Panvita Pomgrad : Šoštanj Topolšica – 3:0 (-25,-21,-22)

V 6. krogu zelene skupine 1.DOL oziroma v zadnjem krogu letošnjega prvenstva 1.DOL sta se v Šoštanju srečali domača ekipa Šoštanj Topolšica in ekipa Panvita Pomgrad iz Murske Sobote. Obe ekipi sta si že zagotovili obstoj in mesto v 1.DOL tudi v sezoni 2019/2020, a hkrati sta pred zadnjo tekmo imeli enako število točk, tako da smo kljub temu, da ekipama tekma niti ni tako pomembna lahko nadejali borbo do zadnjih moči, saj se bo na tej tekmi zmagovalec veselil 1. mesta v zeleni skupini te sezone.

S 3:0 (-25,-21,-22) so bili uspešnejši gostujoči odbojkarji, ki so se veselili zmage na zadnji letošnji tekmi sezone 2018/2019.

Prvo mesto v zeleni skupini

V prvem nizu sta ekipi držali tempo vse do zaključka niza. Obe moštvi sta z nekaj slabimi potezami napetost v končnici niza še povečali. Bolje so jo odnesli gostje in dobili pomemben prvi niz z rezultatom 27:25.

V drugem nizu so odbojkarji Panvite Pomgrada še bolj pritisnili na plin in si priigrali nekaj točk prednosti, ki so jih uspeli zadržati do konca niza. Z zmago v drugem nizu so bili na dobri poti, da sezono zaključijo po svojih željah – z zmago. Drugi niz so dobili z rezultatom 25:21.

V tretjem nizu je pri rezultatu 8:4 že vse kazalo, da bodo odbojkarji Panvite Pomgrada ekspresno dobili še tretji niz, a kaj kmalu bi se lahko vse spremenilo, saj so domači goste na 20. točki celo ujeli, šele na servis kapetana Gorazda Flisarja so odbojkarji Panvite Pomgrada niz nato obrnili v svojo korist. Zadnjo točko za zmago Panvite Pomgrad s 3:0 je prispeval Jakob Rojnik.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so tako osvojili še zadnje tri točke in zasedli prvo mesto v letošnji zeleni skupini.
 

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 14, Rojnik 14, Beravs, Flisar (C) 8, Volovlek, Bogožalec 15, Bedrač 3, Marovt 1, Novak in Ratkai (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

Panvita Pomgrad II podprvak v 3. DOL

Sicer pa so v klubu zelo ponosni tudi na drugo ekipo Panvite Pomgrada, ki je nastopala v 3. Državni odbojkarski ligi in postala podprvak, medtem ko so prvo mesto zasedli odbojkarji OK Radenci.

Varovanci Uroša Kovačeca in Miloša Bavca  so si v drugi sezoni nastopanja v 3. DOL priigrali drugo mesto, kar v klubu štejejo za velik uspeh ter vsem igralcem in strokovnemu vodstvu izrekajo čestitke za izjemen uspeh. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Zanimic skor imajo z crnucami

Starejše novice