Panvita Pomgrad : Črnuče – 3:0 (25:18, 25:18, 25:23).

V športni dvorani Osnovne šole I v Murski Soboti ste se v 1.krogu 1.DOL včeraj pomerili Panvita Pomgrad in Črnuče. Vsega dobro uro igre so potrebovali zdesetkani domači odbojkarji, da so za uvod v novo tekmovalno sezono ugnali Črnuče. Po ekspresno dobljenih uvodnih dveh nizih so Sobočani zadnji, tretji niz po popolnem preobratu dobili na razliko. 

Negotov začetek

Oslabljeni domači odbojkarji, ki so proti Črnučam nastopili brez kapetana Gorazda Flisarja, sprejemalca Jakoba Rojnika in libera Davida Novaka so tekmo pred 150 gledalci sicer začeli nervozno. Po zapravljenem uvodnem servisu Žana Bedrača so gostje povedli s 7:5, po izenačenju na 8.točki pa se je tehtnica nato že začela počasi prevešati na domačo stran. 

Toda varovanci novega murskosoboškega trenerja Aleša Hribarja so se le prebudili in domači blok je naredil odločilno razliko do vodstva 16:11, ki so jo Sobočani nato rutinirano obdržali do konca.

V drugem nizu je Panvita Pomgrad hitreje zagospodarila na igrišču. Razpoloženi domači organizator igre, Urban Drvarič, je poskrbel za raznovrsten napad, ki so ga v točke spreminjali soigralci. Po 13:11 in nekaj odličnih začetnih udarcih Zlatka Pulka, ki je ostal na servisu  do 16:11, kljub menjavam v črnuški vrsti tudi drugi niz ostal v Murski Soboti. 

Prve tri točke v novi sezoni

V tretjem nizu pa je izkušeni trener Črnuč Zoran Kedačič v igro poslal korektorja Luko Mivška, ki je vstopil namesto Martina Valenčiča, ter sprejemalca Matica Rojnika, ki je zamenjal kapetana Žigo Čopija, in menjavi sta se mu obrestovali. Domači so v tretjem nizu zapravili preveč začetnih udarcev za resnejši odpor gostom in Črnuče so začele igrati. 

Po izidu 6:10 je prednost samo še rasla, in potem ko je pri Sobočanih začel pešati še napad, je pri izidu 12:17 že bilo videti, da bo tretji niz pripadel Črnučam. A na koncu le ni bilo tako. Blok Pulka Trobišu pri 17:19 je nakazal vrnitev domačih, ki jo je nato s servisom potrdil še mladi sprejemalec Dino Vinkovič. Panvita je Črnuče tako ujela na 21.točki. 

Sobočani so nato sploh prvič v tretjem nizu povedli pri 23:22 in poskrbeli za popoln preobrat. Po izenačenju na 23.točki sta namreč v razburljivi končnici zmago Panviti Pomgradu prinesla Zlatko Pulko s predzadnjo točko na tekmi ter novinec v domači vrsti, sprejemalec Vasja Plesec s tako imenovanim viner servisom. Z zmago na razliko je moštvo osvojilo prve tri točke v novi tekmovalni sezoni. 

»Mi bi lahko iztržili kaj več, če bi v tekmo vstopili drugače kot smo. Enostavno smo sami naredili preveč napak, tako pri servisu kot v napadu, domačini pa so do tretjega niza igrali praktično brez napak. Šele v tretjem nizu so sicer malo padli, a mi tega nismo znali izkoristiti. Je bil pa z naše strani seveda samo tretji niz premalo za preobrati oziroma za kaj več kot poraz. Ta ekipa je zelo mlada in mi končnice nismo zdržali. Se moramo še naučiti kako take tekme mirno pripeljati do konca – upam in želim si, da bi nam to čim prej uspelo, da tako igro pretvoriti v zmago,« je po tekmi povedal Zoran Kedačič, trener Črnuč.

»Ekipa je kadrovsko zdesetkana in brez dveh nosilcev igre smo s fanti delali na tem, da ni samo udarne zasedbe, ki bo igrala, ampak morajo igrati vsi. Tokrat je zaupanje maksimalno izkoristil predvsem mladi Vinkovič, ki je izkoristil ponujeno priložnost in s takim pristopom bomo kot ekipa skozi sezono lahko samo še rasli glede na širino ter izbor igralcev s katerimi razpolagamo. Nam je pa pomagalo tudi občinstvo. Atmosfera je bila pozitivna in publika nam je res pomagala. Mi pa smo se jim dolžni oddolžiti z dobrimi igrami tudi v prihodnje tako, da v Murski Soboti nikomur ne bo lahko. Je pa tokrat ekipa lepo dihala, čeprav je bilo na začetku sicer nekaj nervoze. Mi bomo pod to tekmo hitro potegnili črto in na tem moramo graditi našo prihodnost. Vsako moč, ki jo bomo imeli na razpolago pa je seveda lahko več kot dobrodošla,« pa je povedal Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada.

Panvita Pomgrad: Vori, Kovačič, Vinkovič 7, Drvarič 4, Pulko 25, Grabar, Bedrač 1, Marovt 3, Plesec 15 in Vrabl (libero). Trener: Aleš Hribar.

Črnuče: Trobiš 7, Mihelčič, Mivšek 7, Čopi 8, Viler, Tepič 3, Rojnik 3, Gornik, Beravs 3, Rutar 4, Valenčič 4, Pikl in Slobodnjak (oba libero). Trener: Zoran Kedačič. 

Sodnika: Melavc in Vrenko

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Dober zacetek sezone.bravo

ruk (nepreverjen)

bravo!

solaa (nepreverjen)

Bravo Panvita. Zamenjava trenera je bila prava poteza! Lani smo gibili z njimi.

hribček (nepreverjen)

Nobelovo nagrado tistemu, ki ga je zamenjal!!!

Starejše novice