Po dveh letih se Zlata lisica vnovič vrača v štajersko prestolnico

Pred nami je 51. Zlata lisica, ki bo ta vikend poskrbela za pravi vseslovenski smučarski praznik. Organizatorje ne skrbi toplo vreme, saj so progo dobro preparirali z vodo, zato se obeta tekmovanje za svetovni pokal na odličnih progah. Prve tekmovalke se bodo na progo podale danes ob 10. uri.

Veliko tekmovanje zopet na domačem terenu

Generalni sekretar tekmovanja Srečko Vilar je poudaril, da prireditelji pričakujejo velik spektakel. "Pričakujemo veliko odmevnost, saj se po enem letu spet vračamo v Maribor. Pripravili smo se, da se dokažemo po organizacijski plati, gostimo najboljšo smučarko na svetu Tino Maze v svojem okolju, vse to zagotavlja ogromno gledalcev in medijsko odmevnost".

Do 20 tisoč gledalcev na dan

"Infrastruktura na samem tekmovanju bo letos boljša, tribuna je povečana na 1100 mest, zagotovili bomo veliko pretočnost gledalcev na tekmovanju. Ker se je zakonodaja na področju prodaje vstopnic spremenila, pozivamo potencialne obiskovalce, da si vstopnice priskrbijo vnaprej preko sistema Eventim, ki pa bo karte nudil tudi na samem prizorišču," je še dejal Vilar.

Program 51. Zlate lisice

Danes

  • 10.00 veleslalom, 1. tek
  • 13.15 veleslalom, 2. tek

Trg Leona Štruklja

  • 17.30 koncert Orleki
  • 18.00 razglasitev rezultatov veleslaloma
  • 18.15 žrebanje štartnih številk za slalom
  • 18.30 nadaljevanje koncerta

Jutri

  • 09.45 slalom, 1. tek
  • 12.45 slalom, 2. tek

Brezplačni avtobusni prevoz na prizorišče

Prometna ureditev bo pod Pohorjem zasnovana kot pred dvema letoma, to je po sistemu krožnega prometa. Če se bodo vsa parkirna mesta zapolnila, bo možno parkirati tudi pri Obrambnem domu in se od tam na prizorišče odpraviti z brezplačnim prevozom. Organizatorji so sklenili tudi dogovor z Marpromom, ponudnikom avtobusnih prevozov, da bo v času pred in po tekmovanju z avtobusom številka 6 na prizorišče moč priti brezplačno, avtobusov pa bo več kot običajno.

Vstopnice za odrasle so 10 evrov za posamezni dan, dvodnevna stane 15 evrov, za mladino od osmega leta pa 5 evrov. Mlajši od osmih let si bodo tekmo lahko ogledali brezplačno. Prireditelji pričakujejo vsak dan med 15 in 20 tisoč obiskovalcev.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
- o

Ha,ha zabadav so šli navijat .

Starejše novice