Po Murski Soboti je bilo že ves dan mogoče čutiti napetost in navijaško vzdušje, ki se je začelo stopnjevati že s spremljanjem košarkarske tekme Slovenije proti Franciji.

Prepoznavni črnobeli grbi Mure in navijaški šali prekmurskega nogometnega ponosa ob po gostinskih lokalih so nakazovali, da bo ob košarki danes v Murski Soboti v ospredju tudi nogomet. »Definitivno je danes poseben dan, najprej Slovenija, nato pa še Mura,« nam je povedal eden izmed navijačev med spremljanjem olimpijskega polfinala v košarki.

Namesto opravila pri hiši raje spremljanje tekme

Marsikdo je zaradi športno obarvanega popoldneva in večera odložil delo in se posvetil spremljanju tekem. »S sinom sva si vzela malo prosto, da gledava tekme. Imela sva sicer eno opravilo tu pri hiši, ampak sva rekla, danes ne bova delala in bova gledala tekme,« nam je povedal športni navdušenec, ki je v enem izmed lokalov s sinom spremljal popoldansko košarkarsko tekmo.

Terezijo slabši rezultati v prvenstvu ne skrbijo

Na enem izmed zadnjih treningov pred naslednjo evropsko tekmo je nogometaše Mure spremljala tudi njihova najzvestejša navijačica Terezija, ki jo slabši rezultati v državnem prvenstvu ne skrbijo.

»Vidim, da je zdaj Maribor tudi 'popušo', razumete? In sem si prav mislila, naj se tudi njim zgodi poraz, ne samo nam,« nam je povedala Terezija Knaus.

Z zastavami obeležitev velikega uspeha

Mestna občina Murska Sobota je že pred prvo letošnjo evropsko tekmo po mestu izobesila črnobele zastave in v središču postavila cvetlični aranžma z napisom Mura. »Vmesno se nam je zdelo, da tudi na ta način obeležimo ta uspeh nogometnega kluba Mura, to se ne dogaja vsak dan ali vsako leto,« nam je povedal podžupan Zoran Hoblaj.

Najpogostejše vprašanje med pogovori v prekmurski prestolnici je bilo danes, kakšen bo rezultat.

»Eh, pa Mura zmaga, to je moja napoved,« je povedal eden izmed navijačev.

»Upam, da zmagamo, ampak ne vem, ni slab nasprotnik,« je dejal drugi privrženec črnobelih.

»Verjetno zmagamo, upanje je zadnje, ki umre,« je bil prepričan starejši gospod.

»Pričakujem maksimalno prizadevanje Mure za zmago, jaz mislim, da bomo zmagali, tu ni kaj,« nam je odločno na naše vprašanje odvrnil nogometni navdušenec.

Morebitni neuspeh ne bi omajal Terezine ljubezni do Mure

Zmage si želi tudi Terezija, a tudi neodločen rezultat ali poraz ne bi omajal njene ljubezni do Mure. »Veste kaj vam povem, vesela bi bila, če bi zmagali. Če pa ne bomo, pa ne moreš kaj, žoga je okrogla,« nam je povedala najzvestejša navijačica Mure. Da celotna regija diha s klubom, se dobro zavedajo tudi nogometaši in njihov trener Ante Šimundža, saj je tudi podpora s tribun lahko zanje pomembna prednost.

»Vedno je bila tukaj v Murski Soboti in upam, da še bo tudi v prihodnje,« je na pred uradnim treningom Mure povedal Šimundža.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jug (nepreverjen)

Na pune 🖤🤍, gnes 🖤🤍zmagajo za naše 🏀,kerin gnes nej ratalo zatau de pa🖤🤍🖤🤍. Na zmago za zmago

gremo mura (nepreverjen)

Kdo je zmagal? Decki samo tako dalje.

Hhjjjjnn (nepreverjen)

Cuj zapreta pa ita na socialno ka boš te delo jebeš ti to tekmo..

A63 (nepreverjen)

je kaksni link za Murin prenos?
Fala

realnoo (nepreverjen)

"Ante Šimundža, saj je tudi podpora s tribun lahko zanje pomembna prednost." NAVIJACI STE POMEMBNI DO TE MERE, KA VSTOPNINO PLACATE! KLUBI za vse drugo ne pomejnite popolnoma NIC!
Klub lejko neven ka zasluzi, znotraj kluba si talajo...navijaci pa dobite drek iz kanalizacije:)

Sobota mu (nepreverjen)

Glavno ka se pije pa razbija bravo...to jansa podoira,na socijalko pa na tekmo.

Starejše novice