Ta konec tedna se po reprezentančni pavzi vrača prvoligaški klubski nogomet. Preverili smo, kakšna je trenutna tržna vrednost nogometašev Mure. Ti so si z dobrimi igrami povišali ceno.

Mura se po 23-ih odigranih krogih v Prvi ligi Telekom Slovenije nahaja v zlati sredini, saj osvojenih 29 točk zadošča za šesto mesto na lestvici. Klubi so letos med seboj izjemno izenačeni, saj je od tretjega do devetega mesta zgolj deset točk razlike.

Črno-beli so letos prikazali nekaj zelo dobrih predstav, zato ne čudi, da je s tem narasla tudi tržna vrednost nogometašev. Preverili smo namreč spletni portal Transfermarkt, ki je specializiran za vrednotenje tržnih cen igralcev. Zadnja posodobitev je bila pred dobrima dvema tednoma, natančneje 8. marca, kar pomeni, da gre za zelo "sveže" informacije.

Rok Sirk vreden največ

Najvišjo ceno pri črno-belih po zaslugi desetih zadetkov v jesenskem delu prvenstva dosega napadalec Rok Sirk. Omenjeni portal ga namreč ocenjuje na 450 tisoč evrov, kar pomeni, da je Sirku cena iz prejšnjih 300 tisoč evrov narasla za 150 tisočakov.

Na drugem mestu po tržni vrednosti je Luka Bobičanec, ki je s šestimi podajami še vedno prvi asistent Mure v letošnji sezoni. Lani najboljši igralec druge slovenske nogometne lige dosega ceno 350 tisoč evrov, njegova vrednost pa je glede na zadnje vrednotenje igralcev narasla za 50 tisočakov.

Sedem igralcev vrednih 300 tisoč evrov

Glede na oceno omenjenega portala je največ igralcev Mure trenutno vrednih 300 tisoč evrov. Takšnih je namreč kar sedem, in sicer Amadej Maroša, Alen Kozar, Žan Karničnik, Klemen Šturm, Žiga Kous, Špiro Peričić in Aleksandar Bošković.

Medtem ko so Kous, Kozar in Maroša ostali pri enaki vrednosti kot so bili pred tokratno ocenitvijo igralcev, pa sta Peričić in Karničnik svojo vrednost povišala za 150 tisoč evrov, Bošković za 100, Šturm pa za 50 tisoč evrov.

Največ pridobil Tomi Horvat

Znamko 250 tisoč evrov imata pri Muri dva nogometaša, to sta Nik Lorbek in Tomi Horvat. Slednji je glede na zadnjič pridobil največ, saj se je njegova prejšnja tržna vrednost ocenjevala na 50 tisoč evrov, kar pomeni, da mu je cena narasla za 200 tisoč evrov. Toliko pa je bil pred tem vreden Lorbek, ki ima tako zdaj 50 tisočakov višjo ceno.

Nino Kouter, Luka Šušnjara in Matko Obradović so po oceni Transfermarkta vredni 200 tisoč evrov. Kouterjeva vrednost se je povišala za 50 tisoč, vrednost Šušnjare pa za 100 tisoč evrov. Armin Ćerimagić je trenutno vreden 150 tisoč evrov, enako ceno pa ima tudi Jon Šporn. Matica Maruška in Mihaela Rebernika omenjeni portal ocenjuje na 125 tisoč evrov, Deana Šafarića na 100 tisoč in Klemna Pucka na 50 tisoč evrov.

Po skupni vrednosti na sedmem, po povprečni na četrtem mestu

Skupna vrednost nogometašev Mure trenutno znaša 4,75 milijona evrov, kar pomeni, da je Mura na sedmem mestu v Sloveniji, a ima ob tem tudi najmanjši igralski kader. Največjega ima Maribor, katerega igralci so tudi vredni največ, saj je njihova vrednost trenutno 13,8 milijona evrov. Jan Mlakar je najdražji igralec Prve lige Telekom Slovenije, njegova tržna vrednost je dva milijona evrov.

So pa nogometaši Mure na četrtem mestu glede na povprečno vrednost igralcev, kar je verjetno bolj relevanten podatek od skupne vrednosti. Povprečna vrednost nogometaša Mure v tem trenutku znaša namreč 226 tisoč evrov, več so v povprečju vredni le nogometaši Maribora (476 tisoč), Domžal (329 tisoč) in Olimpije (307 tisoč).

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zvodnik milan (nepreverjen)

kako su se naguzili

janez grmovšek (nepreverjen)

kuku lele ta pravi položaj

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

kasparov

Za mejne je trenutno najboukši igralec Mure Maroša. Sakšo žogo stavi, nevaren je, hiter, zna triblati, zna vdariti po goli. Tüdi Šušnjara je zadnje tekme grato preci prodoren po lejvon krili. Lorbek standardno dober, obramba je nej slaba.
Ja pa pozabo san fantastičnoga golmana Obradovića.
Malo je spadno Šturm, pa malo Kouter, najbole pa Sirk. Dobro, zdaj je Sirk malo pauzejro, mogouče de njemi tou koristilo.
Ges osebno bi dal več šanse Čerimagiću, dečko me spominja na Savičevića. Samo na kloupi ali zadnjih pet minut se nede razvil v dobroga fuzbalejra.
Ajde, Šimundža, deni prouti Aluminijiv prvo postavo Čerimagiča:
Postava prouti Aluminiji:
Obradović, Peričić, Šturm, Maruško, Kozar, Lorbek, Kouter, , Bobičanec, Maroša, Čerimagić pa Šušnjara.

4 pike (nepreverjen)

haha ja najbolj da jim cene rasejo kot po dežju gobe vi z tega portala pa res nakladate haha ...

Jebivoter (nepreverjen)

In opet članek od mure. Ka drugoga ne vejte pijsati.

In reply to by 4 pike (nepreverjen)

Vsevedec (nepreverjen)

kera liga je tou?

Matejko (nepreverjen)

Ka je mađari? Vas boli?

krobikar1

Nej ka bi njin tüdi egoji pa perouti preveč zrasle,...!

Strijc Džouže (nepreverjen)

Boli mađare, boli, peče!!!

A79 (nepreverjen)

Bravo dečki za vse, kar ste pokazali v krstnem letu prve lige. Ponosni smo na vas!

Safalada (nepreverjen)

Še en članek, samo ka se nika piše. Nakonci mesca objavin poročilo kelko je takšnih člankov.

PS: Igralec je vreden telko, kelko je nikak pripravljeni dati. Vse drugo so ocene oz. špekulacije.

cigan (nepreverjen)

Zakoj brišete članek,šteri je nej po vašen okusi?Vej pa še ednouk napišen,ka je Mura špilala 2:2 z Dinamom u-19 nej z prvof ekipov, zato,ka so jih šparali proti Vougron.NE BRIŠI KOMENTARE, KA SAM SEBI LAŽEŠ!

In reply to by Safalada (nepreverjen)

fff (nepreverjen)

ja bijla je kombinerana postava dinama, špilale so 3 ale 4 prvotimce, dale pa mlade od 60min, pa ka zaj? glavno je to, ka so dobro odšpilale, nišče ne trdi ka so "zejle piko" evroligaše.

In reply to by cigan (nepreverjen)

Strijc Džouže (nepreverjen)

Ka je hejteri z kolovodjo DF na čelu? Ljubosumje ker se piše o Muri?? Še bolj te ljubosumni, ker se se še več pisalo!! Či van ne paše pa ne berite!!! Enostavno kot pasulj!!!

sijo1972 (nepreverjen)

Čestitam, samo tako delo naprej pa mo imeli igralca vrednega 1 mio, Naftaši šteri komentejrate tu gor pa samp šinfate, pa pustite Muro primeri, ka mate dosti dela s svojim klubom. Ges navijam samo za Muro, ampak privoščim tudi Nafti in nikoli ne bom žalil njenih navijačev.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice