Mariborčani prepričljivo ugnali Panvito na zadnji letošnji tekmi v Murski Soboti.

Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 0 : 3 (17 : 25, 19 : 25, 23 : 25)

Panvita Pomgrad: Ražnatović 9, Potočnik, Vinkovič 10, Drvarič 1, Radović, Rojnik 11, Flisar, Lakner 2, Novak 4, Bedrač 2, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero).

Na zadnji tekmi letošnji tekmi v Murski Soboti so okrepljeni Mariborčani prepričljivo odpravili Sobočane po vsega dobri uri igre in tako Sobočanom prizadejali še deseti poraz v sezoni, sami pa so se z deseto prvenstveno zmago povzpeli kar na vrh lestvice. Favorizirani Mariborčani okrepljeni z reprezentančnim sprejemalcem, Alenom Šketom, so bili tokrat proti oslabljeni Panviti pri kateri zaradi poškodbe ni igral prvi korektor, Branislav Radović, v uvodnih dveh nizih za razred boljši tekmec.

Pri Sobočanih je tako na Radovičem mestu zaigral Nikola Ražnatović, njegovo vlogo na mestu sprejemalca pa je prevzel Dino Vinkovič, ki je tokrat zelo solidno odigral predvsem v napadu. V uvodnem nizu so Mariborčani naredili odločilno razliko pri izidu 15:14, ko odbojkarji Panvite niso našli pravega odgovora za začetni udarec Alena Šketa, ki je serviral kar do 20.točke. Po številnih zapravljenih žogah domačinov je tako Škorčeva zasedba ekspresno dobila prvi niz.

V drugem nizu pa se je tehtnica na mariborsko stran prevesila že po gostujočem vodstvu z 10:5. Takrat je domači trener, Aleš Hribar, zamenjal organizatorja igre in namesto Urbana Drvariča je vstopil Marin Novak, ki je poživil domači napad. A brez pravega sprejema servisa tudi v drugem nizu ni šlo in Mariborčani so hitro vodili že z 2:0 v nizih. Zadnji, tretji niz pa je bil nato še najbolj zanimiv in izenačen. Tokrat sta se tekmeca izmenjevala v vodstvo za točko vse do izida 18:15, ko so si Sobočani na servis Jureta Laknerja priigrali minimalno prednost treh točk.

A je takrat na sceno še enkrat stopil nezaustavljivi Rok Možič, ki je s tremi učinkovitimi napadi izid hitro izenačil na 19. točki. Nazadnje je bilo nato izenačeno pri 23:23. Mariborčani so si po domačem začetnem udarcu rezervista, Blaža Grabarja, priigrali prvo zaključno žogo, ki jo je nato s servisom, kjer se je žoga srečno skotalila preko mreže, za maksimalno zmago s 3:0 zaključil Filip Uremovič.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Usrali su se
ko stara kokoš na dvorišču

Gost2020 (nepreverjen)

Polanič jim dobro plačuje, za delavce skupine Panvite, pa niti božičnice noče dati, samo tistim ki imajo nadure bom ji dal, drugače pa jim da 50€ bone za mesni center

tanja flaškon (nepreverjen)

kaj pa vegetarijanci in pijanci

In reply to by Gost2020 (nepreverjen)

Vohunček Murči (nepreverjen)

tudi tisti bodo dobili

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Vino z Marofa in ovelo solato.

In reply to by Vohunček Murči (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

99 odstotkov zgodbe o "Nikolaju iz Mire" je mit. Sakšomi što se malo razmi na zgodovino in zgodbe iz 2 stoletja je jasno, ka o resničnon obstoji osebe iz tedanjih časov nega skoraj nobenih dokazov. Kaj šele, ka bi obstajali dokazi o kakšni dobrodelnosti ali podobne podrobnsti iz življenja tedanjih ljudi. Ljudstva rabijo mite zato si skozi zgodovino le-te tudi ustvarjajo. Osebam, za katere se sploh ne ve, če so obstajale, pripisujejo takšne lastnosti, ki pripomorejo k njihovi predstavi o idealnem človeku. Nastajajoči mit je nato neke vrste tolažba za lažje prebijanje skozi vse čeri v življenju. Skozi čas nato mit dobiva nove in nove pozitivne lastnosti, ki pa izvirno osebo vse bolj oddaljujejo od nastajajočega mita. To dobro razloži Dawkins v svoji knjigi Bog kot zabloda. Primitivnim domorodnim prebivalcem nekega tihooceanskega otoka je nekaj desetletij prinašal darove mali debeli potrugalski morjeplovec. Nato je umrl a so domorodci iz njega v naslednjih 50 letih ustvarili mit in mu 50 let po smrti celo postavili spomenik. Na tem spomeniku je mali debeli portugalec zgolj po 50 letih postal visok mišičasti Apolon.
Tako je tudi s tem nesrečnim Miklavžem. Le da smo tokrat primitivni domorodci mi, Sobočanci.

pz45 (nepreverjen)

Prav grdo je bilo gledati tekmo,, vej pa so Mariborcani skoraj spoklali Panvito.... Katastrofa!

pujcica (nepreverjen)

Panvita je vse tekme po televiziji zgibila brez borbe. Boukse ka vec nega prenosov po TV, ka te vsi gledajo tou sramoto.

bivsiodbojkas (nepreverjen)

Sto je pripelo te igralce v klub ga trbej vcasik stirati iz Panvite.

mg1000 (nepreverjen)

Zna se sto rikta igralce, ovi njemi pa kimajo cuj... Sakse leto par njih stira, te pa ciduze slabse vozi.

junior1 (nepreverjen)

Mladi Vinkovič bi mogo špilati ves čas, saj je boljši od tujca. Pa seveda perspektivnejši od njega.

brezvesti (nepreverjen)

Vodstvo kluba ka delate?? Vej pa 7 zaporedni poraz, kelko še?

U2 (nepreverjen)

tou je letos zadnji poraz ....100 %

In reply to by brezvesti (nepreverjen)

stoping (nepreverjen)

Ka ste slejpi pa ne vidite ka tak vec nejde?? Zapravili te sobosko odbojko!

gezolino (nepreverjen)

Ze so jo zapravili... Vej pa nekda so se borili za prvaka, zdaj pa ka ne izpadnejo v 2. ligo... Tak se dela, ce ne vejs...

skoreja (nepreverjen)

Enoumje pripela v prepad.

dousnik (nepreverjen)

Ze se guči, ka premlevajo, ka bi zamenjali trenerja Hribara. Te ka je najmenje kriv za neuspeh. Brez njega bi bili zadnji, nej predzadnji

strangeri (nepreverjen)

Panvita ima dva tujca in je predzadnja. Tehnicni direktor Geza pa pravi, da je cilj kluba, da igrajo domaci mladi igralci. Nakladanje je eno, dejstva pa so drugo.

Geza123 (nepreverjen)

Pa kdo še Gezo Fujsa resno jemlje? Nej pa samo on kriv, tu še je vegeta Durič, ki vsepovsod kcuj mejša svojo velko tikev, pa težki sposobnjakovič Lukač, pa še bi lejko naštevali.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice