OK Panvita Pomgrad
Včeraj se je s tekmami prvega kroga pričelo odbojkarsko državno prvenstvo. Soboški klub se je v domači dvorani dobro zoperstavil ACH Volleyju, ki pa po dveh tesnih nizih ni dovolil presenečenja.

ACH Volley, do lanske sezone serijski državni prvak, je bil v novi sezoni Sportklub 1.A DOL prvi gost OK Panvita Pomgrad. Točke so pripadle Ljubljančanom, Sobočani so pustili dober vtis.

Soboški odbojkarji so se v prvem in drugem nizu dobro zoperstavili favoriziranim Ljubljančanom, ki so bili v uvodnem nizu že na pragu rezultatskega zaostanka.

Gostitelji dvoboja so na koncu morali priznati poraz z 0:3 v nizih, a so na trenutke v svoji igri pokazali nekaj obetavnih trenutkov. S 16 točkami se je izkazal kanadski Connor McConnell.

PANVITA Pomgrad - ACH Volley Ljubljana 0:3 (26:28, 22:25, 16:25)
PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 10, Drvarič 4, Radović, Rojnik 7, Flisar, Lakner 5, Fužir 4, Bedrač, McConnell 16, Grabar, Hafner 1, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs. 
ACH VOLLEY: Pernuš, Šket 12, Rutar, Mašulović 11, Todorović 1, Perunčić , Okroglič 1, Gjorgiev 12, Pokeršnik 11, Videčnik 6, Kők , Kovačič (libero). Trener: Mladen Kašić.

Tesno v prvem nizu

Motivirani varovanci Dejana Fujsa so vodili s 24:23, a so Ljubljančani izenačili po napaki domače obrambe. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, ACH pa je niz preko korektorja Gjorgieva odločil v svojo korist z izidom 26:28.

ACH je sredi drugega niza, pri izidu 11:16, pobegnil že na pet točk prednosti, a so se gostitelji približali po menjani podajalca in vstopu Urbana Hafnerja. V končnici drugega niza so se Sobočani približali na 22:23, po ljubljanski minuti odmora pa so gostje potrdili zmago.

Tretji niz je bil minil v znamenju premoči izkušenejših gostov, ki so vodili že z 8:17, tudi domača menjava blokerja pa ni obrodila sadov. Ljubljančani, ki imajo v svoji zasedbi tri reprezentante so zmago z 0:3 potrdili s 16:25.

Fujs obžaloval prvi in drugi niz

»Žal nam je prvega in drugega niza, še posebej prvega, ki smo ga že imeli v rokah in se nismo držali do milimetra dogovorjenih stvari, zato res škoda, da smo ga izgubili. Prva dva niza sta bila odigrana z določenimi niansami, ki jih nismo oddelali. 

Škoda, da nismo nadaljevali s tako igro in probali iztržiti vsaj kakšen set, saj pozneje očitno niti nismo več verjeli v to, da bi si lahko priigrali kaj več. ACH je svoje oddelal, mi pa smo si premalo želeli dobiti uvodni niz in zato smo ga izgubili še preostala dva,« je dejal Dejan Fujs.

Domači trener je sicer pogrešal prvega blokerja Branislava Radovića, ki zaradi poškodbe ni zaigral. Fujs je priznal, da njegova zamenjava na tekmi proti ACH-ju ni bila konkurenčna.

»Dober začetek in slab konec, je povzetek te tekme. Vedeli smo, kdo prihaja v Mursko Soboto, saj ACH ne zanima drugo kot zmage. Nam je očitno zmanjkalo energije in morda tudi odbojkarske sreče za presenečenje oziroma vsaj kak niz. 

Škoda je predvsem prvega, kjer smo bili blizu in so odločale malenkosti. Je pa bila to dobra borba proti kakovostnemu nasprotniku,« je po tekmi dejal domači kapetan Urban Drvarič.

Sobočani bodo prve točke napadli v soboto, ko bodo gostovali pri novomeški Krki.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sssobota (nepreverjen)

Dvorana duhov! In to proti ACH.

12 (nepreverjen)

Skoda
Treba bit korekten in pohvalit Panvito za prva dva niza.Samo tako naprej

In reply to by sssobota (nepreverjen)

sssobota (nepreverjen)

Treba biti korekten, igra solidna, obisk katastrofa…

In reply to by 12 (nepreverjen)

U2 (nepreverjen)

Lepa igra korektorja pa mladoga Vinkoviča....ostalo povprečje....če ta teva dva glavniva v igri še nekaj bou z njih....

almicar (nepreverjen)

Drvarič njiva dobro razigravo.

Starejše novice