Rokometaši Pomurja so v 16. krogu po razburljivi končnici zasluženo premagali ekipo Alples Železniki, ki je bila pred tekmo samo točko za Pomurjem. V domači dvorani so zmagali 28:27 (18:13).

Prvi polčas so domači rokometaši pokazali odlično igro, predvsem v obrambi. Do 21. minute so skoraj na vsak prejeti zadetek odgovorili z dvema zadetkoma v mreži Alplesa. Tako je bilo v 21. minuti že visokih 13:7. Vse do konca prvega polčasa so domačini držali prednost pet do šest zadetkov. Končni rezultat prvega polčasa je bil 18:13.

Drugi polčas so začeli dokaj mirno in v prvih minutah drugega polčasa držali prednost. Kljub temu, da so v 38. minuti gostje prišli na nevarnih 20:16. Domači trener Potočnjak je tokrat zamenjal vratarja Beleca z Dorotejem Černelo in zadel v polno. Mladi vratar je zaklenil svoja vrata, saj je med 38. in 42. minuto obranil kar pet strelov gostov, tudi eno sedemetrovko.

V 46. minuti so domačini še vedno vodili za pet (24:19), ko so gostje naredili delni izid 0:4 in 11. minut do konca znižali zaostanek samo na zadetek. Pet minut pred koncem pa so celo izenačili in sledila je nervozna končnica. Ko je pri vodstvu domačih v 57. minuti bil še izključen Hameršak, se domačim ni pisalo nič dobrega. Kljub vsemu pa so dve minuti zdržali brez prejetega zadetka. Ko je Gregorec v 59. minuti zadel za 28:26.

Gostje so hitro zadeli. V zadnjo minuto so domači vstopili z golom prednosti in napadom. Trener Potočnjak je v zadnji minuti vzel še zadnjo minuto odmora. Približno 10 sekund pred koncem tekme so domači naredili prekršek v napadu in gostje so krenili v protinapad za izenačenje. Na srečo domačih pa so tudi gostje iz Železnikov naredili prekršek v napadu in veselje gostiteljev se je lahko začelo.

Utrdili tretje mesto

Pomurje se je z zmago utrdilo na tretjem mestu (ima 3 točke prednosti). Do drugega mesta jih ločita samo 2 točki, saj imajo proti drugo uvrščeni Ajdovščini boljši medsebojni izid. V upanju na spodrsljaj Ajdovščine bo potrebno zmagati preostalih 5 tekem. Do konca sezone v Mursko Soboto prihajata Sevnica in Moškanjci-Gorišnica, medtem ko v goste odhajajo k Arcont Radgoni, vodilnemu Mokerc-Igu in Kronosu.

RK Pomurje: Belec Boštjan 10 obr., Černela Dorotej 6 obr., Gregorec Gregor 8, Hameršak Aljaž 6, Štumpf Marko 5, Kozelj Mitja 4 (1/2 iz 7m), Žižek Cvetko Boštjan 3, Hedl Jernej 1, Kozelj Vasja 1, Pintarič Aleš, Kreslin Simon, Černela Domen, Jerič Matija, Šavel Matej, Vajda-Ornik Kevin, Kocan Dorian

RD Alples Železniki: Gartnar Tomaž 7 obr., Kavčič Anže 2 obr., Korošec Jan 7 (0/1 iz 7m), Štremfelj Jernej 6, Resnik Blaž 5, Rant Luka 2 (1/2 iz 7m) , Stojanovič Nejc 2, Kržišnik Rok 1, Žagar Ožbej 1, Žagar Jošt 1, Šmid Tilen 1, Bergant Lenart 1, Kavčič Dejan, Kutin Kristjan, Arman Tine, Božnar David

7metrovke: RK Pomurje 1/2, RD Alples Železniki 1/3

Izključitve: RK Pomurje 6 minut, RD Alples Železniki 6 minut

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je trava?

žogajajčasta (nepreverjen)

čestitke dečki!

Ribičijaaa (nepreverjen)

Odlične slike, jure mojster za aparaton

vüzen (nepreverjen)

Rejdno na živce mi ide glasba na tej tekmaj. Ka ovi dela za računalnikon je čuda!

tutas (nepreverjen)

Napiši kaj bi rad poslušal pa bomo naslednjič mogoče upoštevali !!

In reply to by vüzen (nepreverjen)

Starejše novice