21-letni Slovenec je s trojko ob pisku sirene Dallas popeljal do zmage nad Los Angeles Clippers s 135:133. Skupno je zbral 43 točk, 17 skokov in 13 podaj.

Nov magični večer čudežnega slovenskega dečka v ligi NBA. Ob dvomih, da bo zaradi zvina levega gležnja na tretji tekmi sploh lahko nastopil, je Dončić dosegel trojni dvojček in svojo ekipo lastnoročno popeljal do zmage. 

Pred tekmo je prišlo tudi do opravičila centra LA Clippers Montrezla Harrella, s katerim sta se dajala verbalno na tretji tekmi dvoboja. Po pritiskih vodstva lige NBA in trenerja Doca Riversa je Harrell čakal Dončića, mu položil roko na rame in se mu opravičil za neprimerne izjave na tretji tekmi, med katerimi je bila psovka z oznako "beli deček", piše STA.

Košarkarji Dallasa so že po 19 minutah zaostajali za 21 točk, tudi na družbenih omrežjih so ljubitelji košarke že "pokopali" teksaški klub. A Dallas je na krilih drugega Dončićevega trojnega dvojčka v končnici zrežiral preobrat.

Tudi piko na i dramatičnemu večeru je postavil Dončić, ki je s trojko ob pisku sirene z razdalje 8,5 metra dosegel odločilni koš za zmago in boj na štiri zmage izenačil na 2:2.

Dončić je bolečemu gležnju navkljub končal pri 43 točkah, 17 skokih in 13 podajah.

"Trenutno je veliko občutkov," je dejal slovenski košarkar v izjavi takoj po tekmi: "Imamo izjemno skupino fantov. Vem, da so LA Clippers ena najboljših ekip lige. A pokazali smo srce, pokazali smo, da se znamo boriti in da znamo tudi zmagati, ko je treba."

"Luka je danes odigral tekmo kot z drugega planeta," je svojega varovanca pohvalil Carlisle.

Sprva je Dončić 50 sekund pred koncem izenačil na 130:130, nato zadel koš za vodstvo Dallasa 19 sekund pred koncem, za piko na i pa poskrbel še za odločilni koš večera, ko je s trojko z velike razdalje odločil srečanje.

"Ne znam vam opisati občutkov, ki sem jih imel, ko sem videl, da gre žoga v koš. Ko sem videl, kako celotna ekipa teče proti meni, je bil to eden najlepših občutkov, ki sem jih doživel kot igralec," je še dejal slovenski zvezdnik, lanski novinec leta, ki komaj drugo sezono nastopa onkraj luže, še piše STA.

Zbrali smo nekaj odzivov na družbenih omrežjih po še enem magičnem večeru slovenskega superzvezdnika. Deževale so pohvale z vseh strani.

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
oldgringos (nepreverjen)

Že tak dugo nej nič pisalo od Dončiča ! Končno en članek ! Zdaj se bo takoj zmanjšala bresposelnost v Prekmurju !

Čardaš (nepreverjen)

Či te ne zanijmle ne šti članka, nej pa ka ga preštejš, te pa šinfaš. Te pa tij neka narejdi ka de se brezposelnost zmanjšala.

In reply to by oldgringos (nepreverjen)

Kaubojci pa (nepreverjen)

prisli ...

In reply to by oldgringos (nepreverjen)

lifetrg (nepreverjen)

briga nas za enega s polno dolarjev v riti, tam nekje preko luže. Folk se v prekmurju prebija iz dneva v dan in se tu dogajajo življenje.

Gost1 (nepreverjen)

Prebijajo se, ja. Po cestaj pa parkiriščaj v trgovske centre. :P

In reply to by lifetrg (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Joooooj ne joči.

In reply to by lifetrg (nepreverjen)

dfdsf (nepreverjen)

Ka boš pa te drek sake den štel od polaniča, jevška pa kak slabe plače so v pomurje? Depresijo s depresijo zbijo

In reply to by lifetrg (nepreverjen)

reži (nepreverjen)

košarka v Prekmurju ne vredi ništa
V Prekmurju je Nogomet doma

Livion (nepreverjen)

hahaha,kakšen fusbal....Muro misliš,brezveze,nimajo pojma.

In reply to by reži (nepreverjen)

reži (nepreverjen)

mislil sem NAFTO

In reply to by Livion (nepreverjen)

Livion (nepreverjen)

isti kur..

In reply to by reži (nepreverjen)

oldgringos (nepreverjen)

Ges pa mislin ka NK Hotiza zatok nekaj pomeni !

In reply to by Livion (nepreverjen)

JOJ DONČIČ (nepreverjen)

No zdaj ste še vi začnoli z tem Dončičem ZAKAJ ? Dečko se je odal v ZDA in tam prekleto dobro služi, še za mamo, ki na njegov račun dobro živi in se še kaj nuca verjetno in jebe se njima za Slovenijo.

Olosh (nepreverjen)

Mislin točno zaradi takšnih lidij kak si ti smo Slovenci lapci. Telko promocije kak je on naredi za SLO je nede noben keri živi in dela v Sloveniji. Daj njemi raje respekt in šuti.

In reply to by JOJ DONČIČ (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Da šten tej komentare te vijden koji zafrustrerane narod smo mij. Dajte malo ponosa od sejbe pa narodne zaveste. Luka Dončić se rodi eden na 100 milijonov ljudi, takšoga športnoga talenta Slovenija še nej mejla. Što ma rad šport naj užijva, što pa nej pa naj se ukvarja z ken drugin nej ka štenkate pa foušijo širite.

Vipko
Truplo

Točno tako. Poleg vseh igralskih kvalitet on tudi veliko donira, je zraven pri kakšnih dobrodelnih ustanovah in še marsikaj, kar niti ne vem.
Če ne bi bilo te pandemije, bi nekje po 20. marcu imela Slovenija možnost, da na desetih domačih tekmah Dallasa promovira svojo industrijo, turizem... Mislim, da so bil poleg promocije na tekmah mišljene tudi predstavitve na neke vrstah sejmih naslednje dni po tekmah in še marsikaj bi se našlo.
Sam gledam vse tekme... angleški res vem bore malo, vseeno pa ujamem, da vedno izpostavijo od kod prihaja. Res ne omenijo, prikažejo Murske Sobote, ampak "samo" Ljubljano.
Kateri od teh kvazi umetnikov, kateri na veliko biciklirajo ob petkih je vsaj en procent tako promoviral Slovenijo, kakor ravno Dončić, pa tudi Dragić je izredno popularen? Zakaj ste nekateri tako "nizki", da vas motijo njegovi milijoni, katere si krvavo zasluži? Čemu taka nevoščljivost?
Lahko se nekateri še tako postavite proti njemu, včeraj je naredil, kar se od njega pričakuje in kjer ima veliko rezerv oz. povejmo naravnost, ker je samo človek: v odločilnih trenutkih je vedel tudi "zamočiti", kar včeraj/danes ni bil primer. Pa še bol ure pred tekmo ni bilo jasno, bo igral, ali ne zaradi poškodbe gležnja. V štirih tekmah končnice je dosegel že drugi trojni dvojček... Razen v začetku tekme, ko je še šparal gleženj je igral solidno tudi v obrambi, proti koncu tekme se je Paul George proti njemu čisto izgubil.

In reply to by bonge (nepreverjen)

reži (nepreverjen)

Truplo
kje pa ti živiš
So te pa zopet napizdili
o nekih promocijah Slovenije v Ameriki
Sigurno si bral Kidričevoinfo da si tak razgledan

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Težko je debatirati z nekom, kateri dokazuje neobveščenost. Če se že mešaš v debato o Dončiću in tistih promocijah bi moral o tem nekaj vedeti. Pa se vidi... da ne veš nič!
Ker je bila liga pač prekinjena zaradi virusa, je vse padlo v vodo... morda za zmeraj, morda bo vse aktualno naslednjo sezono. Ne pozabimo, Teksas je baje deseto najmočnejše gospodarstvo na svetu in če bi Slovenija tam uspela s promocijami, se gopodarsko povezala, privabila tudi turiste k nam... ne rabimo niti ostalega dela ZDA!

In reply to by reži (nepreverjen)

reži (nepreverjen)

Sigurno si bral Kidričevoinfo da si tak razgledan
seveda nisi pravilno informiran
Če bi bilo Amerićanom kaj za Slovenijo
bi njihova prva dama že trikrat prišla z svojim možem na obisk
in to bi bila promocija Slovenije
Ja kaj pa mi lahko promoviramo v Ameriki
npr sladoljed
čevapčiče
baklave
rakiju
travaric
coca colu
plastik fantastik
yugo 45
se ti vidi truplo da si že dolgo
gospodarsko in politično mrtev
ti še niso povedali da je tito umrl že 81 leta

In reply to by Truplo

Bonge (nepreverjen)

Tej tvoj komentar reži nema forme, vse se vkup pomejšo, ge be te odvzel volilno pravico . Razglejdane se kak enofazna elektrika.

In reply to by reži (nepreverjen)

reži (nepreverjen)

kaj pa je narobe z enofazno elektriko
mi smo dolgo imeli enofazno
sedaj pa imamo dva drota pa smo kar zadovoljni z dvofazno elektriko

In reply to by Bonge (nepreverjen)

Bonge (nepreverjen)

za dvofazno elektriko potrebuješ vendar dve žici in ne eno kot za eno fazo
Mene že ne boš napetnajstil glede elektrike

In reply to by reži (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Ti samo uredi, če bo potrebno, da je ne zmanjka v sredo zjutraj. Mislim, da je tekma ob treh? A1 in T-2 imata športni kanal Arena Šport, dočim moramo ostali pač gledati tekmo preko računalnikov. Ampak, tudi to je nekaj!

In reply to by Bonge (nepreverjen)

Donchik (nepreverjen)

Tu gore na ton portale ste samo mentalno betežni šinfaše kere v živote nejste dosegnole absolutno nika in van nič ne paše ! Idiotizem zaostale prekmurske

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice