravo ikono splitskega Hajduka, saj je v desetih sezonah odigral kar 460 tekem, dosegel pa kar 296 zadetkov. Kasneje je na Poljudu deloval kot trener, športni direktor in vodja nogometne šole.

»Pere, splitski Pele«, kot je pogosto odmevalo s tribun splitskega stadiona Stari plac, se je poslovil po težki bolezni, v 81. letu starosti. Rodil se je 9. april 1942 v Šibeniku. 

Pečat pustil tudi v Sloveniji

Po koncu igralske kariere, ki jo je sklenil pri belgijskem Lokerenu, se je podal v trenerske vode. Nekajkrat je vodil člansko ekipo Hajduka, dvakrat Šibenik, reprezentanco Gabona, tunizijski Bizertin in japonsko Cerezo, pečat pa je pustil tudi v Sloveniji.

V sezoni 1994/95 se je slovenski javnosti predstavil na klopi Beltinčanov, s katerimi je v omenjeni sezono osvojil peto mesto, športni časnik Ekipa pa je Dalmatinca tedaj proglasil za najboljšega trenerja leta 1995.

Od Beltincev se je poslovil še pred koncem leta 1995, a se je kmalu zatem preselil v Ljubljano in bil z Olimpijo spomladi leta 1996 pokalni prvak.

V sezoni 1996/97 je vodil še soboško Mure, ki je prvenstvo končala na sedmem mestu lestvice.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
njiva

Pero Legenda Hajduka, počivaj v miru.

kramp (nepreverjen)

Šjor Pero počivaj v miru.Hvala ti za vse navijači Potrošnika

Pohorčan (nepreverjen)

Dosta je nareda za Beltinčane, Muro, Olimpijo a največ za Hajduk!!!!

In reply to by kramp (nepreverjen)

Potrošnik Beltinci (nepreverjen)

Zlata leta beltinskega nogometa.. Kakšno spoštovanje sta ga imela trenerja Džalma in Nadoveza. Tako od igralcev kot navijačev.. Počivaj v miru.

Starejše novice