Minuli petek je v sejni sobi Občine Grad potekala 1. Redna konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Grad, kjer so se navzoči seznanili s poročili o izidu lokalnih volitev.

Konstitutivno sejo je vodil najstarejši član Občinskega sveta Občine Grad, Branko Novak. Predsednica Občinske volilne komisije Občine Grad Marjana Štrtak Kovač je podala poročilo občinske volilne komisije o izidu volitev v občinski svet in volitev župana.

Na predlog Komisije za potrditev mandatov je Občinski svet Občine Grad potrdil štiriletni mandat članom Občinskega sveta Občine Grad, ki so bili izvoljeni na lokalnih volitvah.

Člani Občinskega sveta Občine Grad so: Silvester Železen, Marijan Klement, Branko Novak, Silvo Šarkanj, Janez Ferko, Marija Hajdinjak, Danijel Bernjak, Štefan Gjergjek, Stanislav Kerec, Jožef Ceiger, Srečko Vogrinčič.

Prav tako je bilo na seji ugotovljeno, da je bila za županjo Občine Grad za mandatno obdobje 2018 - 2022 v prvem krogu izvoljena Cvetka Ficko, ki je na seji tudi slovesno prisegla. Slovesna prisega županje Cvetke Ficko se je glasila:

»Prisegam, da bom vestno in odgovorno opravljala svoje dolžnosti in spoštovala pravni red Republike Slovenije. Pri izvrševanju svoje funkcije bom ravnala vestno in odgovorno, delala v korist javnega interesa, spoštovala bom različnost mnenj in delovala za blaginjo občank in občanov.«

Nagovor županje Ficko

Županja je tudi nagovorila novo izvoljeni občinski svet z besedami:

»Občani so odločili, da vodenje občine v mandatu 2018-2022 zaupajo meni. Svojo funkcijo prevzemam z veliko odgovornostjo in zagotavljam, da bom delovala za skupno dobro, pošteno, pravično in transparentno. Vsi se moramo potruditi, da bomo delali strpno, sodelovalno in povezovalno. Občani so nam vsem zaupali, zato moramo svoje funkcije prevzeti z odgovornostjo. Želim si aktivnega sodelovanja z vsemi svetniki, kar je zelo pomembno, da dosežemo skupni dogovor pri strateških odločitvah, da bomo skupaj delali za skupno dobro. Delovala bom timsko in povezovalno, vesela bom različnih pogledov na rešitve v cilju najboljšega za našo občino in za naše skupno dobro.«

Na konstitutivni seji so bili izvoljeni tudi člani Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVI), ki ji odslej predseduje g. Marijan Klement, člana pa sta še: Branko Novak in Jožef Ceiger.

Zvonko Žekš

FOTO: Mihaela Žökš

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
domačin (nepreverjen)

..POLOVICA JIH NE VEJ,ZAKOJ TAM SEDI,OSTALI PA NEMAJO POJMA....NE VEM KAM BO PLULA TALE BARKA....

Srečko V: (nepreverjen)

Tüde tij si mel možnost kandiderati (domnevan ka si iz naše občine), bi kandidero, pa bi te tij mogoče naš krmar bil ka bi v pravo smer plule, če že praviš ka mi vsi sküper nevemo zakoj se ide.

In reply to by domačin (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Ne bo držalo, tudi "bobi čunta" je zraven, on točno ve kako in kaj je treba !?

In reply to by domačin (nepreverjen)

Podpornik (nepreverjen)

Žal je to naša realnost. Poden od podna, kot da poštenjakov in pametnih ljudi v Gradu, ni!

Srečko v: (nepreverjen)

In po kon tij sklepaš, ka bi mi naj nej pošteni bili n po tvojon mnenji neizobraženi?

In reply to by Podpornik (nepreverjen)

Podpornik (nepreverjen)

Ti si pravkar sam napisal, da nisi poštenjak še manj pa izobražen. Res žalostno, za zjokat!

Srečko V: (nepreverjen)

Kda se predstaviš što si, se lajko dale pogučavleva, pa te va debaterala o poštenosti in izobraženosti.

In reply to by Podpornik (nepreverjen)

Starejše novice