FOTO: Loris Cipot
Niko Kasalo je na pripravah v Turčiji podpisal novo pogodbo z Muro. Mladi napadalec, ki se bo spomladi po poškodbi vračal v tekmovalni ritem, je zvestobo črno-belim podaljšal do konca leta 2025.

Soboški strateg Damir Čontala je na priprave v Turčijo odpeljal tudi nekaj mladincev, med njimi tudi Nika Kasalo.

Sedemnajstletnik iz Lipe je že dober znanec pristašev črno-belih, saj je za člansko ekipo Mure debitiral ob koncu minule sezone. V ljubljanskih Stožicah je postal najmlajši debitant na prvoligaških tekmah Mure, tedaj je štel 16 let, štiri mesece in 14 dni. 

Nadarjeni napadalec je bil v sezoni 2021/22 s 26 zadetki na 24 tekmah najboljši strelec kadetskega prvenstva, zdaj pa znova trka na vrata članske ekipe. 

Po Tio Cipotu naslednji dragulj nogometne šole je imel s klubom sklenjeno pogodbo do konca sezone 2023/24, s podpisom novega dogovora pa je skupna zgodba podaljšana za leto in pol, do 31. decembra 2025.

Mura je najboljša sredina za nadaljnji razvoj

»Vesel sem, da mi je klub izkazal zaupanje in mi v podpis ponudil podaljšanje pogodbe. Verjamem, da bom to zaupanje povrnil z dobrimi igrami, zadetki in zmagami v 'čarno-bejlon'. 

Klubu se zahvaljujem, da mi je ob poškodbi stal ob strani, moja motivacija je zdaj, ko sem se vrnil, še veliko večja. V Muri je v preteklosti uspelo že dosti mladim nogometašem, prepričan sem, da bo s trdim delom uspelo tudi meni. 

Mura je najboljša sredina za moj nadaljnji razvoj in uveljavitev v članskem nogometu, zato nisem niti za trenutek razmišljal o čem drugem, kot o nadaljevanju sodelovanja s 'čarno-bejlimi',« je Kasalo dejal ob podaljšanju pogodbe.

Prekmurski up je redni član mlajših reprezentančnih selekcij, iz tabora Mure pa so sporočili, da se je po sanirani poškodbi na pripravah v Turčiji že pridružil treningom s soigralci in je pripravljen za največje napore.

Že lani pred prestopom na tuje

»Niko si je s svojim delom, trudom in odnosom zaslužil novo pogodbo pri Muri. Že zdaj ga podrobno spremljajo številni evropski klubi, zato smo še toliko bolj veseli, da se želi v članskem nogometu najprej uveljaviti pri nas.

Je tudi najmlajši debitant na prvoligaških tekmah, prepričan sem, da bo v prihodnje igral tudi vidnejšo vlogo. Prav tako je pomemben član reprezentance do 19. leta starosti. 

Verjamem, da je pred njim lepa kariera in da bo naslednji, ki mu bo iz Mure uspel preboj v eno izmed najmočnejših evropskih lig,« je o prihodnosti Kasala dejal športni direktor Denis Rajbar.

Ni skrivnost, da se je mlademu nogometašu Mure že lani nasmihala selitev v tujino, krožile so govorice o zanimanju Salzburga in Eintrachta, najglasneje pa se ga je povezovalo z belgijskim Club Bruggeom.

Na koncu do prestopa ni prišlo, po poškodbi pa se zdi, da Kasala čaka uveljavljanje v članski ekipi Mure.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
soul hunter (nepreverjen)

polom bo na polomu z polomom

.. (nepreverjen)

soul hunter polom si ti na cejli črti.

In reply to by soul hunter (nepreverjen)

oldgringos (nepreverjen)

Kitajski zajec prineso novo pogodbo. Tak se dela z domačimi igralci.

Blublu (nepreverjen)

Prvi in zadnji vlak ste z njim zamudili glede prestopa. Takrat je še z njim delal Šimundža. Potem pa so apetiti kluba in določenih posameznikov okrog njega zadevo odpeljali v drugo smer.

Gorički ancug (nepreverjen)

Či de se ščeu fčiti pa či de starejše pa čednejše poslujšo, te nikaj z njega bou. Nika nej kesno pa nikši cug nej odišo. Kak je Tio najšo klub de ga tuj Kasa.
Šimunđa je pa odišo kak Covid, pa enjajte že ednouk v retrovizor zijati, svejt se vrtij naprej, pa če se vrnej covid se mogouče tuj Ante.

In reply to by Blublu (nepreverjen)

Mariborskigospod (nepreverjen)

Za vse goričke pojbe, kere mijslijo, ka so iznajšle fuzbal se je svejt stavo gda je Šimundža odišo.

In reply to by Gorički ancug (nepreverjen)

Starejše novice