Panvita Pomgrad do tretje zmage doma. Panvita Pomgrad : Hoče – 3:0 (25:18, 25:23, 25:22).

V 4. krogu 1. DOL 2019/20 se je OK Panvita Pomgrad v športni dvorani Osnovne šole I Murska Sobota pomeril s Hočani. Vsega slabo uro so tokrat potrebovali odbojkarji Panvite Pomgrada, da so pred 150 gledalci strli odpor ambicioznih gostov, ki pa so se resno upirali le v drugem nizu. 

Odločen začetek 

Sobočani so tekmo proti Hočam vzeli še kako resno in začeli odločno. Raznovrstnejši napad in gostujoče napake so botrovali hitro dobljenemu uvodnemu nizu, ki so ga Sobočani zaključili po prednosti petih točk po 16:11 in nato niz zgolj še rutinirano odigrali do konca. Domači korektor, Zlatko Pulko, je za zadnjo točko v uvodnem nizu v bloku lepo ujel gostujočega sprejemalca Založnika. 

Drugi niz je bil na koncu še najbolj izenačen. Panvita Pomgrad je povedla takoj na začetku, nato pa vajeti igre prepustila gostujočim odbojkarjem. 

Ti so vodili praktično do 16. točke, ko je Sobočanom uspelo izenačiti. Tekmeca sta se nato izmenjavala v vodstvu za točko do 19:19, ko so Hoče povedle z 21:19, a so Sobočani izid hitro izenačili in povedli z 22:21. Hoče so nato še zadnjič vodile pri 22:23, po izenačenju na 23. točki pa je odločilno potezo potegnil domači trener, Aleš Hribar, ki je na servis poslal mladega Žana Vorija.

Po slabšem gostujočem sprejemu je domači trojni blok ustavil Miomira Crnjanskega, po še enem slabem sprejemu pa je blok Žana Bedrača zadnjo točko v drugem nizu spremenil v domače vodstvo v nizih z 2:0. 

Zaključek zgolj formalnost

Zadnji, tretji niz je bil nato bolj ali manj samo še formalnost. Panvita Pomgrad ga je odlično pričela, saj je ravno Bedrač po treh zmagovitih začetnih udarcih naredil odločilno razliko in ostal na servisu za domače vodstvo do izida 6:0. H

oče so se nato razigranim Sobočanom v nadaljevanju vmes uspele približati na vsega dve točki razlike (13:11 in 16:14), kaj več pa Čopijevi varovanci proti razigrani domači zasedbi kljub številnim menjavam tokrat niso zmogli. Še najbolj so se domačinom zašibila kolena po točki neposredno s servisa gostujočega organizatorja igre, Primoža Mejala, za znižanje izida na 24:22. 

Sledila je druga minuta odmora na zahtevo domačega trenerja, Aleša Hribarja. Ponesrečen domači sprejem pa je nato v točko spremenil ter končal tekmo kar prvi domači organizator igre, Urban Drvarič z zadnjo točko na tekmi za zmago proti Hočam z maksimalnih in realno vse prej kot pričakovano gladkih 3:0. 

Prvenstvo v 1. DOL za moške se nadaljuje konec tedna. Panvita Pomgrad v soboto, 26.oktobra,  gostuje pri Šoštanju Topolšici, Hoče pa bodo pred domačim občinstvom igrale proti Krki. 

Panvita Pomgrad: Vori, Novak, Vinkovič, Drvarič 6, Ražnatović 8, Pulko 13, Grabar, Bedrač 9, Marovt 4, Plesec 9 in Vrabl (libero). Trener: Aleš Hribar.

Hoče: Cafuta 8, Crnjanski 4, Klinc, Pušnik 1, Kolman 1, Radović 18, Franc, Leva 4, Mejal 4, Šikanič, Založnik 7, Zidar in Ratkai (oba libero). Trener: Jurij Čopi. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Bravo.tud nekaj ljudi je na tekmah.srecno se naprej

f11 (nepreverjen)

zaenkrat kaže ok!
verjetno dobro delo na treningih, le tako naprej

cdi (nepreverjen)

Vidi se ka je z novim trenerom priso pravi veter. Cestitke upravi, ka so zamenjali trenerja.

Duško dolgouško (nepreverjen)

Ka pa ovoga se majo zapislenoga kak njim je sendvice "jikto"???
Fajn pohani picek notji v žemlico pa malo jdeče papjike!!!
Ka pa je ostalo pa je itak on pojo!!! ?

sendviči (nepreverjen)

Nega ga več, namesto njega je Geza zdaj tou.

Starejše novice