Slika je simbolična.
Za posledicami ponedeljkove prometne nesreče v Velenju je umrl priznani fotograf Peter Marinšek, ki je sodeloval tudi s Tino Maze. Vest o smrti je pretresla tudi nekdanjo smučarsko šampionko.

V ponedeljek popoldne se je v Velenju zgodila prometna nesreča, za posledicami katere je umrl 59-letni pešec, ki je v bil času trčenja med motoristom in voznikom vozila na prehodu za pešce. 

Po podatkih celjske policijske uprave je motorist zaradi nepravilnega prehitevanja čez dvojno neprekinjeno ločilno črto trčil v voznika avtomobila, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo.

Motorno kolo je po motoristovem padcu zdrselo po vozišču in nato na prehodu za pešce zadelo 59-letnega pešca. Kot so danes razkrili mediji, je ugasnilo življenje velenjskega fotografa Petra Marinška.

Marinšek, ki je, kot razkriva njegov Twitter profil, še v soboto na Svetih Višarjah spodbujal Primoža Rogliča, je kot fotograf sodeloval s številnimi znanimi obrazi, med drugimi tudi s Tino Maze

Korošica je pred leti v sodelovanju z Zlatarno Celje oblikovala lastno linijo nakita, ravno Marinšek pa je bil tisti, ki je Tino in nakit upodobil v fotografskih portretih. Vest o smrti je pretresla tudi Tino Maze.

»Joj, Peter, kakšno veselje je bilo delati s tabo! Iskreno sožalje družini in sorodnikom ter vsem, ki smo s tabo preživeli nepozabne trenutke!« je na svojem Twitter profilu zapisala olimpijska prvakinja iz Sočija.

Kot so še sporočili s Policijske uprave Celje, je 29-letni motorist vozil brez vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligrama alkohola. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice