Panvita Pomgrad po sedmi zmagi v sezoni ostaja v boju za modro skupino.

Panvita Pomgrad - Šoštanj Topolšica 3 : 0 (25 : 11, 25 : 13, 25 : 22)

Panvita Pomgrad: Vori, Vinkovič 1, Drvarič 2, Ražnatović 13, Pulko 22, Flisar, Grabar, Bedrač 4, M.Marovt 4, Plesec 7, Rojnik, Novak in Vrabl.

Vsega dobro uro so tokrat potrebovali odbojkarji Panvite Pomgrada, da so ugnali zadnjeuvrščeno moštvo na lestvici in tako po porazu Triglava med tednom proti Mariboru še naprej ostajajo v boju za modro skupino ter uvrstitev v končnico državnega prvenstva. 

Sobočani so v prvih dveh nizih igrali raznovrstno in odločno, praktično v domači vrsti ni bilo nerazpoloženega posameznika, gostom na drugi strani pa ni uspevalo skorajda nič. Gostujoči trener Rade Dačovič je tudi s številnimi menjavami skušal spreobrniti potek dogajanja na parketu, a to tokrat proti razigranim domačinom pač ni šlo. 

Uvodni niz je bil praktično odločen že po vodstvu Panvite Pomgrada s 16 : 10 in to po različnih domiselnih napadalnih akcijah prvega organizatorja murskosoboške igre, Urbana Drvariča. Zadnjo točko v uvodnem nizu je z učinkovito zaključenim napadom prispeval domači sprejemalec Vasja Plesec. V drugem nizu je po začetnih udarcih Nikole Ražnatoviča neulovljiva razlika nastala že pri izidu 12 : 6 in Sobočani so ekspresno povedli z 2 : 0 v nizih.

V tretjem nizu so bili gostje nekoliko bolj konkurenčni, a Sobočanom tokrat niso bili kos. Po vodstvu Panvite Pomgrada s 23:18 je namreč zadišalo po še enem hitro zaključenem nizu na tekmi, a so se nato po dveh zapravljenih domačih servisih gostje približali domačinom na 23:21, niz pa se je končal s 25 : 22.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Cestitke

u16 (nepreverjen)

Tudi cestitke, samo te Sostanj ne premaga niti Radenec, ki so v drugi ligi.

Starejše novice