Foto: Peter Dominko
Nogometaši Mure bodo zgoščen spored tekem pred reprezentančnim premorom zaključili z dvobojem proti Olimpiji. Treba je dvigniti glave, po porazu s Koprom poudarja Ivan Šarić, Dejan Grabić pa verjame, da bo Sobočanom v pomoč tudi podpora Fazanerije.

Ni časa za objokovanje izgubljenega, čeprav poraz v obračunu s Koprom boli. Predvsem zaradi vtisa, ker so Sobočani prelahko zapravili vodstvo.

Izgubljenega ni moč nadoknaditi, že v nedeljo pa se črno-belim ponujam možnost za popravni izpit, saj v Fazanerijo prihaja vodilna Olimpija, ki z veliko prednostjo pred zasledovalci koraka proti naslovu prvaka.

Zmaji so med tednom na krilih razigranega Matevža Vidovška preživeli tudi celjsko ofenzivo, v končnici tekme pa je Admir Bristrić zadel za novo slavje zeleno-belih. V nedeljo se jim bo zoperstavila Mura, s kakšnim načrtom?

»Ne bi odkrival kaj dosti, kako bomo igrali. Olimpija ima fantastično sezono, igralci so samozavestni in imajo kakovost. To vse drži, imajo pa tudi slabosti. To je s pravim načrtom za tekmo pokazalo že nekaj ekip. 

Pri nas bo verjetno podobno, vprašanje je le, koliko časa lahko to zdržimo. To bo eden ključnih trenutkov tekme. Izpolniti moramo načrt v prvem polčasu in videti, kaj se bo zgodilo naprej,« napoveduje Dejan Grabić.

V napadu niso igrali v skladu z dogovorom

»Zvečer sem si še enkrat ogledal tekmo. Jeza je bilo prvo čustvo, potrebno pa je ohraniti mirne glave. V seštevku energetsko nismo bili dovolj dobri. 

Ko se po doseženem golu podzavestno povlečeš tako nizko, kot smo se mi, moraš delovati proti žogi. To je bil razlog, da je Koper potem prihajal v situacije, ki bi morale biti lahko rešljive, ko se jih nabere toliko, pa je logično, da pride do golov. 

Že ob polčasu pa sem videl, da v napadu nismo igrali v skladu z dogovorom. Premalo izkoriščamo našo kakovost v napadu, manjka nam zadnja podaja, pri tem pa nismo bili dovolj dosledni. Tako se nam je rušil ritem igre in nismo prišli v svoj tok igre,« se je Grabić še enkrat ozrl na tekmo s Koprom.

Trener Mure ne skriva, da bi bilo dobro, če bi imeli še kakšen dan več do tekme z Olimpijo, saj je ekipa utrujena. Ne glede na to pa bo tudi v prihodnje težil k temu, da bo v igri prisotne čim več taktične discipline:

»Individualne napake so last cele ekipe, dokler se enemu igralcu ne ponavljajo. Ko pa se ponavljajo, bo igralec prevzel odgovornost. Kaj lahko naredimo kot ekipa? 

Onemogočiti moramo situacije, ko je očitno, da bo šlo ena na ena. To bi lahko preprečili pri obeh golih. To je taktična disciplina, vsi moramo sodelovati v napadu in vsi se moramo braniti, ko nimamo žoge.«

Foto: Peter Dominko

Nad Olimpijo brez Beganovića, Grabić upa na pomoč gledalcev

»Vrača se Liard Sadriu, ki je zdrav in je opcija za eno od mest v zadnji vrsti. Tudi Žiga Kous in Gregor Balažic sta danes opravila celoten trening, zato vsi trije konkurirajo za mesto v začetni enajsterici,« je razkril Grabić, ki bo jutri pogrešal Amarja Beganovića.

Ob povratku treh branilcev je trener Mure, ki je pri Bravu pogosto igral s tremi osrednjimi branilci, glede na profil nogometašev bolj naklonjen igranju s četverico v zadnji vrsti, postavitev s trojico pa je ena od opcij tekom tekem.

Novomeščan na soboški klopi si za nedeljo želi bučne in številčne podpore s tribun, Olimpija pa bo v vsakem primeru poskrbela za dodaten motiv nogometašev:

»Že včeraj smo čutili podporo s tribun, tudi ko ni šlo. Ko smo energetsko že nizko, takrat rabimo podporo, za katero smo hvaležni, čeprav se žal nismo oddolžili z rezultatom.

Mislim, da bo to iz motivacijskega vidika odlična tekma, saj bomo znova šli preko sebe. Zdi se mi, da bi bilo težje, če bi igrali s kom, ki se bori za obstanek, saj je večina teh ekip v dobri formi in organiziranih. Olimpija je v tem pogledu dobrodošla.«

Dvigniti glave

»Jutra po takšni tekmi so težka, vendar moramo dvigniti glave. Že v nedeljo nas čaka tekma z Olimpijo, osredotočeni smo na to. Jutri nas čaka še en trening, opraviti ga moramo na najvišji ravni. Smo profesionalci, tako gre, dvigniti moramo glave, iti dalje in delati naprej.

Na tekmi s Koprom smo imeli v svojih rokah, nato pa se nam je zgodilo nekaj črnih minut. Enostavno, takšnih napak si ne bi smeli dovoliti. Mislim, da to ni krivda posameznikov, ampak smo za to krivi kot ekipa. 

Gremo se izkopati iz tega, to smo storili sami, iz tega se bomo sami tudi izkopali. Verjamem, da bomo na koncu prišli do našega cilja. Imamo kakovost, s pravim pristopom in dobro taktiko je vse mogoče tudi proti Olimpiji,« je pred novo zahtevno preizkušnjo jasen Ivan Šarić.

Dalmatinec je včerajšnjo tekmo pričel v začetni enajsterici, a je bil z izjemo podaje za gol Mirlinda Dakuja eden od dolžnikov. Priznava, da se po jeseni v splitskem Hajduku, kjer ni dočakal veliko minut, še lovi, a čuti, da prihaja v pravi ritem.

Ivan bo imel novo priložnost za dokazovanje že v nedeljo, ob 17:30, ko bodo črno-beli izzvali vodilno ekipo Prve lige Telemach. Mura v letošnji sezoni še ni dobila ligaškega obračuna z Olimpijo, bo v šlo v četrtem poskusu?

Ljubljančani so Fazanerijo po soboškem povratku med prvoligaše štirikrat zapuščali sklonjenih glav.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Japonček (nepreverjen)

tradicija Murine tekme se ponavlja : od Junakov do Bedakov.

oldgringos (nepreverjen)

Čontala bi zabeležo ZMAGO !

In reply to by Japonček (nepreverjen)

tnt66 (nepreverjen)

aj da kladimo na sledecu igru ,trta zmaga!

In reply to by oldgringos (nepreverjen)

wowpw (nepreverjen)

glede na kvote, stavim na neodločeno.

fuzbalček (nepreverjen)

odvisno kelko bo gledalcev:
če jih bo dosti bo poraz
če jih bo malo bo zmagas
če bo pravo navijanje pa remi.

In reply to by wowpw (nepreverjen)

Đulaaa123 (nepreverjen)

Glede na tau po eni strani ka boš Olimpijo zmago či z zadnjimi gibis

fuzbalček (nepreverjen)

bravo-sedi, pet!

In reply to by Đulaaa123 (nepreverjen)

lublančan (nepreverjen)

a se da ugotovit na tekmi glede na način igranja nogometaša, če spoštuje klub?

12 (nepreverjen)

...samo bla, bla...

našiga (nepreverjen)

Nema nam spasa.

4r (nepreverjen)

Treba bo zaigrati agresivno, na polno! Vsak lahko z vsakim zgubi, pa tudi zmaga. Strah pred Olimpijo je odveč, če bo Mura zaigrala tako kot zna.

Dillinka (nepreverjen)

Grablonja - grablaš ti se ga eno velko tele, seronja pa ga filozofejraš..........

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice