FOTO: Mediaspeed
Košarkarska reprezentanca Slovenije bo na septembrskem evropskem prvenstvu kot branilka naslova zaigrala tudi z Goranom Dragićem. Ljubljančan je svoj nastop potrdil danes popoldne.

Slovenski košarkarji bodo med 1. in 18. septembrom v Nemčiji branili naslov evropskega prvaka, selektor Aleksander Sekulić pa bo lahko računal tudi na Gorana Dragića.

Najkoristnejši igralec evropskega prvenstva 2017 je danes popoldne na svojem Twitter profilu potrdil nastop na septembrskem prvenstvu v Nemčiji.

»Vračam se,« je sporočil zlati kapetan ter ob treh slovenskih zastavah označil še profil Košarkarske zveze Slovenije in evropskega prvenstva.

Gre za novico, ki so jo ljubitelji košarke z nestrpnostjo pričakovali že nekaj tednov, vse od tedaj, ko se je Dragić na kvalifikacijski tekmi s Hrvaško poslovil od domače publike v Stožicah.

Najverjetneje so ga v tem času pregovarjali tudi reprezentančni soigralci z Luko Dončićem na čelu, Dragić pa je tekom poletja večkrat namignil, da ga nastop na evropskem prvenstvu pošteno mika.

Šestintridesetletnik, ki je v tem tednu podpisal pogodbo s kultnim klubom Chicago Bulls, jeseni pa bo pričel že 15. sezono v severnoameriški ligi NBA.

Dragić se bo z reprezentanco Slovenije v skupini B zoperstavil Franciji, Litvi, Nemčiji, Madžarski ter Bosni in Hercegovini. 

Slovenci bodo skupinski del tekmovanja odigrali v Kölnu, izločilne boje pa bo gostil Berlin.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Vsa čast in čestitke Gogiju za rezultat na EP, ko so osvojili zlato. Kapetan brez primere, človek ki je odločil prvaka. Ampak žal se je potrebno zavedati, da jim tokrat ne bo mogel toliko pomagati, kot jim je, ker je žal prestar in prepočasen (soigralci pa bodo računali na to, da bo odločilni), borbenosti mu ne manjka. Bil bi odličen pomočnik trenerja.

Tecumseh (nepreverjen)

Ne vem... ampak on ima prirojeno hitrost, kakor tudi brat. Tako, da je po mojem izgubil največ toliko, da še vedno teče tako hitro, kakor ostali?
Bo pa njegova vloga sigurno drugačna, kakršna je bila pred petimi leti. Takrat je igral enico, sedaj bo moral vmes tudi kaj drugega, kajti Dončić kljub temu, da lahko igra praktično vse, razen centra, najraje igra ravno na enici.
Sicer pa, kdaj je od viška koga bolela glava?

In reply to by tuncika

ABC reset (nepreverjen)

Lep besedni zaklad. Aplavz. Starši so ziher ponosni. Bravo. Nivo kulture pod nivojem in po tem nivoju zadnja leta takoj prepoznaš desno usmerjenega. - Skoda, resno škoda, ka s takšnim načinom dolgoročno se samo škoda dela levo usmerjenim strankam.

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

.... ..... (nepreverjen)

Tou drži.

In reply to by ABC reset (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Zdaj ravno ne razumem... kaj sem napisal glede politike? Kaj takega, da bi me moralo biti glede bontona sram?
A nisi nekaj prilepil tako na hitro... na napačnem mestu?

In reply to by ABC reset (nepreverjen)

.... ..... (nepreverjen)

Ka Goran je Nej lejvi?

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

ZV (nepreverjen)

Opasan je ta srb, vsaka čast

Brr (nepreverjen)

Slovenija brez Srbov itak nemre poglejmo si v oci,,,

upokojenec70 (nepreverjen)

To smo slutili že ves čas, vedel pa je tudi on, le malo je želel na sebi držati pozornost ljudi na višku, kar mu je tudi uspelo.

Starejše novice