FOTO: OK Panvita Pomgrad
Dvoboj devetega kroga državnega prvenstva se ni razpletel po željah soboških odbojkarjev. Panvita Pomgrad je v domači dvorani suvereno dobila prvi niz s Krko, Novomeščani pa so v nadaljevanju dobili tri nize.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so november zaključili s tretjim zaporednim ligaškim porazom. V Murski Soboti so se nekoliko presenetljivo veselili Novomeščani.

Dolenjci, ki so v začetku meseca presenetili že državne prvake Mariborčane, so v soboški dvorani slavili zmago z izidom 1:3 v nizih. Po prvem je dišalo po gladki zmagi Prekmurcev.

Varovanci Dejana Fujsa so Krko namreč premagali z rezultatom 25:13, precej bolj tesno pa je bilo v naslednjih treh nizih, ko pa so krajšo potegnili gostitelji in tako vknjižili peti poraz v državnem prvenstvu.

PANVITA POMGRAD - KRKA 1:3 (25:13, 22:25, 22:25, 23:25)
PANVITA POMGRAD: Vinkovič 13, McConnell 1, Drvarič 6, Radović 17, Rojnik 9, Lakner 5, Bedrač 4, Fužir 4, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl, Vori. Trener: Dejan Fujs. 
KRKA: Hafner, Erpič 3, Travnik 16, Kožar 2, Pulko 18, Lavrič, Peterlin 11, Hvala, Lindič 6, Renko, Koncilja, Čopi, Borin, Jaklič. Trener: Tomislav Mišin.

Gladko v prvem nizu, preobrat v nadaljevanju

Soboški odbojkarji so bili v prvem nizu za razred boljši tekmec, Krki so dopustili vsega 13 točk in morda je prav to uspavalo domačo zasedbo, ki zatem ni uspela ponoviti takšne predstave.

V drugem nizu so se prebudili tudi Novomeščani, a je bil izid izenačen vse do 19. točke, Sobočani pa so že povedli z 22:21. Gostitelji nato niso dosegli nove točke, Novomeščani pa so s preobratom, ki ga je zaključil Zlatko Pulko, prišli do izenačenja. 

Krka je v tretjem nizu že vodila z 1:5, sledila je reakcija Dejana Fujsa. Jakoba Rojnika je zamenjal Urban Fužir, a se gostje niso dali. Krka je v končnici niza povedla s 16:21, tudi menjava Branislava Radovića s Connorjem McConellom pa ni obrodila sadov. Sobočani so znova zmogli zgolj do 22. točke, delo Krke pa je dokončal Toni Travnik.

Soboški napad se ni povsem prebudil niti v odločilnem nizu, čeprav so po zaostanku izenačili na 16. točki. Dolenjci so v končnici vodili z 19:22, a so se domačini približali na 23:24, ko pa so gostje po točki Grege Erpiča izkoristili tretjo zaključno žogo in vknjižili drugo zmago sezone.

Po prvem nizu so se preveč sprostili

»Po gladko dobljenem prvem nizu so se določeni igralci preveč sprostili in dopustili, da so se gostje razigrali. Nato pa so začeli igrati na silo, nervozno in nedisciplinirano in to nas je kaznovalo, da smo ostali brez pozitivnega rezultata. 

Korektor McConnell je bil poškodovan skoraj tri tedne, brez treninga, in smo skušali presenetiti ter najti neko drugo rešitev, a se nam računi niso izšli. Ker določeni niso odigrali tekme do konca, sem skušal z menjavami reševati barko, ki se je začela potapljati, a nam to ni uspelo. 

Od dveh naših tujcev je bil doslej vedno en poškodovan, tako da si v nadaljevanju želimo predvsem zdravja in sreče, da bomo lahko normalno trenirali,« je po porazu dejal trener Dejan Fujs.

V domači ekipi je bil s 17 točkami najuspešnejši Branislav Radović, pri gostih je točko več dosegel Zlatko Pulko, 16 jih je dodal Toni Travnik.

S predstavo svojih varovancev je bil zadovoljen tudi novomeški trener Tomislav Mišin:

»Odigrali smo dobro tekmo. Celotno sezono imamo težave s poškodbami, tokrat pa je ekipa pokazala karakter in to me še posebej veseli. 

V prvem nizu so nas domačini poservirali, ko pa smo stabilizirali sprejem začetnih udarcev, smo postali konkurenčni. Sobočani so začeli odlično, mi pa smo začeli igrati šele potem, ko smo uspeli vzpostaviti ravnotežje.«

Sobočani v desetem krogu odhajajo na dolgo gostovanje v Kanal ob Soči, k Salonitu, ki so ga pred tedni presenetili v domači dvorani. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
surviver (nepreverjen)

Vsako leto isto. Borba za obstanek..

12 (nepreverjen)

Popolnoma nepotreben poraz
Skoda po tako lepem letosnjem nizu.Namesto da Mariboru vzamejo set ali dva bi se bolje pripravili na Krko vzeli tocke in ohranili pozitivno klimo.Tako pa...

drski (nepreverjen)

Zdaj ze bolj niz porazov. Trije zaporedni porazi v prvenstvu, ce dodamo se pokalni poraz so to ze štirje zaporedni porazi.

trenerko (nepreverjen)

Kelko vidin iz povedanoga po tekmi, de trbelo kupiti še enoga tujca, ka se barka ne potopi.

dvoranaduhov (nepreverjen)

Skromno stevilo gledalcev pa vse pove.

Starejše novice