Srečanje med Muro in Domžalami je še naprej pod vprašajem, končna odločitev bo padla danes zvečer, ko bo znan rezultat tekme med Domžalami in rusko Ufo.

Glede informacije o morebitni prestavljeni tekmi med Muro in Domžalami, ki je poskrbela za kar nekaj nejevolje  na ravnici, smo se obrnili tudi na glavne akterje, Nogometno zvezo Slovenije in Domžale.

"Nogometna zveza Slovenije želi vsem klubom, ki slovenski nogomet predstavljajo v evropskih klubskih tekmovanjih, omogočiti optimalne pogoje za predstavljanje Slovenije, ob tem pa skrbeti tudi za čim manjši vpliv na domače tekmovanje. V nekaterih primerih žal moramo sprejemati tudi določene kompromise. Glede na to, da Domžalčani domačo tekmo, v primeru napredovanja v 3. krog, igrajo že v torek, je nemogoče, da bi tekmo 3. kroga PLTS odigrali le dva dni pred tem," so nam sporočili iz NZS.

Korekcije niso več možne

Za srečanja 3. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa in Ligo prvakov, sta v Sloveniji primerna zgolj stadiona v Mariboru in Ljubljani, torej v Ljudskem vrtu in Stožicah.

"Ker bi v primeru napredovanja Domžal in Olimpije slednja tekmo igrala v četrtek, je lahko naša tekma zgolj v torek (v sredo namreč potekata uradna treninga Olimpije in njenega potencialnega nasprotnika). V Sloveniji so tekme tretjega in četrtega kroga lahko odigrane v Stožicah in Ljudskem Vrtu - v Ljubljani bi tekme odigrali mi in Olimpija, v Mariboru pa Maribor in Rudar. Slednji bi v primeru napredovanja dvoboj 3. kroga v Ljudskem Vrtu odigral 9. avgusta, kar pomeni, da je tudi mariborski stadion v tistem terminu potencialno zaseden. Rok za oddajo dneva in ure tekme je bil v torek, 24. julija, ko je UEFA tudi dokončno določila, da se v primeru napredovanja naš obračun igra v torek, 7. avgusta. Morebitne korekcije datumov po tem dnevu niso več možne," pravijo v Domžalah.

Nimajo veliko moči pri odločanju

Povprašali smo jih tudi o tem, ali so razmišljali o opciji, da v primeru napredovanja UEFO zaprosijo za to, da prvo tekmo namesto doma odigrajo v gosteh. Točnega odgovora nismo dobili, v Domžalah pa pravijo, da veliko odločitvene moči nimajo.

"Imamo pa klubi izredno malo odločitvene moči, lahko predložimo le morebitne alternative, ki jih v Sloveniji praktično ni, končno odločitev pa sprejme UEFA".

Termin še ni znan

Tekma med črno-belimi in Domžalami bo torej odigrana v alternativnem terminu.

"V primeru domžalskega napredovanja bo tekma med Muro in Domžalami prestavljena in odigrana v prvem prostem terminu. Oba kluba sta bila o tej možnosti že obveščena. Obenem velja poudariti, da gre pri podobnih primerih za prakso velike večine domačih prvenstev v Evropi in Slovenija pa pri tem ni nikakršen unikum," še dodajajo na NZS, točen termin nadomestne tekme pa za zdaj ostaja neznanka.

Z vprašanji smo se obrnili tudi na UEFO, in sicer kakšne možnosti obstajajo v takšnih primerih, njihov odgovor pa še čakamo. 

S spleta

Komentarji (9)

kasparov

Tou je idiotizem, ka menši klubi namrejo evropskih tekem špilati na svojih stadionih liki morejo domače tekme špilati na sposojenih stadionih.
Brezveze.
Spomnimo se, ka je Mura morala špilati najprlej v Lendavi (cska, baku) te pa še v Maribori (arsenal, lazio).
Dosta lepše bi bilou, če bi tej štiri tekme špilala v Soboti. Mijslin pa ka tüdi gostujočin bolgaron, azarbajdžancem, ukrajincon pa talijanon v Soboti ne bi krouna z glavej spadnola, če bi na Fazaneriji špilali.

vrtan3k (nepreverjen)

pa kak je lejko nešče tak neverjetno tečen?! zdaj de tu lokalni medij vrtal na UEFO zakoj nemre Mura špilati 3.kroga po termini......

Ff (nepreverjen)

Kak ste dosadne s ten, pravila so za vse ista. Nej ka bi se Mura čez čas znajšla v podobnoj situaciji či de v Evrope špilala, ka tude nemate stadiona za evropske tekme. Te te tude tak pametne pa gnjavile okole zakoj nemrete v 3 dnevaj 2 tekme odspilate?

prvaliga (nepreverjen)

Ide se za to, ka je NZS kar tak Muro obvestila, ka de tekma prestavljena, brez ka ma klub kakšno koli besedo. Če tekme nede, znamo ka je to kar prece finančni minus za Muro. Pa nej ka bi klub zaj propadno zaradi toga, ali 15,20 jurjov sakome prav pride.

truplo-ass (nepreverjen)

ma ite nekam ...
3 tekme po 1,5 h nemrejo odšpilati v enon kedni?
ka pa te ovi na biciklinih po Franciji?
4-5 h, 3 kedne, skoran sakši den ...

takši sportaši, fuzbalerski ...

gobrnik (nepreverjen)

Pa dobro vij ste nej resni. UEFO zaj gnjavite zakoj ena k*rčeva Mura nede špilala tekme. Ovi do se samo za glavau držali, ka tau za vaškoga kluba u pm...

Mura 1 liga (nepreverjen)

Grobnik tij si vaški klub, si termini v evropskih tekmovanjih so znani daleč naprej, Domžale bi si lejko naprej zriktale opcije da do ge špilali, samo tou so itak močvirniki pa nas majo za somare.

In reply to by gobrnik (nepreverjen)

gost 25 (nepreverjen)

pa ka napekaš, kda pa je tou za muro dobro bilou pa je vse vrejdi bilou,pa dobro znaš glij takak ge ka so ugodijli tudi muri pa upajmo ka ji bodo še.preveč si pod vplivom rumenoga tiska v športu(ekipe) pa cejli čas nekaj vkup smejčeš,lp

Glij tisti tan (nepreverjen)

Mater ste sobota info blesavi nimat scin drugin se ukfarjat jebo vas bog

Starejše novice