Panvita Pomgrad : Hoče – 3:1 (23:25, 25:18, 25:14 in 25:13)

V zeleni skupini 1. državne odbojkarske lige ste se v športni dvorani Osnovne šole I v Murski Soboti včeraj pred sto gledalci pomerili ekipi Panvite Pomgrada in Hoč.  

Skoraj dve uri nervozne tekme je bilo potrebnih, da si je Panvita Pomgrad po zmagi proti Hočam dokončno zagotovila obstanek v prvoligaški druščini tudi v naslednji sezoni in se bo tako v zadnji tekme zelene skupine proti Šoštanju Topolšici v gosteh pomerila za prvo mesto v skupini za obstanek.  

Zapravljena prednost

Da bo tekma napeta in negotova je nakazal že uvodni niz, ki so ga na koncu na razliko dobili spretnejši gostje. Panvita Pomgrad si je namreč v izenačeni borbi točko za točko priigrala prvo prednost pri izidu 16:13 na servis kapetana Gorazda Flisarja. 

Sobočani so vodili vse do 21:19, nato pa po številnih lastnih napakah prednost zapravili ter po izenačenju na 23.točki izgubili uvodni niz na razliko. Za domačo zasedbo sta bila na koncu usodna gostujoči korektor, Darko Filipaš in blok domačemu sprejemalcu, Jakobu Rojniku.

Obvladali živce

A se je nervoza v domači vrsti očitno hitro polegla. Še posebej po odličnih začetnih udarcih izkušenega Zlatka Pulka, ki je Panvito Pomgrad v drugem nizu hitro popeljal do vodstva z 9:2.

Odbojkarji Hoč nikakor niso uspeli sestaviti sprejema servisa, še posebej po poškodbi Miomira Crnjanskega takoj na začetku tekme, in domača prednost je rasla iz točke v točko. Murskosoboški korektor, Aljoša Bogožalec je zaključil drugi niz za izenačenje v nizih na 1:1 ter vstajenje Sobočanov v nadaljevanju.

Uspeh za uspehom 

V drugem in tretjem nizu so namreč zatem igrali samo še odbojkarji Panvite Pomgrada, ki jim je uspevalo praktično vse. Kot, da bi se jim po izenačenju odvalil kamen od srca so prikazali všečno in predvsem učinkovito odbojko.

Neprebojni blok in še naprej odličen začetni udarec sta naredila razliko, po neubranljivem servisu Aljoše Bogožalca pa je Panvita Pomgrad gostom v tretjem nizu prepustila vsega 14 točk.

Gola formalnost

Zadnji, četrti niz pa je bil zatem samo še formalnost. Igra Hoč je dokončno razpadla, po nervoznem začetku tekme pa je bil pri izidu 7:4 izključen še trener Hoč. Všečno domačo predstavo pa je na koncu z zapravljenim servisom zaključil ravno gostujoči organizator igre, nekdanji odbojkar Panvite Pomgrada, Urban Drvarič.

»Čestitam fantom za zmago in obstanek v ligi. S to zmago smo si dokončno zagotovili obstanek v ligi in prišli na prvo mesto v zeleni skupini. V soboto nas tako proti Šoštanju Topolšici čaka zgolj tekma za prestiž, čeprav prvo ali drugo mesto v tej zeleni skupini ne pomenita nič. Prvi niz proti Hočam nam igra nikakor ni stekla, v nadaljevanju pa nasprotniku nismo pustili, da bi se nam približal in tudi zato smo zasluženo zmagali,« je po tekmi v Murski Soboti povedal Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada.

»Današnja tekma je bila precej živčna, ker so Hoče potrebovale vsako točko, mi pa smo si s to tekmo zagotovili obstanek. In to ne glede na zastavljene cilje pred začetkom sezone, ki so bili bistveno drugačni. Na začetku tekme nas je zmedla tudi poškodba Crnjanskega, še posebej ker je bila zaradi tega tudi relativno dolga prekinitev. V nadaljevanju pa smo nato vseeno pokazali naš pravi obraz in tekmo zasluženo dobili,« pa je dejal Zlatko Pulko, sprejemalec Panvite Pomgrada.

Panvita Pomgrad: Pečnik 1, Vori, Pulko 14, Rojnik 15, Beravs 8, Flisar 12, Volovlek, Bogožalec 13, Bedrač 5, Marovt, Novak in Ratkai (oba libero).

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ahjoj3 (nepreverjen)

Bravo decki, tak se dela

OJO (nepreverjen)

videna želja za zmago! bravo. drugo leto pa nazaj na svoje mesto med 4 v slo

vodka (nepreverjen)

Čestitke za trüd za naslednje leto pa malo več vložiti v ekipo, če se da.

odbojkas (nepreverjen)

Koncno ka je konec te letosnje agonije.

Starejše novice