FOTO: Peter Dominko
Odbojkarji Panvite Pomgrada so v sezoni, ki jo je ovirala epidemija koronavirusa, osvojili šesto mesto, letos želijo v močnem državnem prvenstvu splezati še višje, so Sobočani sporočili na današnji novinarski konferenci.

S prvim oktobrskim koncem tedna se pričenja tudi odbojkarsko prvenstvo. Odbojkarski klub Panvita Pomgrad bo tudi letos del elitne osmerice, že uvodni tekmec Sobočanov pa bo ambciozni ACH Volley.

Pri soboškem klubu so teden pred pričetkom državnega prvenstva pripravili novinarsko konferenco, na kateri so predstavili cilje v novi sezoni, svoja pričakovanja pa so razkrili tudi trije novi obrazi.

Ob Davidu Novaku, ki se je v ekipo vrnil po enoletnem premoru, so novinci Urban Fužir, Urban Hafner in Kanadčan Connor McConnell. Soboško sredino so zapustili Nikola Ražnatović, Marin Novak in Alen Đorđević.

Jedro ekipe je ostalo nespremenjeno, kar je lahko po besedah trenerja Dejana Fujsa prednost v naporni sezoni, pred pričetkom katere si soboški strateg želi, da bi potekala brez prekinitev.

Igralski kader OK Panvita Pomgrad v sezoni 2021/22 sestavljajo Branislav Radović, Jakob Rojnik, Dino Vinkovič, Urban Drvarič, Jure Lakner, Žan Bedrač, Blaž Grabar, Tin Vrbal, Žan Vori, Conor McConnell, Urban Fužir, Urban Hafner in David Novak.

FOTO: OK Pomurje Deset

Želja izboljšati lansko uvrstitev

Članska ekipa je v minuli sezoni zasedla šesto mesto, kar je zadovoljilo pričakovanja vodstva kluba in sponzorjev, v klubu pa upajo, da bo letošnja sezona še uspešnejša.

V klubu se ob tem zahvaljujejo vse sponzorjem in podpornikom, ki soboški zasedbi stojijo ob strani, k vpisu pa pozivajo nove mlade odbojkarje. 

Matjaža Duriča, predsednika upravnega odbora kluba, veselijo predstave mlajših soboških upov, ki z reprezentančnimi selekcijami posegajo po največjih mednarodnih uspehih:

»V klubu imamo tri reprezentante, ki so letos osvojili zlato medaljo na evropskem prvenstvu, kar je dobrodošlo tudi na področju pridobivanja sponzorjev. S tem jih veliko lažje privabimo k sodelovanju.

Še pomembneje pa je, da so lahko mladi igralci vzor otrokom iz okolice, ki se hitreje odločijo za treniranje odbojke. Naši mladi reprezentanti so lahko vzor, kako s trdim delom priti do uspeha na najvišji ravni.«

Sedem mladih igralcev - med njimi tudi trije člani zlate kadetske reprezentance Vid Suhadolnik, Nik Legen in Urban Rajnar - se bo v letošnji sezoni kalilo v Radencih, ki nastopa v 1.B odbojkarski ligi.

Želja je, da igralci v Radencih, kjer bo kot pomočnik trenerja Bogdana Mariča deloval Uroš Kovačec, nabirajo nove izkušnje in bodo v prihodnosti del soboške ekipe.

Trener napovedal zahtevno sezono

»Prvi cilj mora biti, da se skušamo prebiti do sredine lestvice in presenetiti koga iz velike četverice, ki jo sestavljajo ACH Volley, Maribor, Calcit Kamnik in Salonit. 

Gre za klube, ki so se okrepili in imajo visoke cilje. Videli bomo, kako se bodo nato stvari odvijale dalje,« pravi Dejan Fujs, ki se je na klop članske ekipe vrnil sredi prejšnje sezone.

Fujs pričakuje najzahtevnejšo sezono v zgodovini slovenske odbojke, saj so se klubi okrepili, ligo pa sestavlja zgolj osem ekip, zato v močni konkurenci ne bo veliko možnosti za slabe trenutke.

Ekipa je odigrala 14 prijateljskih tekem, priložnost pa so dobili vsi igralci. Tako se je želel trener prepričati, na koga lahko računa kot člana začetne postave. V ekipi vlada pozitivna konkurenca, še dodaja Fujs:

»Z delom in odnosom nekaterih okrepitev sem zadovoljen, jim pa zaradi mladosti še manjka nekaj tehničnega in taktičnega znanja.

Na tem bo potrebno še veliko delati, upam pa, da bodo skozi sezono napredovali in svojo kakovost pokazali na višjem nivoju, kot so jo morda v prejšnji sezoni.«

FOTO: Peter Dominko

Kapetanski trak Urbanu Drvariču

Pričakovanja pred pričetkom sezone je predstavil tudi Urban Drvarič, ki je s strani Jakoba Rojnika prevzel kapetanski trak. Kot pravi, gre za dodatno čast, da lahko vodi ekipo.

»Vzdušje je na lepem nivoju, s soigralci se dobro razumemo. Klub je pripeljal dobre igralce, ki so mladi in željni dokazovanja. Z dobro igro in pravo energijo lahko marsikoga presenetimo in premagamo,« pravi organizator igre.

Urban Hafner je novinec na mestu organizatorja igre. Podajalec je v minuli sezoni igral za Hoče, Sobočani pa so ga prepričali tudi z višjimi cilji:

»Zelo vesel sem, da sem se pridružil Odbojkarskemu klubu Panvita Pomgrad. Pričakovanja kluba so višja kot pri prejšnjem klubu, ciljamo na višja mesta.

Letošnja sezona bo naporna, vendar menim, da lahko marsikoga presenetimo. S trdim delom lahko ciljamo na visoka mesta.«

Po nove zmage tudi s Kanadčanom

»Za zdaj sem še v svojem svetu, saj slovenščine še ne razumem, a mi Urban Vinkovič pomaga s prevodom. Vzdušje v ekipi je dobro, fantje so me dobro sprejeli. 

Imamo močno jedro in veliko potencial. Trener Dejan ima visoko pričakovanja, s katerimi se strinjam, vendar nas čaka še veliko dela,« pa meni korektor Connor McConnel.

Kanadčan, ki je rojen leta 1998, se je po študiju na univerzi New Brunswick odločil za odhod v Evropo, kjer lahko nadaljuje z igranjem odbojke na profesionalnem nivoju.

Na prijateljskih tekmah se je dokazal tudi štiri leta mlajši Urban Fužir. Celotno kariero je igral v domačih Braslovčah, v minuli sezoni pa je bil posojen v Šoštanj Topolšico, kjer je prvič igral v 1.B ligi.

Sprejemalec se veseli novega izziva v dresu Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad:

»Ker bom pričel s študijem v Mariboru, sem se odločil za najboljšo rešitev in prestopil v Panvito Pomgrad. Prvič bom zaigral v 1.A ligi. Veselim se nastopov, skušal se bom čimbolje dokazati in pomagati ekipi do želenega cilja.«

Pristaše kluba ob upoštevanju pogoja PCT že v soboto vabijo, da jih podprejo na tekmi z ljubljanskim ACH Volleyjem.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Realno s tem kadrom borba za obstanek razen ce se januarja ne bo kaj kupilo!
Zelim veliko gledalcev,razvijanje mladih in srecno v sezoni

U2 (nepreverjen)

S ten podajalcem nikoli nikdar več kot 6 mesto....tou bi še slejpi vido....zdaj pa še kapetan....the end

Gg (nepreverjen)

Kelki so pa na domačon turniri bili? Rezultata rajsi nejso napisali..

ludzbunjenog (nepreverjen)

Kda zgibis na domacem turnirju s Topolsico, ki sploh ni v prvi ligi je sredina lestvica lud zbunjenog. Sredina lestvice izmed 8 prvoligasev je 4 mesto… V to vi resno verjamete???

12 (nepreverjen)

Uigravanje razlicnih kombinacij in slepilni manevri pred zacetkom prvenstva.Ach ni pomemben

In reply to by ludzbunjenog (nepreverjen)

ludzbunjenog (nepreverjen)

Vi tou resno?? Sramota je zgibiti z ekipo stera ne spila v prvi ligi. Pa lejko sprobavlejo ka scejo.

In reply to by 12 (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Sostanj ni slab..lani so zgubili z Krko na knap v play offu za obstanek v ligi...torej ista kategirija kot Crnuce in Panvita
Mal heca pa tudi mora bit

In reply to by ludzbunjenog (nepreverjen)

drznikk (nepreverjen)

Vsako leto slabše…. Na toj tiskovni povedano samo oni vrvlejo… Ali pa niti oni…

Starejše novice