Po sobotni zmagi se je murskosoboški klub uvrstil v modro skupino za prvaka in bo v nadaljevanju igral v družbi najboljših šestih ekip v Sloveniji v tekmovanju za naslov državnega prvaka.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 150, sodnika: Valentar (Prevalje) in Miklošičeva (Maribor).

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič, Drvarič 6, Ražnatović 15, Pulko 20, Grabar, Bedrač 4, Marovt 8, Plesec 3, Rojnik 13, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

SALONIT ANHOVO: Nanut 11, Karnel 1, Basaneže 9, Novljan 7, Kavčič, Čabarkapa 11, Peterlin, Kovačič, Vrtovec 18, Tomič (libero). Trener: Igor Šimunčič. 

Izidi nizov: 25:19, 25:22, 27:29 in 25:20.

Sobočani, ki so se kot zadnji uvrstili v modro skupino, so na tekmi proti Salonitu sami odločali o svoji usodi. Po zmagi Triglava nad Črnučami so namreč za uvrstitev med najboljših šest ekip v Sloveniji na zadnji tekmi rednega dela prvenstva potrebovali tri točke in zmago proti Salonitu. Panvita Pomgrad si je tako napredovanje in uvrstitev modro skupino za prvaka zagotovila po zmagi s 3:1 po slabih dveh urah izenačene in zanimive predstave, v kateri so uživali predvsem gledalci.

Sobočani so tekmo sezone odprli odlično in z močnim servisom ter hitrejšo in raznovrstnejši igro nadigrali Kanalce že v uvodnem nizu, ki ga je za učinkovitim napadom zaključil domači sprejemalec Vasja Plesec.

V drugem nizu pa so se očitno gostje otresli pritiska in začeli igrati bolje, blok Salonita pa je naredil razliko treh točk pri izidu 4:7. Takrat se je odločil reagirati domači trener Aleš Hribar, ki je na sprejemalskem mestu Vasjo Plesca zamenjal z Jakobom Rojnikom in sledilo je izenačenje.

Sobočani so sicer zaigrali bolje v napadu, a je Salonit še vedno vodil – nazadnje pri rezultatu 19:17. Na servis razigranega Nikole Ražnatoviča, ki je poskrbel za preobrat in vodstvo Sobočanov z 21:19, pa nato domačini vodstva niso spustili več iz rok, ravno Rojnik pa je z neubranljivimi napadom zaključil drugi niz za vodstvo Panvite Pomgrada z 2:0. 

Najbolj zanimiv in razburljiv pa je bil zatem tretji niz. Pri Sobočanih je Rojnik ostal v igri na mestu Plesca do konca tekme. Sobočani so po zaostanku za dve točki pri 8:10 šele po začetnem udarcu Urbana Drvariča poskrbeli za preobrat in povedli s 14:10.

Pri vodstvu z 19:15 pa se je ustavilo in po izenačenju na 20.točki so razburljivo končnico na koncu dobili Kanalci, ki so izkoristili tretjo zaključno žogo po točki Maja Nanuta za znižanje izida v nizih na 2:1.

In očitno je drugi niz pustil posledice ... Salonit je namreč bolje začel četrti niz ter nazadnje vodil s 17:15, na Drvaričev servis pa je sledilo izenačenje, domači blok pa je nato naredili odločilno razliko za vodstvo treh točk pri 21:18. Po as servisu Ražnatoviča pa je bila tekma praktično odločena.

Domači trener Hribar je sicer vmes z odmorom zgolj še umiril ekipo, kapetan Panvite Pomgrada Zlatko Pulko pa je zaključil tekmo na vsesplošno veselje Sobočanov, ki se bodo tako do konca sezone borili z najboljšimi slovenskih ekipami v modri skupin za naslov državnega prvaka. 

»Dokaj izenačena tekma, kjer je domača ekipa izkoristila svoje priložnosti, mi pa svojih v določenih trenutkih, ko se je tekma lomila nismo. Domačini so si logično bolj želeli te zmage kot mi, saj so si s to tekmo priigrali modro skupino. Tudi zato jim čestitam za zmago, mi pa gremo naprej. Mi se z ostalimi rezultati pred tekmo sploh nismo obremenjevali, v Murski Soboti pa smo želeli zmagati. V četrtem nizu svojih priložnosti na koncu nismo izkoristili in zato pač gremo po svoji poti naprej,« je po tekmi dejal trener Salonita Igor Šimunčič.

»Tekma je bila z naše strani zelo nervozno odigrana. Vložek za nas je bil zelo velik, zmagati pa je bilo potrebno proti ekipi, ki je druga na lestvici, če si želiš igrati v ligi za prvaka. Tudi za to je bila to danes malenkostno razmetana odbojka, zmaga pa je edina, ki šteje in igralce lahko samo pohvalim za to kar so danes naredili. Z izjemo prvega niza so vsi ostali šli na točko za točko in bila je to zelo napeta tekma, za gledalcev pa zelo zanimiva. Upam, da smo s to tekmo dobili tudi potrditev, da ne bomo samo sodelovali v ligi za prvaka in da smo vmes dobro delali. Mi zdaj gremo iz tekme v tekmo, kaj pa bo to na koncu prineslo pa bomo videli. Smo pa zaenkrat do danes - vsaj zame - že naredili več kot sem iskreno pričakoval na začetku sezone,« pa je po tekmi komentiral Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada. 

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pgp (nepreverjen)

Bravo nasi, menjava trenerja pred novo sezono je prinesla zopet modro skupino. Lansko leto smo se borili, da ne izpademo iz lige. Cestitke trener Hribar.

odbojkas34 (nepreverjen)

Skoda, ka so tou menjavo ze prle ze napravili, te nebi soboska odbojka spadnola tak nizko.

12 (nepreverjen)

Cestitke.lahko bi bilo vrc gledalcev-)

abc123abc (nepreverjen)

Čestitam, hrabro naprej...

Podarjeno (nepreverjen)

Salonit prišo na izlet s pol ekipe, pa še te so skoraj zgubili..

U2 (nepreverjen)

Saj so pa zadnji dvej tekmi meli zgucano (kupljeno) tak ka v ligi za prvaka.....kanta za nabijanje.....veteranska liga....nic od nic...maribor pa z šmrklaši z lahkoto prvi.....te hribar pa zadovolen....seljaki nesposobni

gezolino (nepreverjen)

U2 ti nemas pojma od odbojke, zdaj so bar pa prisli v modro skupino. Ti si se eden ka je pameten s kauca.

U2 (nepreverjen)

In tou je uspeh....boga ti...za tebe mogoce....sami nesposobnezi ne küpi ka odavlejo meglo....Maribor si pogledni sralas, pa te se glasi

In reply to by gezolino (nepreverjen)

gezolino (nepreverjen)

Vej pa letos so bouksi kak lani, kak so te bili nesposobni se ovi od lani.

miskec (nepreverjen)

U2 ne vidis ka letos dosta boukse spilajo??

U2 (nepreverjen)

Nej ne vijdin....vijdin pa ka Mb z 15,17 letnikom pa z vecine mladimi igralci kolo vodi...v panviti pa 110 kg grabar pa ostali veterani....zalostno....ce njin nebi Mb pa Salonit püjstila tekme bi bilij isto kak lani....napredek strašen....vau....

In reply to by miskec (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Pa saj je zadaj nekaj mladih.med 6 ni macji kasel...naj se dela se naprej in vkljucit se mlade

In reply to by U2 (nepreverjen)

true2 (nepreverjen)

Vej pa mas tri veterane notri, dva prek 35 let... se dobro ka Flisar henjo, ka ovak pa bi resan bili klub penzionistov.

In reply to by 12 (nepreverjen)

radenčan (nepreverjen)

Od mladih sta dva iz Radenec, steri do zdaj sli v prvo ligo. Tak ka nede vec mladih.

In reply to by true2 (nepreverjen)

U3 (nepreverjen)

U2 ti si lani najbole zagovarjo Gezo, vej pa on ti je zrikto tou..

U2 (nepreverjen)

Meni neje nic zrihtau ka neje na mojen nivoji....

In reply to by U3 (nepreverjen)

mladic (nepreverjen)

V ekipi Panvite je od domace sole mladi samo Novak, pa se te segrejvle klop...

U2 (nepreverjen)

Nemas pojma....mladi seveda na klopi so Novak Vinkovic Vori Kovacic...vsi iz mladinske sole...pa mladi Bedrac iz Radenec ka spila zatou ka je Flisar poskodovani....tej mladi so v reprezentancaj Slovenije, za veteransko rekreacijo panvite pa so preslabi....jebenti odbojkarsko pamet...zakoj pa te lejko mladi spilajov Mb keri je 1 na lestvici v panviti kera se pa presvercala na 6 mesto pa so mladi reprezentanti preslabi....ci mi sto tou razlozi....evo 1000 eur dan takoj

In reply to by mladic (nepreverjen)

trend (nepreverjen)

Vej pa ka ti nej jasno, vej pa tou ze dugo tak. Zatou jin pa vsi domaci odidejo.

Pazi! (nepreverjen)

Dragi gospod, ki uživate v pozornosti in blatenju ostalih ljudi.
Sem mamica tega otroka, pa da razjasnimo nekaj stvari.
1. Otrok NI bil v mrzlem avtu.
2. Otrok NI bil v avtu 15 minut, ampak 10.
3. Otrok JE bil pod nadzorom celi čas čez telefon preko videoklica!
4. Ne podajajte lažnih informacij, preden vse preverite.
5. Zaradi blatenja bo podana prijava!
6. Vem, kaj več o tem kdo je poslal slike in vse ostalo, iz belega avtomobila.

Sobotainfo vi pa preden objavite takšne nebuloze, in laži ki Vam jih kdo pošlje, ki ima 5 minut časa samo zato da pridobite klike dobro premislite.
Lp.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice