Mura je v Mariboru doživela boleč poraz, a časa za žalovanje ne bo veliko. Pred črno-belimi je nova tekma, nova priložnost, da se na kontu pridobi kakšna točka. Robert Pevnik in Igor Celec potrdila prihod okrepitev.

Mura je v šestem krogu Prve lige gostovala v Mariboru in naletela na sila razigranega in boljšega nasprotnika. Domači niso popuščali, črno-belim nasuli šest zadetkov in se veselili nove zmage. Realnost je trenutno takšna, da je Maribor vsaj za razred boljši od Mure, prav tako se njihova ekipa gradi že nekaj let. Na takšno pot so se podali tudi Muraši, ki se jim bodo v prihodnjih dneh pridružile nekatere okrepitve. Po tekmi v Mariboru sta spregovorila Robert Pevnik in Igor Celec.

Maribor izkoristi vsako napako

"Videli smo kaj se je dogajalo. Maribor ima zelo dobro in kvalitetno ekipo. Fantom nimam kaj zameriti, v prvih 25 minutah smo dobro stali na igrišču, pri rezultatu 0:0 smo si priigrali tudi nekaj polpriložnosti, nato pa smo prejeli zadetek. Dejstvo je, da Maribor zna izkoristiti vsako najmanjšo napako svojih nasprotnikov, kar se je danes lepo videlo," je po porazu v Mariboru dejal trener črno-belih.

Ekipo se ne gradi iz danes na jutri

Muraši so tako izgubili še četrto tekmo zapored, iz tokratnega poraza pa se bodo po njegovih besedah morali tudi nekaj naučiti, prav tako jim Maribor s svojim delom lahko predstavlja prave smernice za v prihodnje. "Je res, da smo izgubili četrto tekmo zapored in da smo v Maribor prišli s tremi zaporednimi porazi, čakala pa nas je ekipa, ki igra vrhunsko in se bori za Ligo Europa. Mislim, da kljub porazu ne smemo povesit glave, moji fantje pa so danes lahko videli kako izgleda in igra ekipa, ki se potrpežljivo in pametno ustvarja pet, šest let, ob tem pa ima pravo vizijo. Mislim, da nam to lahko pokaže določeno pot. Poraz je boleč, toda to je poraz od prave, evropske ekipe in čestitke domačinom za zmago," meni Pevnik, ki je po srečanju izpostavil tudi navijaško skupino Black Gringos in ostale privržence soboške Mure, ki kljub trenutnemu kriznemu obdobju, še vedno bodrijo njegove varovance.

 Osredotočiti se na Domžale

Trener črno-belih se je nato dotaknil še prihajajoče tekme z Domžalami: "Sedaj so na vrsti Domžale, na katere se moramo maksimalno skoncentrirati. Omeniti velja, da prestopni rok traja še sedem dni in v tem času moramo potrebno pravilno odreagirati. Naša vizija je jasna, dati priložnost mladim igralcem, čeprav moram reči, da bi nam kakšen izkušeni igralec prišel še kako prav. Z njim bi bili potem še bolj trdna ekipa".

Prihajajo okrepitve

Da se glede okrepitev nekaj dejansko dogaja, nam je potrdil tudi športni direktor kluba Igor Celec, ki pa o imenih ne želi govoriti. Več naj bi bilo znanega v prihodnjih dneh, po Pevnikovih besedah bodo navijači z okrepitvami zadovoljni. "Naš cilj kljub temu ostaja obstanek v ligi. Z glavo skozi zid ne bomo rinili, prav tako pa ne želimo, da bi z nekorektnimi finančnimi potezami ogrozili sami sebe in obstoj kluba," je za konec dejal Celec.

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bojci19

Škoda ,da o imenih nočejo govoriti, ker mogoče bi nam s tem dali upanje:)
In gospod direktor zelo zanimiv komentar pred tekmo (maribor:mura):
''V Mariboru nimamo kaj izgubiti in dejansko je to za nas ena najlažjih tekem, je bilo le nekaj izmed njegovih besed''

Po drugi strani pa smo iz zaželjene sredine prišli na obstanek v 1.ligi?
Maribor je igral 30% slabše od svoje zmožnosti in vseeno nam je dal 6 golov!
Ampak za pomiritev :''Kljub visokemu porazu pa Maribor ni dosegel nove rekordne zmage v zgodovini prvenstvenih obračunov. Daljnega leta 1995 so vijoličasti premagali Jadran Dekane v gosteh 0:7''

Jaz se bojim, da ste ekipo zapravili iz danes na jutri!

filco

Upam ka nedo okrepitve v stili Fajiča pa Eteroviča. Sicer pa ja, trbej 2 izkušeniva v sredini ka ta znala tekmo pripelati do konca kak trbej (vsaj z 0:0). De še pa itak mesto za mlade igralce v ekipi.

hilic

bojci19 praf si meu te duplin tupic in njegof pomocnik celec sta zapravila ekipo stera je mejla prihodnost najvec pa je vse pokvaro cipot steri si je pripelau trenera ka zdaj lejko spila tudi kadeti in mladinci gibijo z istimi rezultati

hilic

bojci19 praf si meu te duplin tupic in njegof pomocnik celec sta zapravila ekipo stera je mejla prihodnost najvec pa je vse pokvaro cipot steri si je pripelau trenera ka zdaj lejko spila tudi kadeti in mladinci gibijo z istimi rezultati

hilic

bojci19 praf si meu te duplin tupic in njegof pomocnik celec sta zapravila ekipo stera je mejla prihodnost najvec pa je vse pokvaro cipot steri si je pripelau trenera ka zdaj lejko spila tudi kadeti in mladinci gibijo z istimi rezultati

ofels

Bojci19, se strinjam z tem kar si napisal, obregnil bi se samo na "športnega direktorja". Takšne izjave, ki jo je dal pred tekmo z Evropskim Mariborom sodijo v otroški vrtec ali kvečjemu v osnovno šolo. Čemu podžigati nasprotnika, ki je z mislimi že na Škotskem?Malo se naj spusti na realna tla kljub temu da je še rosno mlad..in kaj bi bilo..kot je na murskem valu realno povedal komentator tekme, da bi realen rezultal bil dvoštevilčen?
Ljudje živijo za nogomet (vsaj nekateri)in jim takšne reči ob bolečih porazih še bolj padejo v oči.Igor,v bodoče bodi realen, pošten in predvsem skromen,do svojih športnih nasprotnikov pa predvsem spoštljiv
in gospod Bog ti bo prej kot slej tvojo dobroto povrnil, verjemi, da je tako, ker stari pregovor pravi, da kdo visoko leta, nizko pade.
Še nekaj, igralcem Mure vsaka čast, posebej Cipotu, ki je že marsikaj dal skoz, vem, da mu ni bilo včeraj lahko.
Fantje glave gor..pa naprej.
l.p.

theused

Dejstvo je, da se samo z domačimi igralci bolj ali manj ne da, nekaj časa še, pol pa poči.

pišta

izjava športnega direktorja se je res izkakazala za pravo malo katastrofo. Vupan, ka se z novimi nakupi igralcev ne gre še v drugo katastrofo-finančno. Ker glave so zdaj pregrete.

Cveto

Pipelajte dečke od tam kjer ste jih pred začetkom sezone, naši so tak nej nikaj vredni.

theused

Izjava direktorja je bila zgolj hrabrenje nogometašev, ki so po videnem kljub vsemu bili pokakani. Če bi Mura odigrala bolj samozavestno, bi sigurno ne dobila toliko komadov.

Arleo77

San bil včeraj na tekmi in prvih 20 min je še nekak zgledalo, potem pa kar naenkrat potop na vsej linijaj. Škoda, a realno je MB za neka razredov vseeno boljši. Predvsem je zopet bila v Murini sredini praznina. Upam, da bodo dečki poraz obrnili sebi v prid...sicer menej osebno bole skrbi poraz proti Triglavi, Nafti in Rudari, ker so to glavni proti-kandidati za izpad. Neke vidnejše okrepitve so verjetno iluzija, ker itak nega pejnez niti kaj dobroga na trgu v ton časi, razen či nan kdo kaj posodi. Či glij treba počasi tudi kaj zmagati, ker bo 1/3 prvenstva kmalu za nami in de s 4 točkami izpad dokaj realna napoved in nej samo fantazirati ka se gradi ekipa, ker bo prepozno.

dexter

Štenkaši.... sami bedni štenkaši!

iggy pop

prve lige ste si nej zaslužili na igrišču in to je zdaj pač realna slika vsega toga.Okrepitve?Od kod pa pejnezi za to?Mogoče bodo čudežno izgijali tovornjaki z oblekami,pa bo.Tisti,ki kaj pomenijo že tak imajo vsi pogodbe.

mis

Pa dobro. Zdaj smo vsi pametni. Pa realno je bil cilj obstanek v ligi. Igrajo igralci, ki niti v 2.ligi niso igrali v prvi postavi. Kak ne bi dobili 6 golov, če nam sredina ne dela kak bi mogla? Zelo mi je žal, da se stvari tako odvijajo, sem velik pristaš črnobelih. Imam sezonsko vstopnico, z namenom bodriti naše na večini tekem. Nisem je kupil s popustom, ampak po celi ceni, moj prispevek, financ itak ni.
Upajmo, da nam kdo kaj pametnega posodi. Dati času čas, ni druge. Brez pomena menjati trenera, na dolgi rok delati, kot to dela Maribor. Na koncu pa tak nihče z 2 lige nebo šel v prvo ligo...

droston

Kous, Cipot, Ošlaj, Kouter, Lotrič, Fajič to so igralci keri so se trenutno izkazali za zelo dobre...Nucajo še 2 dobriva in ostali do ziher v 1. ligi...pa Pevnik more spremeniti stil špilanjam, ker z enin napadalcon nemreš ti nič dosegnoti ob takši podpori vezne linije!

warioth

Dva igralca še nucajo pa so na konji. To jih loči med Triglavom, Nafto, Celjon in Kopron... Ampak upam, ka nedo šli z glavo skozi zid in pripelali okrepitve, kere si nemrejo privoščiti.

BBC

Pravilno razmišljanje.

1411

http://www.youtube.com/watch?v=pkrhQjZZUUk&feature=player_embedded
evo posnetek tekme z mariboron. zaj ges neven či so tu prikazane večinoma samo naše priložnosti, ampak tu se dejansko vidi dobra igra mure, še posebej v prvem polčasu. sepravi ka smo meli par zrelih priložnosti tude praute najbaukšoj ekipe v slovenjie. če zaj pride še kakša pametna okrepitev ali dvej v sredini kerive ta fajiče, eteroviče ali sprečoji davali dobre žoge, se za obstanek nemamo kaj bojati.
zatau ka gli eto san čiu fajiča pri pajdoje ka je gučo ka dobi skoraj vse podaje od Horvata, za hrbet te pa seveda ka nemre dati gola.

bojci19

1411
To je samo 10 minut tekme (in v tej se vidijo goli Maribora)!
Maribor je zmagal 6 golov prednosti. To se v prvi ligi ne dogaja vsako leto!

Malo realnosti.

Izzy

Cveto: "Pipelajte dečke od tam kjer ste jih pred začetkom sezone, naši so tak nej nikaj vredni."

Cveto, tij se NEJ vrejden navijač Mure in NIGDAR neboš!!!

Spy

1411, saj nej so problem priložnosti, kelko san ge to skužo v tejh 6 tekmaj. Priložnosti so meli na vsaki tekmi (tudi takše 100%) ale problem je ka enostavno nevejo dati gola!!
Po mojon je še najbole zaskrbljujoči podatek to ka so na 6 tekmaj dali en sami gol!

Vsi tiste, keri ste nej pič*ke in ste še nej obupali pa pričakuvlen ka prijdete v nedelo na tekmo in skuper navijamo za zmago!

black panter

letos do se krčevito borili za obstanek,če ostanejo te do se drugo leto borili za 7-8 mesto,z domžalami pa olimpijov realno gledano do obej zgubili,tou je nej šinfanje to je realno stanje ka so zmožni.

komentator

bojci19 @ na Sobota info si se pridružil samo zato da blatiš Muro, verjetno zaradi frustracije ker ne igraš, saj vsi tvoji komentarji so uperjeni proti upravi že od tvoje prve prijave in prvega komentarja pred 83 dnevi
http://sobotainfo.com/novice/ogled/12440/?s=pf#komentar45604

komentator

Saj Mura nima ničesar izgubiti. V najslabšem primeru bo nazaj v drugi ligi kjer je bila lansko leto.

komentator

bojci19 @ Če misliš da je težko ugotoviti kdo je pod kakšnim nickom se hudo motiš.

bojci19

komentator,
Sem že stari uporabnik sobotainfo;) Po drugi strani sem že pisal kda je mura05 bila v 2 ligi! Bil sem ponosen na klub kateri se je iz 0 postavil boljšim ekipam v 2 .ligi nasproti. Bil sem vesel, da ima Mura05 najmlajše igralce!
In kaj je v tem takega, da sem napisal o upravi, da dela napako o muri05.
In na žalost se nisem zmotil. In tudi drugi začnejo realno gledati na to.
Aja pa, da omenim tvoj zadnji komentar....pazi kaj pišeš ker eno so mnenja eno pa grožnje!

ernestoche

Špot pa sramota... Muro man rad, ali seeno 6:0 nemrejo zgibite. Bil san na pari tekmaj pa špilajo dečki vrejdi, falij samo stamina. Namesto ka trenejrajo po spartakusaj pa neven ge še nej naj trenejrajo na igrišči, kak se šika. Pa magari če de njin pravo trener ka nesmijo seksati do konca sezone. Trdo delo pa brez zajebancij pa bau neka z njih!

komentator

[email protected] stari uporabnik si od takrat ko je mura šla v prvo ligo, saj se vidi. Tako da ne govori nekaj o čemer je vse zapisano in javno videno. In edini tvoji komentarji so ko je govora o muri. In niti še niso igrali tekme in že si govoril samo negativno in proti. Če te kaj boli ker ne igraš oziroma nisi bil izbran potem je že razlog da nisi pač dovolj dober igralec. Sprijazni se in ne pljuvaj po upravi kluba ki je naredila največ v zadnjih 10 letih.

bojci19

komentator
Jaz sem na sobotainfo že dolgo - dolgo cajta! Hotel sem ti privat napisati samo mi ne gre. Prej sem imel drugi nick;)
In btw nisem igralec (nasploh nisem igral že nogomet 3 leta). Nevem kje tebi te infoji:)
Sem pa rad hodil na tekme ko je mura bila v 2 ligi!
In človek btw,,,vodstvo in uprava se spreminjata. V teh 10 letih je mura imela padce in vzpone!

Zdaj pa nehaj težit in pusti, da vsaki izrazi svoje mnenje.

spss

bil na tekmi in opazil isto prvih 20 minut zadovoljen z igro rezultatom,... dobro smo se držali tudi igra je lejpa hitre podaje in pa skozik cejlo tekmo san mel občujtek ka špilamo lejpi fuzbal ali pušimo pa 6 golov ?

Falij nam odločnosti v obrambi - včasik de pač trbelo odnesti igralca in žogo v avt in tvegati karton kak pa doživeti v drujgon polčasi ka sta 2 igralca mure pri mariborskon ob avt liniji in gre mimo njiju da predložek in posledično dobijmo gol! In pa falijo nam goli (eterovič in pa fajič sta dozdaj nej pokazala nikše večje kvalitete kak jo kažejo domači igralci) zdaj ali de trbelo spremeniti sistem igre ali jiva pa enostavno odslovite - Ker po mojem mnenji če tujec ne kaže večje kvalitete kak domači igralci in predstavlja vijška te brez veze ka ga mamo tu !

lp

davidp

Lol kera katastrofa.

Jebeni HSV je dobo v čez vikend 5 komadof od najboljšega klub na svejti (fc bayern), pa so nej takše panike zagnali kak zdaj tu vij eni.

te pa vidiš ka je mura špilala proti maribori, kjer je razlika že na vni očitna, narod pa takoj napravi rabuko. pa zravna bi stadijon odali pa badbinton igrišče gor napravli.

...

Izzy

spss..ka de si Fajič sam odo po žogo na sredino igrišča??? Kak naj gol da če nedobij žoge??

blop

@davidp:
tij si še drek za vüja počo- od gda pa je tak slab klub kak fc bayern dober????
tej so še v primerjave z Murof slabe.....
drgauč si za primetrjavo kakše čeden klub zeme- Real gda valencio zošaulau ele pa barcelona gda je koga... ele pa kere klub z Anglije....
tüj v Nemčije maš kakše čeden klub- BVB Dortmund na primer

hehe

blop nej na pamet...ka bayern sode v evropski vrh

sorry for offtopic

quovadis

Mura does not belong in the 1st division.

BG-MS

Vsi samo lapate pa ste najčednejše! Kelko vas je bilou na tekme, ka lejko povejte kaj od nje? Ene ste direkt samo gor ka šinflete pa drkate. Namesto ka be dale dečkan podporo zdaj, da jo najbole nucajo! Resno je poraz previsike ale gej še 30 kol!

Problem je ka so se tej mlade igralce sposrale tujce ne davlejo gole te smo pa tan! Vezist be bil dobrodošel ale veziste so nej golgetere! Če samo pomislimo ka smo mele v teh 6 kolaj več kak 10 100% šans pa smo nej dale gola so veziste nej krive ka ne pripravlajo šans. Tu je pa še druge problem špilamo žensko igro brez faulov in nite en igralec ne prevzema odgovornoste! Samo se vsi čim prlej rešavajo žoge ka nedo nika krive! Tou je pa slabost mladih igalcof! Ge vorvlen ka do tou popravile pa ka tuj brez okrepijtev ostanemo v lige!

Jebite si mater štenkaše!

Spy

quovadis, kelko tekem od tejh šestih si pogledno ka leko to trdiš?

spss

Izzy ti je že bg-ms deloma odgovoril in dozdaj smo dali samo 1 gol !? to je pač premalo če želijmo točke ! In ja proti nafti, triglavi in rudari bi mogli nesti najmenje piko in proti omenjenim klubom smo na tekmah dejansko meli šanse za gol in trdim ka če mamo tujca v klubi mora ta predstavljati kvaliteto in delati višek na igrišče, če tega prej omenjena ne kažeta zaradi sistema igre to more ocenite trener in igro prilagodite če nei pa se jima v zimskem roki lahko zahvalimo za sodelovanje

rasin

Ge somo ne razmen eno.Pripela se v muro kao 2 kvalitetniva napadalca šteriva sta kao oh in sploh(vsi znamo o kon se ide).Te pa teva dva kao golgetera ne pokažeta v 6 kolaj ni k od kvalitete.Bojmo realne tao je nej plüvanje ampak ščen opozoriti ka teva baokše plačaneva igralca sta ešče v tej 6 kolaj nej obranila sloves kvalitetnoga napadalca.Zakoj za bnoga mij sigdar v muro prepelamo kao kvalitetne igralce v muri pa te somo naednaok gratajo povprečne.Tao je te nika nej v rejde.Takše stvarij so se godijle v že pokojnoj mure(če se tak izrazen) pa se tao godij zdaj dale.zdaj zakoj do toga prijde je pa pa drüjga stvar štera je za globšo analizo.Znon ka san z ten nej najšo izvir tople vodej ampak telko ka se nede somo plüvalo po vezistaj.Nej so fse dečke krijve.Napadalce so v klube zatao ka davlejo gole nej pa ka v kazenskon prostore triblajo pa balet plejšejo

eko1
S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice