FOTO: Jure Banfi
OK Hoče: OK Panvita Pomgrad – 2:3 (21:25, 21:25, 25:19, 25:15, 11:15)

V zeleni skupini 1.DOL sta se v športni dvorani Hoče minulo soboto pomerili ekipi OK Panvita Pomgrad in OK Hoče. Vsega dve uri in pol je tokrat trajal razburljiv in izenačen dvoboj dveh enakovrednih tekmecev.

Panvita Pomgrad je po vodstvu z 2:0 domačinom dovolila, da so izenačili in tako je zmagovalca dvoboja odločal zadnji peti niz, ki so ga s 15:11 dobili odojkarji Panvite Pomgrada.

Zmaga vrnila dobro voljo

Panvita Pomgrad je tekmo odlično odprla in v uvodnem nizu povedla s 16:10, nakar je malce popustila in vodila s 21:19. Panvita Pomgrad je domačim pustila, da so dosegli še dve točki in tako je prvi niz odločila v svojo korist z rezultatom 25:21.
 
Drugi niz so bolje začeli odbojkarji Hoč, ki so povedli s 16:14, vendar se odbojkarji Panvite Pomgrada niso dali; v nadaljevanju so rezultat obrnili v svojo korist, povedli z 21:19 ter domačim znova dovolili, da so dosegli dve točki. Niz so tako dobili z enakim rezultatom kot prvega in povedli 0:2.
 
V tretjem nizu je v Panviti Pomgrad prišlo do nepričakovanega padca koncentracije, ki so ga domačini znali izkoristiti. Odbojkarji Hoč so povedli s 14:16, prednosti pa do konca niza niso izpustili iz rok. S tem so rezultat zmanjšali na 1:2 v nizih.

Hočani so dobro igro iz tretjega niza prenesli v četrtega in so prevladovali na parketu. Gostujoči trener Dejan Fujs je posegel po menjavah in pred nadaljevanjem tekme nekaj igralcem namenil počitek, da bi zbrani lahko odigrali bolje v odločilnem petem nizu.
 
Odločilni peti niz so bolje odprli odbojkarji Hoč in na začetku povedli za dve točki, odgovor Panvite Pomgrad je sledil hitro. Prešli so v prednost 10:8, to nato še povečali na 12:9 in tekmo pripeljali do konca z zmago z 2:3 za Panvito Pomgrad.

»Zmaga je plod volje, želje po zmagi. V tretjem setu smo delali osnovnošolske napake in izpustili priložnost za gladko zmago, ki smo jo potem priborili šele v 5 setu. Zmagali smo na težkem gostovanju,« je po tekmi povedal Zlatko Pulko, sprejemalec Panvite Pomgrada.

»Zmaga vrača dobro voljo. Začeli smo po naših načrtih, v tretjem setu pa potem popustili pri koncentraciji. Po petih setih smo tokrat vseeno zasluženo zmagali,« dodaja Jakob Rojnik, sprejemalec Panvita Pomgrad.

Panvita Pomgrad: Pečnik 1, Vori, Pulko 21, Rojnik 4, Beravs 4, Flisar 13, Volovlek, Bogožalec 13, Bedrač 5, Marovt 3, Novak in Ratkai (oba libero).
 
Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:
Pulko 21, Flisar 13, Bogožalec 13, Bedrač 5, Rojnik 4, Beravs 4, Marovt 3, Pečnik 1

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LigaLaLiga (nepreverjen)

Eno točko so izda oddali....

bridki (nepreverjen)

Kama smo prišli.

zvodnik milan (nepreverjen)

pa ovi su super
Prošli put so zmagali celo v Tišini

odbojkas (nepreverjen)

Tou je edina ekipa v prvi ligi, ka jo redno bijemo. Sezona pa je itak ze zapravljena.

U3 (nepreverjen)

Spremembe so nujne!

misy (nepreverjen)

Težka borba za obstanek.

u2 (nepreverjen)

Sezona, ki je razkrila vse, kar je bilo dolga leta skrito.

Austenlady (nepreverjen)

Propecia Topical Thinning Hair cialis tablets for sale Disulfiram 500 Mg Tablets Where To Get Amoxil Online Without Rx

Starejše novice