Foto: Jure Banfi
Pred Muro je razgibano poletje, saj gre tudi v Fazaneriji pričakovati nekaj novih obrazov. Črno-beli bodo v sezono 2023/24 zakorakali z novim napadalcem, kdo bi lahko nasledil Mirlinda Dakuja?

V soboškem prvoligašu so pred dnevi že potrdili prvega poletnega novinca, v skladu z napovedmi se je Muri pridružil Almin Kurtović. Kdo pa bo zakrpal luknjo v konici napada?

Mirlind Daku je po zadnji domači tekmi Mure potrdil, da se po letu in pol poslavlja od Murske Sobote. Če ga bo Osijek prodal to poletje, naj bi delež odškodnine pripadel tudi črno-belim, ki morajo poiskati zamenjavo za kosovskega napadalca.

Petindvajsetletnik iz Gjilana je v končani sezoni dosegel 19 od skupno 50 zadetkov, zato je pred vodstvom soboškega prvoligaša pomembna naloga. Kdo bo v prihajajoči sezoni prvo orožje prekmurskega napada?

Ob Dakuju bi lahko prekmursko ravnico zapustil tudi rezervni napadalec Nikola PetkovićOgnjen Stijepović, ki se je v Fazanerijo preselil pozimi, pa tako ali tako ni dobil priložnosti.

Z Grabićem že sodeloval

Ekipa SN poroča, da naj bi se Sobočani v iskanju novega napadalca ozrli tudi v 2. SNL. Bolje zapisano, k prvakom drugoligaškega tekmovanja in novemu članu Prve lige Telemach, v Rogaško Slatino.

Na seznamu želja Mure naj bi se znašel Nejc Gradišar, ki je bil z 12 ligaškimi zadetki najboljši strelec Slatinčanov, z dobrimi predstavami v klubskem dresu pa si je spomladi priigral tudi prvo vabilo v mlado izbrano vrsto do 21 let.

Dvajsetletnika dobro pozna tudi Dejan Grabić, saj gre za nekdanjega člana Brava, a v Šiški ni dočakal prave priložnosti. Tudi zato je mladenič že pred dvema letoma srečo poiskal na drugoligaških zelenicah.

V jesenskem delu sezone 2021/22 je kot posojeni član Brava igral za Brežice in na 15 tekmah dosegel sedem zadetkov, sredi zimskega premora se je, tedaj še kot posojeni nogometaš Ljubljančanov, pridružil Rogaški.

Pred sezono 2022/23 je postal polnopravni član črno-belih iz Obsotelja, na skupno 42 preizkušnjah pa se je 16-krat vpisal med strelce. 

Sobočani bodo morali za mladega napadalca zagotovo plačati odškodnino, saj ima Gradišar z Rogaško sklenjeno še dveletno profesionalno pogodbo.

Ekipa SN v današnji izdaji piše še, da se je na seznamu soboških željah znašel tudi Luka Guček. Bivši branilec Radomelj naj bi bil realna možnost za črno-bele zgolj v primeru, če Černomorec izpade med ukrajinske drugoligaše, kar pa ni pretirano verjetno.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.. (nepreverjen)

Napadalec iz 2 lige je nej za polovico Dakuja.

. (nepreverjen)
Vaše ime..... (nepreverjen)

Sama kvaliteta igralcov. Glavno ka se nabije število povprečni igralcov od šterih šd kaj dobi v žepko namesto ka bi se pripelalo kvalitetne igralce mij pobejramo škart robo. In z takšin kadron de isti drek kak letos.

Friderik dejal (nepreverjen)

Dajte tistoga Cipota v napad, da vidimo če zna ka !

In reply to by Vaše ime..... (nepreverjen)

___ (nepreverjen)

Naslednik šrolerja.. što de van zdaj gole davo? klepač? zresnite se pa pripelajte nekšnoga opasnoga napadalca! vaše skavte so totalne loleke, če mislijo ka de 2 ligaške froc davo gole v 1.lige se fejst motite!

iiiiiiiiii (nepreverjen)

Nemrejo, ker nemajo pejnez. Bankrot, zatau pa fse odavlejo. HAHAHAHAHA,Mujra pomale usiha.

In reply to by ___ (nepreverjen)

rungo (nepreverjen)

Rajbar zadavi se!

njiva

1.Lani ne bi smeli odati Cipota in nej niti Horvata.
2.Rajbar prpelo 10 novih igralcov-zakšenku, ge so, šteri špilajo, kak špilajo... itd. Majo pogodbe in plače. Če računaš leto dni pogidbe za plačo 3.ooo€ je to za 10 igralcov, kelko?
3.Za tej pejneze mamo že skoro pol
Dakujovoga zneska plačanoga, če tak gledaš, zaj mo pa pa šli iskat napadalca i še druge igralce zakšenki in brez kvalitete.
4.Brez penez nega kvalitete, to je nej 2 pa 3 liga,.kak smo te špilali 3 leta z enimi istimi igralcami.
4.Prpelajte kvaliteto in plačajte,meli te pun stadion in tudi zadovoljne in strastne navijače.

ejejej (nepreverjen)

sine ti znas kelko ma daku place? za pau murine ekipe. zadrzati pa v slo ligi nemreta igralcof nej mb pa nej ol, nej ka bi jih mura.. zresni se

In reply to by njiva

čarni vrag (nepreverjen)

Kupili so nekakšne igralce, ki pa potem niso špilali niti minute. Bravo Murino vodstvo. Idemo dale s parolo: "Tudi slepa kura, zrno najde.

Friderik dejal (nepreverjen)

Baje da bojo po novon tudi igralci in vs stožer morali plačati parkirnimi 👏

Monaco (nepreverjen)

V kopre jih par ide mi pa vozimo iz bravoja pa iz druge lige ... pa bosna de tudi aktualna ...nebe rajse mulahusejnovica nazaj.... moje mnenje

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice