Najboljšemu slovenskemu akrobatskemu pilotu je uspel velik korak, s katerim se je nedvomno zapisal v zgodovino slovenskega letalstva. Prejel je superlicenco za tekmovanje v tekmovanju Red Bull Air Race Challengers Cup 2014.

Najuspešnejši slovenski akrobatski pilot Peter Podlunšek se je te dni mudil v kraju Olney na obrobju Texasa v ZDA, kjer so potekale kvalifikacije za sodelovanje v tekmovanju Red Bull Air Race Challengers Cup 2014. Podlunšek je na svojem Facebook profilu nocoj prijateljem sporočil, da so se mu uresničile življenske sanje, saj je prejel superlicenco, s katero se uvršča v tekmovanje Red Bull Air Race Challengers Cup 2014. Kvalifikacije so bile stresne in zelo naporne, je še zapisal. Hkrati se je zahvalil vsem, ki so ga prenašali in vzpodbujali skozi vse turbulence do včerajšnjega začetka novega življenskega poglavja.
Spektakularno tekmovanje v akrobatskem letenju Red Bull Air Race se po nekajletnem premoru vrača v prihodnji sezoni, v kateri bo tekmoval tudi Podlunšek. Tekmovanje je veliko pozornosti v Pomurju pritegnilo v začetku letošnjega junija, ko so v Rakičanu potekale priprave pilotov za ponovni začetek tekmovanja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice